Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Gânduri negative ,anxioase ? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de AndreiM cu 7 luni in urma

Bună ziua! Numele meu este Andrei,am 38 de ani și de ceva vreme ,mai exact 8luni de zile ,îmi vin în gând o mulțime de gânduri negre să le zic așa,ca o sa se întâmple ceva sau să nu fac rău cuiva, nu vreau să văd obiecte ascuțite să pun mâna pe ele, gândindu-mă să nu fac rău cuiva . Nu știu cauza și de unde am aceste gânduri ,cum aș putea să scap de ele..menționez ca nu am luat medicamente , doar ceva naturiste ,am fost la psihoterapeut de două ori dar nu mi s.a părut nimic interesant sau să schimbe ceva ,probabil trebuie să caut în altă parte , am un job destul de stresant . Îmi aduc aminte ca s.a declanșat după ce am băut alcool seara ,a doua zi de dimineață . Eu de obicei consum foarte rar. Îmi puteți da un sfat vă rog ,cine a trecut prin așa ceva…mulțumesc mult

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Gânduri negative ,anxioase ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 7 luni)

Buna ziua,

Starea ta se incadreaza in ceea ce se numeste anxietate sau tulburari obsesiv-compulsive, atunci cand gandurile negre si ingrijoratoare persista. Este important sa intelegi ca aceste ganduri nu te definesc ca persoana si nu inseamna neaparat ca se vor intampla sau ca le vei pune in aplicare.

Terapia cognitiv comportamentala este cea mai eficienta in tratarea acestui tip de problema. Cu toate acestea, cand simti ca terapia nu functioneaza sau nu iti place, cel mai bun lucru de facut este sa incerci cu alt terapeut. Este ca si cum ai merge la un medic pentru o problema fizica - daca nu esti multumit de unul, incerci pe altul pana gasesti pe cineva cu care te poti intelege bine si care iti inspira incredere.

In acelasi timp, este important sa ai grija de tine: odihneste-te, fa exercitii fizice, adopta o alimentatie sanatoasa, limiteaza consumul de alcool, cafea si alte substante stimulante care pot intensifica anxietatea.

Un alt sfat ar fi abordarea unor tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia sau yoga, care te pot ajuta sa te detasezi de aceste gandiri obsesive.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Depresia---tristetea-patologica/indispozitia-emotionala-si-gandurile-negative_7829
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/top-20-moduri-de-a-rezolva-tulburarile-de-anxietate-si-stresul_10303
sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/8-metode-de-a-scapa-de-anxietate-in-mai-putin-de-5-minute_12446

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21716026598 (acum 7 luni)

trebuie sa incerci un alt psihoterapeut.
dar pentru rezultate trebuie un minim de 15 sedinte.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21716026598
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21716026598
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 6 luni)

Bună, Andrei! Îmi pare rău să aud că treci printr-o perioadă dificilă. Gândurile pe care le descrii par să fie de natură obsesiv-compulsivă, iar acestea pot fi declanșate sau agravate de stres și de consumul de alcool.

În primul rând, este important să continui cu psihoterapia, chiar dacă primele ședințe nu au părut eficiente. Uneori, este nevoie de timp pentru a vedea rezultatele și pentru a găsi un terapeut cu care să te simți confortabil. Terapia cognitiv-comportamentală (CBT) este deosebit de eficientă pentru tratarea gândurilor obsesive.

De asemenea, ar fi util să consulți un psihiatru. Un specialist poate să îți evalueze simptomele în detaliu și să îți recomande tratamente adecvate, inclusiv medicamente care pot ajuta la reducerea gândurilor obsesive și la gestionarea anxietății.

Pe lângă ajutorul profesional, încearcă să implementezi tehnici de gestionare a stresului în viața ta zilnică. Activități precum meditația, yoga, exercițiile fizice regulate și tehnicile de respirație profundă pot fi foarte benefice. Reducerea consumului de alcool și evitarea acestuia în perioadele de stres poate, de asemenea, să ajute la reducerea simptomelor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.