Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Stăpânirea emoțiilor in timpul examenului auto?

Anxietate
Intrebare postata de Camelia cu un an in urma

De fire sunt emotivă .in timpul ședințelor nu am nici o problema insa in momentul când mă urc la volan cu polițistul in dreapta mă ia o stare de tremurat și mi se pune un nod în stomac .v-as ruga daca puteți să îmi ziceți ce pot lua înainte de examen că sa îmi pot stăpânii emoțiile in momentul respectiv .l-am picat de trei ori până acum din cauza emoțiilor.este de ajuns să îmi atragă atenția cu un lucru minor că deja m-am pierdut și nu mai pot să mă concentrez la loc.nu îmi trebuie un tratament pe termen lung doar in ziua respectiva.va mulțumesc și aștept răspunsul dvs cat mai curând

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Stăpânirea emoțiilor in timpul examenului auto?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum un an)

Buna ziua,

Este perfect normal sa te simti emotionat si anxios in timpul examenului auto. Multi oameni trec prin aceleasi stari. Insa, exista cateva tehnici pe care le poti incerca :

1. Exerseaza inainte de examen: Cu cat exersezi mai mult, cu atat vei deveni mai sigur pe ceea ce faci. Fa mai multe ore de conducere si cere feedback regulat de la instructorul tau pentru a-ti creste increderea in abilitatile tale.

2. Respiratie profunda: Practica respiratia profunda inainte si in timpul examenului. Inspira adanc si expira incet, concentrandu-te pe respiratie si relaxarea corpului.

3. Vizualizarea pozitiva: Imagineaza-ti in minte cum treci cu succes examenul, concentrandu-te pe detaliile pozitive si pe sentimentul de satisfactie. Aceasta te poate ajuta sa iti cresti increderea si sa reduci anxietatea.

4. Gandeste pozitiv: Incearca sa iti schimbi gandurile negative si sa inlocuiesti cu ganduri optimiste si motivate. Inlocuieste gandurile despre esec cu ganduri de reusita si incredere in abilitatile tale.

5. Practica tehnici de relaxare: Foloseste tehnici de relaxare cum ar fi meditatia, exercitiile de stretching, yoga sau alte tehnici care te ajuta sa iti controlezi emotiile si sa-ti reduci anxietatea.

6. Evita stimulentele: In ziua examenului, evita consumul de cafeina si alcool si fara sa fii sotit de energia surplus, fara stimulente care pot intensifica anxietatea.

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Stresul-si-sindromul-de-oboseala-cronica/exercitii-de-respiratie-pentru-eliberarea-stresului_13390

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Stefania Budacu (acum un an)

Bună ziua! Aveți emoții pentru că aveți teamă de eșec – altfel nu ați avea motive să vă îngrijorați; asta arată un standard înalt al pretențiilor de la propria persoană, combinat cu neîncredere în sine și în propria capacitate, ceea ce arată că sunteți capabilă de performanțe înalte și, probabil, sunteți o perfecționistă.
Ar fi bine să faceți câteva ședințe cu un psihoterapeut specializat în psihoterapie cognitiv comportamentala. Căutați un terapeut cu care se rezona ți, să simțiți că puteți discuta absolut orice; veți înțelege mai bine stările și emoțiile, vă va ajuta în creșterea stimei față de propria persoană și în relaxarea cu privire la sine și la ceilalți.
Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.