Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum pot scăpa de aceste dureri si de teama ? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Utilizator11728311867 cu 2 luni in urma

Bună ziua,mă numesc Georgiana si am 19 ani, de 7 zile am o durere în piept apăsătoare ,am mers la urgențe de 2 ori, mi sa facut ekg și mi sa spus ca nu am nimic ,mi sa zis ca am facut un atac de panică . În schimb eu sunt foarte speriată, uneori am impresia ca am palpitati, iar durerea din piept mi se muta în diferite zone ,țin să spun că nu am mâncat 2 zile absolut nimic ,si ca fumez

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot scăpa de aceste dureri si de teama ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Va recomandam sa va adresati unui psiholog sau unui psihiatru pentru a discuta despre anxietatea si teama pe care le simtiti.

Atacurile de panica pot provoca simptome fizice precum cele pe care le-ati descris.

Exista tehnici si exercitii pe care un specialist le poate propune pentru a va ajuta sa gestionati si sa atenuati aceste simptome de anxietate.

Totodata, ar fi de ajutor sa aveti un stil de viata sanatos - incercati sa va alimentati regulat si corect si sa renuntati la fumat.

Daca durerea in piept persista, adresati-va unui cardiolog pentru alte investigatii.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie, https://www.clickmed.ro/medic/cardiologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Anxietate-si-atac-de-panica/atacul-de-panica-si-tulburarea-de-panica_16
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/cauzele-aparitiei-atacurilor-de-panica_18060
sfatulmedicului.ro/Anxietate-si-atac-de-panica/cum-se-manifesta-un-atac-de-panica_13127

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Stefania Budacu (acum 2 luni)

Bună ziua, după cum vii s-a spus și la spital acestea sunt simptome specifice atacului de panică. O variantă este aceea de a merge la medicul de familie și să cereți analize, analize care vă vor confirma că totul este în ordine - neapărat și cele pentru tiroidă! Totodată, vă puteți face programare la un medic cardiolog, care să vă lămurească în plus asupra acestui lucru.
Când toate analizele sunt bune, și cele de sînge, și vizita la medicul cardiolog, rămâne să vă adresați unui psihoterapeut specializat în psihoterapie cognitiv comportamentala și să începeți terapia.
Atacurile de panică au la bază niște temeri profunde, niște probleme care sunt adunate în timp și acoperite, asemeni gunoiului băgat sub preș. Dar atât de bine acoperite ar fi, la un moment dat subconștientul dă semne că situația nu-i mai convine și că dorește o rezolvare – vă semnalizează acest lucru prin atacuri de panică.
Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum o luna)

Din ceea ce descrii, simptomele tale ar putea fi legate de anxietate sau atacuri de panică, mai ales având în vedere că investigațiile medicale nu au arătat probleme cardiace. Atacurile de panică pot provoca dureri în piept și palpitații, iar aceste simptome sunt deseori foarte reale și înfricoșătoare.

Dacă aceste simptome persistă, ar putea fi util să discuți cu un psiholog. Terapia te poate ajuta să înțelegi mai bine atacurile de panică și să dezvolți tehnici de gestionare a anxietății.

Este foarte bine că ai mers la spital pentru a verifica dacă există probleme fizice. Încearcă să ai încredere în rezultatele investigațiilor și să te concentrezi pe modalități de a-ți calma mintea și corpul. Anxietatea poate fi dificil de gestionat, dar cu răbdare și sprijin, simptomele pot fi reduse semnificativ.

Multă sănătate și curaj!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.