Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Atac de panica? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de clauditzza cu 12 ani in urma

Buna seara as vrea sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea.Acum 5 luni am facut o criza asemanatoare unui atac de panica simteam ca nu pot sa respir ca ma sufoc ma durea inima eram agitata simteam ca mor am chemat salvarea le-am spus simtomele mele am spus ca nu pot respira ca ametesc mi sa spus ca plamanii sunt in regula si ma intrebat daca am mai avut vreodata vreun atac de panica am spus ca nu deoarece nu am mai avut.Am fost dusa la spital mi sa facut EKG la inima mi sa luat sange ma consultat si un domn doctor de la neurologie. Am tot intrebat de ce nu pot respira iar de la spital mi sa spus ca nu intele de ce deoarece saturatia e 100 la 100 mi sa dat remotiv si mi sa spus ca de fiecare data cand simt ca nu pot respira sa iau o pastila.In plus mi sa dat si magne b6 si mi sa spus sa imi mai verific tensiunea deoarece o am mica si sa am grija la alimentatie.Am mai fost la alte analize unde am fost diagnosticata cu anemie feriptiva la care mi sa dat tratament.Este posibil sa fi avut un atac de panica?Si ce ar trebui sa fac in situatia aceasta?Recunosc ca de multe ori imi este frica sa nu ma sufoc sau mi frica ca nu respir la fel imi este frica si sa nu mor in momentele acelea.Multumesc frumos.O seara buna.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Atac de panica?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Psiholog Liliana Puchea MPsiholog Liliana Puchea este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna seara
Din ceea ce descrieti, simptomatologia corespunde atacului de panica , cu atit mai mult cu cit nu este sustinuta de motive fizice
In aceasta situatie este benefic sa va adresati unui psihoterapeut
De cele mai multe ori abordarea terapeutica a atacului de panica se confunda cu faptul ca doar tratamentul medicamentos este indeajuns .
Medicatia insa are rolul de a actiona la nivel de simptom, de a reduce din intensitatea fricii prin anxiolitice.
Abordarea cea mai optima a atacului de panica se refera insa la abordarea cauzala adica psihoterapie, care poate fi insotita de tratament simptomatic in functie de intensitatea simptomelor si care urmeaza a fi redus pina la a fi interupt continuindu-se apoi cu psihoterapie
Psihoterapia are si rolul de a elibera tensiunea psihica ce determina aceste simptome si de a aduce lumina asupra motivelor reale ce stau la baza atacurilor de panica
Psihoterapia are rolul de a constientiza, de a afla ce este in spatele acestei frici si ce o determina
Odata descoperit incepe procesul de vindecare deoarece stiind care este cauza putem si actiona asupra ei

Liliana Puchea
Psihoterapie
Consiliere psihologica
Telefon 0722207760
Adresa cabinet Bucuresti, Bdul Natiunile Unite, nr.8, bl.104, sc.5, et.4, ap, 96
http://cabinetdepsihologiepuchealiliana.blogspot.com

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Psihoterapeut Adina Demian MPsihoterapeut Adina Demian este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna draga Clauditzza,

imi pare rau sa aud ca te-ai confruntat cu aceste episod care te-a speriat asa de tare!
Este foarte bine ca ti-ai facut investigatiile medicale si ele au iesit normale, a.i inlaturand cauza fiziologica, a ramas cauza psihogena.
Intr-adevar, simptomele descrise de tine: senzatia de sufocare, ameteala, agitatia, frica mare, gandul ca vei muri, sunt simptomele specifice atacului de panica.
Frica de dupa, la gandul ca se va repet episodul de acum 5 luni si teama de moarte, daca se intampla de multe ori,pare a se fi transformat intr-o stare de anxietate.
Stai linistita, chiar daca treci prin aceasta perioada, aceste stari se pot trata, cu ajutorul psihoterapiei cognitiv- comportamentale. In cadrul acestor sedinte de psihoterapie vei intelege ce se intampla corpul tau si cum gandurile tale iti declanseaza anumite stari emotionale, care au aceste consecinte fiziologice. Dupa ce vei intelege aceste importante aspecte despre starile tale, vei incepe sa le contrilezi treptat, pana le vei depasi semnificativ sau chiar complet.
Apeleaza cu incredere la psihoterapia cognitiv- comportamentala!
Iti urez mult succes si zile senine!

Psihoterapeut Adina Demian
0722 453 300
[email protected]
www.adinademian.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.