Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Depresie in timpul sarcinii?

Arta de a fi parinte
Intrebare postata de nickcami cu 13 ani in urma

Buna ziua!Ne dorim un al doilea copil,insa am o teama...Acum aproape doi ani am avut o depresie care un urma unui tratament a trecut,insa cateodata la interval de cateva luni simt o usoara tristete care trece intr-o zi!Intrebarea mea este ca daca raman insarcinata depresia o sa revina in timpul sarcinii si poate sa afecteze copilul?Asta e teama mea cea mai mare,fiindca nu mi-as dori sa mai trec prin acele stari care le-am avut!Va rog sa-mi raspundeti macar cu un sfat!va multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Depresie in timpul sarcinii?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 8 luni)

Buna ziua,

Sarcina poate veni cu o multitudine de schimbari, atat fizice cat si emotionale, datorita fluctuatiilor hormonale. Unele femei pot fi mai predispuse la depresie in timpul sarcinii sau dupa nastere. Cu toate acestea, nu toate femeile care au avut o istorie de depresie vor experimenta o recurenta a simptomelor in timpul sarcinii.

Chiar si asa, este important sa discutati aceste preocupari cu medicul dumneavoastra daca aveti antecedente de boli mintale. Ei va pot ajuta sa stabiliti un plan si sa monitorizati atent simptomele dumneavoastra pe parcursul sarcinii. Acest plan poate include terapie, exercitii fizice si, daca este necesar, medicatie.

Pentru a preveni posibila recurenta a depresiei, este vital sa aveti grija de dumneavoastra in aceasta perioada. Incercati sa va odihniti suficient, sa mancati alimente sanatoase, sa va limitati stresul si sa faceti exercitii fizice regulat.

In ceea ce priveste efectul asupra copilului, o mama depresiva poate avea dificultati in a avea grija de sine sau de bebelus in timpul sarcinii, ceea ce poate duce la diverse complicatii. Cu toate acestea, cu monitorizarea adecvata si gestionarea simptomelor, riscurile pentru copil pot fi minimizate.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Sarcina--nasterea-si-lauzia/depresia-perinatala-cum-poate-fi-recunoscuta-si-ce-masuri-trebuie-luate_19785
https://sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/modalitati-de-a-preveni-depresia-prenatala_9515



Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.