Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Atac de panica? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de dana95100238 cu 14 ani in urma

D-na psiholog,
ma numesc dana, din buzau. de cateva zile ma confrunt cu niste stari ciudate, respectiv cu dureri de inima, care radiaza in bratul stang, pana la cot.
am fost la un cardiolog, am facut un ekg, care nu mi-a iesit prea bine * asa spune medicul* , mi-a facut un consult , dar a spus ca la varsta mea, nu e nimic serios. am 40 de ani.mi-a recomandat sa fac analize, iar daca-mi ies bine, sa iau aspacardin. analizele au fost bune, eu iau 2 aspacardin/zi.
eu am avut atacuri de panica acum 2 ani, in urma decesului tatalui meu. am facut psihoterapie, am fost ok o perioada, dar acum, credeti ca as putea asocia aceste stari , de dureri precordiale, oboseala, moleseala, cu atacurile de panica? sau sa le pun pe seama stresului si a faptului ca inca nu am avut concediu?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Atac de panica?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Bianca MBianca este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Buna ziua,

Orice persoana poate, pe fondul stresului, sa faca un atac de panica. Un atac de panica nu inseamna insa ca suferiti de o tulburare de panica.
Starile pe care dvs le descrieti pot fi simptomul unei stari de anxietate, insa nu va pot raspunde cu certitudine, in absenta unei evaluari corecte, la intrebarea dvs. Dat fiind faptul ca ati urmat o psihoterapie pentru o tulburare de panica, presupun ca stiti cum sa gestionati aceste stari (daca sunt de natura psihologica) si cum sa preveniti recaderile.
In plus, trebuie sa stiti ca aveti dreptul, in calitate de pacient, sa vi se comunice diagnosticul stabilit de medic si sa vi se explice in ce consta problema dvs (legat de EKG-ul care "nu a iesit prea bine"); ar fi important de aflat si ce inseamna "serios" si "neserios" la varsta dvs - intrebati medicul ce intelege prin "nu e nimic serios". Medicul are obligatia sa va informeze cu privire la rezultatele analizelor, diagnostic si metode de tratament, iar dvs aveti dreptul sa intrebati.
Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Bianca
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Bianca
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
ELIZABETH (acum 14 ani)

D-na Psiholog,
Ma numesc Elizabeth si am 22 ani si am si eu o nelamurire in legatura cu Atacul de panica...De aproape 5 ani merg la cardiolog pentru consultatii periodice la diferiti medici, insa...la toate analizele mi-a iesit o usoara Tahicardie iar sfatul medicilor a fost un tratament pe cu metropolol, insa fara eficienta. Am fost si monitorizata cu aparatul Holter 24 ore, din care rezultatul mi-a iesit foarte bun, eu ac***a palpitatiile acestea in timpul monitorizarii. Intamplator am auzit de aceasta "boala" atacul de panica si citind articolul m-am regasit in majoritatea cazurilor. Credeti ca as putea avea atac de panica (singurul motiv de panica pe care il am este intunericul) atata timp cat medicii cardiologi sustin ca este grav, in schimb eu am palpitati in fiecare zi urmate de sufacari (cca 2-3 secunde).
Va multumesc si astept nespus raspunsul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Bianca MBianca este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Buna ziua, Elizabeth,

Simptomele pe care le descrieti pot aparea in timpul unui atac de panica, insa pot fi si simptome ale unei alte tulburari. De regula, este bine sa faceti investigatii la endocrinologie si cardiologie, pentru a exclude cauzele organice.
Nu cred ca este "profesionist" sa imi dau cu parerea "online", fara a face o evaluare. Diagnosticul de tulburare de panica poate fi o ipoteza, insa aceasta ipoteza trebuie confirmata sau infirmata in urma unei evaluari.
Evaluarea presupune sa aflam:
- cand au aparut aceste senzatii prima oara, si in ce conditii
- care sunt gandurile care apar in timpul acestor stari
- daca sunt comportamente specifice unei tulburari de panica

si altele...
Va sfatuiesc sa va adresati fie unui medic psihiatru, fie unui psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala pentru o evaluare.
In cazul in care se confirma faptul ca suferiti de o tulburare de panica, puteti urma o terapie cognitiv-comportamentala. Eficienta acesteia este crescuta (conform studiilor clinice) si in absenta tratamentului medicamentos.
Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Bianca
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Bianca
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
danmircea (acum 12 ani)

D-na psiholog eu am facut de 2 ori atac de panica si as vrea sa stiu cum as putea sa scap de aceste starii . imi trece prin minte trecutul cand eram plin de viata . Starile pe care le aveam erau: batai de inima accelerate , ameteli , presiune mare si parca nu mai puteam sa respir . Vreau sa scap de aceste stari si , sau cum sa fac sa uit ca daca ma gandesc intens la asa ceva incepe inima sa imi bata tare . Credeti ca daca mi-as ocupa tot timpul pot sa scap de asa ceva si daca scap de asa ceva mai pot sa fac?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de danmircea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de danmircea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.