Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum pot scapa de starile de derealizare? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Andreea cu un an in urma

Acum cateva luni am inceput sa am anxietate cu atacuri de panica si teama constanta iar dupa o perioada de timp am inceput sa ma simt foarte ciudat, ca si cum as fi intr-un vis… Am mers la doctor pshiatru si de aproape 2 luni urmez un tratament (Xanax cu Cipralex si Spitomin). Vorbind cu doamna doctora despre acele stari ciudate ca si cum as fi intr-un vis am aflat ca se numeste “derealizare”. Dupa acest tratament starile de anxietate si atacurile de panica au disparut insa starile de derealizare nu au disparut deloc… va rog, daca este cineva care a trecut prin aceste stari voi cum v-ati vindecat?
Multumesc!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot scapa de starile de derealizare?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum un an)

Buna ziua,

Este important sa continui sa lucrezi in colaborare cu medicul tau psihiatru pentru a gasi cea mai potrivita abordare pentru tine. In timp ce intrebarea ta va fi utila pentru alti oameni care trec prin aceleasi sau asemanatoare experiente, este important sa retii ca asistenta medicala profesionala si, eventual, consilierea psihologica, pot fi cele mai eficiente modalitati de a trata derealizarea.

In plus fata de terapia medicamentoasa, abordari suplimentare, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentala (TCC) sau terapia de acceptare si angajament (ACT), pot fi de asemenea utile in tratarea acestor simptome. Aceste terapii pot ajuta la identificarea si intelegerea factorilor declansatori ai derealizarii si pot oferi tehnici si strategii pentru a gestiona sentimentele si anxietatea asociata. De asemenea, pot aborda si alte aspecte legate de anxietate care pot contribui la aceste stari, cum ar fi gandirea negativa sau obiceiurile de evitare.

Este important sa fii rabdator si sa nu renunti. Fiecare persoana este unica, asa ca tratamentul si procesul de vindecare poate dura diferit de la caz la caz. Asigura-te ca iti pastrezi comunicarea deschisa cu medicul tau psihiatru si adreseaza-i toate ingrijorarile si intrebarile pe care le ai.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Anxietate-si-atac-de-panica/atacul-de-panica-si-tulburarea-de-panica_16

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 10 luni)

Imi pare rau sa aud ca treci prin aceasta perioada dificila, dar este bine ca ai cautat ajutor si ai inceput un tratament. Experienta derealizarii poate fi intr-adevar tulburatoare, dar este important sa stii ca nu esti singur in aceasta lupta.

Faptul ca atacurile de panica si anxietatea au inceput sa se amelioreze este un semn pozitiv ca tratamentul functioneaza intr-o anumita masura. Cu toate acestea, fiecare persoana raspunde diferit la tratamente si uneori este nevoie de ajustari sau de incercarea altor terapii pentru a trata derealizarea.

In plus fata de medicamente, terapia cognitiv-comportamentala (TCC) sau alte forme de terapie pot fi utile in gestionarea simptomelor de derealizare. De asemenea, te incurajez sa discuti deschis cu medicul tau si sa ii exprimi preocuparile tale cu privire la simptomele persistente. Este posibil sa fie necesar sa ajustezi tratamentul sau sa explorezi alte optiuni terapeutice pentru a aborda aceste stari de derealizare.

Nu te descuraja si continua sa cauti sprijin si sa ramai deschis la diferite optiuni de tratament. Cu timpul si cu ajutorul potrivit, sper ca vei gasi modalitati eficiente de a gestiona aceste stari si de a te simti din nou in control.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.