Salut, ma numesc Bogdan si de curand am implinit varsta de 17 ani, acum vreo 5-6 luni cand eram in baie noaptea pur si simplu parca am avut o oprire de imagine timp de 1 secunda cand ma uitam in oglinda, dupa pur si simplu am inceput sa tremur si imi era frica sa nu mor, am fost de urgenta la mama la munca spunandui ce mi se intampla pentru ca si ea s-a confruntat cu aceste atacuri de panica timp de 13 ani ,dar din fericire ei i-au trecut acum vreo 3 ani . Pur si simplu tot ce se intampla in jurul meu mi se pare ciudat si parca toata lumea ar incerca sa ma sperie punandumi intrebari ciudate ... Inainte imi era frica sa stau si singur in casa dar acuma nu prea mai sunt asa de grave am inceput sa ma ajut singur consolanduma ca totul este doar in mintea mea . Dar as dori sa scap cat mai repede de aceste atacuri de panica fiindca m-am lasat si de liceu . Va multumesc daca poate sa imi raspunda cineva
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (5)
Draga Bogdan,
Cauza atacurilor de panica este interpretarea catastrrofica a senzatiilor somatice pe care le descrii Intr-adevar, s-a constatat ca sunt mai predispuse atacului de panica persoanele care au rude de gradul I cu aceleasi simptome. In mintea persoanelor cu atacuri de panică s-a dezvoltat un automatism (ca un program de calculator care rulează în mod automat) care presupune detectarea imediată a senzațiilor somatice atipice:ceva nu-i bine cu inima mea!”, “Doamne, mi se face rău!” .
Consolarea cu ideea ca totul este doar in mintea ta, nu este o solutie. Aceste stari iti influenteaza activitatea, relatiile, dupa cum spui si tu, ai renuntat la liceu. Este vital sa apelezi la un psihoterapeut care sa te ajute sa iti recapeti echilibrul .Singur este foarte dificil, chiar imposibil as spune sa rezolvi aceasta problema.
Putem discuta despre toate simptomele tale intr-un mod profesionist.
Psih. Marina-Lucica Balea
Psihoterapeut, consilier
tel 0735 853 000
psihoprof.ro
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzam si eu o ideie nu vrei sa aplezi si la serviciile biserici ortodoxe pt ca si ea prin rugaciuni specifice poti scapa de aceasta problema .obisnuiesti sa mergi la biserica?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm inceput sa ma duc si la biserici de ceva timp... Doar ca eu nu am atacul de panica 15-20 min cum am mai auzit persoane ci la mine persista cam tot timpul dar incet incet incep sa-mi revin , ceea ce nu imi place e ca am inceput sa ma despart de prietenii mei nu prea mai stau pe afara doar in casa la magazin si strictul necesar unde trebuie sa plec ... si stiu ca asta nu este bine
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBogdan, inteleg ca iti este foarte greu cu aceste simptome de panica, evitarea situatiilor anxiogene, intreruperea studiilor si izolarea de prietenii tai!
Din pacate, deseori oamenii cu tulburari anxiose dezvolta si depresie. Prin urmare, anxietatea netrata se poate agrava in timp.
Persoanele care sufera de anxietate, panica sunt extrem de ingrijorate cu privire la multe aspecte ale vietii (familie, profesie, sanatate etc). Acestea se simt agitate si nerabdatoare, catastrofeaza, sunt atente la potenţialele pericole (“daca o sa se intample …daca o sa faca…daca raman fara”), se simt obosite mai tot timpul, nu se pot relaxa si nu se mai pot concentra asupra sarcinilor pe care le au de indeplinit.
Problemele de natura psihologica se trateaza la psiholog si/ sau la psihiatru.
Psihoterapia cognitiv-comportamantala este eficienta in tratarea anxietatii, panicii si depresiei. Practic inveti sa te desensibilizezi, sa nu iti mai amplifici starile de rau prin ganduri catastrofice, inveti sa gandesti mai rational, sa te relaxezi, inveti sa ramai calm in situatiile dificile si sa iti canalizezi energia pentru a le rezolva.
Psihoterapia este musai in faza in care simptomele de anxietate sunt foarte puternice si nu te mai poti concentra sau bucura de viata (te izolezi, esti apatic si speriat mai tot timpul) .
Mai multe informatii despre tratamentul atacurilor de panica poti afla accesand acest link din site-ul psihoutil:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/panica/
Multa speranta, incredere si sanatate!
Psih. Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721. 349.765
Mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro
Telefon: 0721.349.765
Mail: [email protected]
Website:http://www.psihoutil.ro/
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzincearca si gandeste pozitiv cum ca nimeni si nimic nu poate sa-ti faca rau personal
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde