Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum scap de anxietate si dependenta de tramadol?? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Maricica cu o luna in urma

Am inceput sa iau tramadol la o durere lombara.Eu ac***a multe responsabilitati la un timp eram foarte obosita .Am observat ca tramadolul imi da o buna dispozitie.Am ajund la 350 mg pe zi lista din Doreta.Cum sa lé las ca imi este foarte rau cand nu lè iau.Pentru depresi si anxietate pôt sa iauExcitalofram si Lirica melatonina seara in aceeasi timp cu tramadol cu doze din ce in ce mai mici???

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum scap de anxietate si dependenta de tramadol??"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum o luna)

Buna ziua,

Pentru a scapa de dependenta de tramadol se recomanda reducerea graduala a dozei sub supravegherea medicului tau curant. Nu incerca sa intrerupi administrarea abrupt, deoarece se pot agrava simptomele de retragere. Terapiile complementare, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentala, pot ajuta de asemenea la gestionarea dependentei.

In privinta anxietatii, Excitalofram (un medicament antidepresiv) si Lirica (un medicament anticonvulsivant) pot fi eficiente, dar acestea ar trebui luate numai la recomandarea medicului tau. Melatonina de asemenea poate ajuta la imbunatatirea somnului, dar nu trebuie luata in aceeasi timp cu tramadol decat daca acest lucru este recomandat de medicul tau.

In orice caz, este important sa discuti cu medicul tau orice schimbari pe care planuiesti sa le faci in ceea ce priveste administrarea medicamentelor.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Depresia---tristetea-patologica/manifestarile-si-tratamentul-supradozei-cu-antidepresive_17849
https://sfatulmedicului.ro/Depresia---tristetea-patologica/antidepresivele-si-cresterea-in-greutate_11420

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum o saptamana)

Primul pas esențial în acest proces este să consulți un medic sau un specialist în sănătate mintală. Aceștia îți pot evalua starea de sănătate și îți pot oferi un plan de tratament personalizat. Nu încerca să reduci doza de tramadol sau să renunți la el fără supraveghere medicală, deoarece aceasta poate duce la simptome de sevraj, care pot fi foarte neplăcute.

Reducerea treptată a dozei de tramadol, sub îndrumarea unui medic, este adesea cea mai sigură abordare. Medicul poate să-ți recomande un program de reducere care să minimizeze disconfortul și riscurile asociate. De asemenea, este important să discuți despre utilizarea Excitalopramului și Liricii, deoarece acestea pot interacționa cu tramadolul și este important să ai un specialist care să monitorizeze aceste combinații.

În ceea ce privește anxietatea, pe lângă medicație, este esențial să explorezi și metodele de gestionare a stresului. Tehnici precum meditația, exercițiile de respirație, yoga sau activitatea fizică regulată pot ajuta foarte mult la reducerea anxietății. Încercarea de a-ți organiza timpul și de a prioritiza responsabilitățile tale poate reduce și sentimentul de copleșire.

Caută sprijin din partea celor din jur. Vorbește cu prieteni sau membri ai familiei despre ceea ce simți. Suportul social este crucial în momentele dificile. Dacă te simți confortabil, poți lua în considerare și grupuri de suport pentru persoanele care se confruntă cu probleme de dependență.

În final, este important să fii blând cu tine însăți în acest proces. Abordarea problemelor de dependență și anxietate necesită timp și răbdare. Fiecare pas pe care îl faci spre a cere ajutor și a-ți îmbunătăți starea de bine este un pas important în direcția corectă. Ai puterea de a face schimbări, iar cu sprijinul potrivit, poți depăși aceste provocări.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.