Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum pot scăpa de frică de inimă ? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Lavinia stratone cu 10 luni in urma

Bună ziua. Am și eu o problemă. Sunt diacnostica cu anxietate. Sunt axată numai pe puls. Ca nu bate bine ca bate prea repede ca bate prea încet. Și am niște palpitații care le simt ca un fluture așa. Și mai simt și inima cum bate așa îmi dă ca un bum. Și eu mă sperii să nu se întâmple ceva. Nu am și alte simptome. Mulțumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot scăpa de frică de inimă ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 10 luni)

Buna ziua,

Experienta dumneavoastra este comuna printre persoanele cu anxietate. Frica excesiva pentru bataile inimii, cunoscuta ca cardiophobia, este de fapt un simptom comun al anxietatii. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a scapa de aceasta frica este cu ajutorul terapiei cognitive comportamentale, care va poate ajuta sa intelegeti si sa va schimbati gandurile care declanseaza aceste simptome de anxietate.

In plus, este esential sa mentineti un stil de viata sanatos, care include o dieta echilibrata, exercitii fizice regulate, un somn suficient si evitarea stimulentilor precum cofeina si alcoolul, deoarece acestia pot provoca palpitatii. De asemenea, invatarea tehnicilor de relaxare precum meditatia sau yoga poate fi de ajutor.

Foarte important este sa fiti sigura ca inima dumneavoastra este sanatoasa. Daca acest lucru nu a fost deja facut, este recomandat sa vorbiti cu medicul tau de familie despre simptomele tale. El/ea iti poate recomanda o consultatie la un specialist in cardiologie sau un test de monitorizare a ritmului cardiac pentru a exclude orice problema de sanatate fizica.

Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/cardiologie

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Boli-ale-inimii-si-vaselor/principalele-afectiuni-cardiovasculare-pe-intelesul-tuturor_17589

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 10 luni)

Este destul de comun ca persoanele care suferă de anxietate să fie hipersensibile la senzațiile legate de corpul lor, inclusiv la puls și la senzațiile inimii. Obsesia și concentrarea excesivă asupra ritmului cardiac pot amplifica simptomele și pot contribui la creșterea anxietății.

Pe lângă aceasta, încercarea de a găsi modalități de a reduce anxietatea poate ajuta la gestionarea acestei preocupări excesive legate de puls. Terapia cognitiv-comportamentală sau alte forme de consiliere pot fi utile pentru a învăța tehnici de gestionare a anxietății și pentru a te ajuta să schimbi gândurile și comportamentele legate de acest aspect.

Nu ezita să ceri sprijinul specialistilor nostri în domeniul sănătății mintale pentru a găsi cele mai bune strategii pentru tine. Sper că vei găsi alinare și că vei reuși să gestionezi mai bine aceste simptome.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.