Atac de panica tratament naturist
Anxietate Atac de panica Intrebare postata de gianna25 cu 12 ani in urmaAm ajuns la urgenta cu niste simptome ciudate,tremor puternic,stari de lesin,nu mai recunosteam pe nimeni,frica,mai apoi am luat un tratament cu cipralex,spitomin si anxiar din motive financiare dupa o luna nu am mai luat,dupa 2 luni am dureri toracice puternice,si senzatie de sufocare,mentionez ca acum iau anxiar insa simptomele sunt aceleasi.mi s-a spus ca sufar de atac de panica,insa as vrea sa gasesc o alternativa de tratament naturista,si nu stiu incotro sa ma indrept.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (55)
As vrea și eu un răspuns ptr atacul de panica ca nu știu ce sa mai fac cred ca mor când am atac de panica
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzLa fel ma confrunt si eu....sistile palpitattii ameteli...am avut holter ekg montat...e totul in regula....de 2 saptamani nu mai pot conduce...stau acasa...iau betalok zok....cum sa scap eu de nenorocirea asta ?....
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna seara as vrea si eu adresa d nului solomon
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna seara, Adresa domnului Solomon este [email protected]
Este bine sa ii trimiti o poza cu tine si povestea ta cat mai detaliata!
O sa-ti raspunda.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn primul rand sa renunti la orice pastila. Apoi e simplu. In loc de "nu-mi place" spui "Imi place" :)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna ziua...de doua saptamani ma confrunt si eu cu atacurile astea...nu stiu ce sa fac...incerc din rasputeri sa ma calmez si sa ma controlez si cateodata reusesc....ma speri foarte tare cand simt palpitatii si parca pulsul o ia razna...am facut ekg de 3 zile ..a iesit perfect..problema mea este ca nu pot dormi noaptea si nu vreau sa ajung sa iau somnifere gen sanax ...stiu ca provoaca dependenta.....Cat dureaza starea astea...mi am luat chiar si concediu sa ma pot odihni si relaxa poate trece...multa sanatate va doresc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună ziua,
O modalitatea eficientă de tratare a atacului de panica o reprezinta psihoterapia cognitiv-comportamentala.
Aceasta vizeaza urmatoarele direcţii de tratament:
-Deoarece evenimentul critic în atacul de panica este interpretarea eronată, catastrofică a senzaţiilor corporale intervenţia vizează în primul rând modificarea acestor interpretari.
Există diverse metode pentru a realiza acest lucru: psihoeducaţie (oferirea de informaţii corecte), exerciţii de expunere interoceptivă, disputare cognitivă.
-Renunţarea la comportamentele de siguranţă, efectuarea comportamentelor şi expunerea la situaţiile evitate sunt alte elemente importante ale terapiei.
-Învăţarea unei tehnici de relaxare şi respiratie. Acestea ajută de asemenea la reducerea stării de activare generale şi eliberarea tensiunii din organism.
Sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala se pot tine în cabinet, dar şi online audio-video pe Skype sau Messenger pentru cei care nu pot ajunge la cabinet. Sedintele online sunt la fel de aficiente ca şi şedinţele din cabinet.
Informatii suplimentare despre terapia atacului de panica, despre sedintele online si despre tarife puteti afla accesand link-urile:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/panica/
http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/psihoterapia-online/
http://www.psihoutil.ro/contact-tarife/
Toate cele bune!
Psihoterapeut Gabriel Pirvan
Telefon: 0764.443.184
E-mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPtr flory....nu trebuie sa iei nimic...totul sta in tine...in puterea mintii...eu de exemplu am firma de transport...alerg in tot bucurestiul...in toata tara...NU MA DAU BATUT....ma poti suna cu incredere ...si te voi ajuta sa treci peste acest vis urat....
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzHello. Recomand un site legat de aceasta tema, care mie cel mai probabil mi-a salvat viata acum cativa ani:
http://www.lindenmethod.com/
Sper sa va ajute.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDe ce sufereați dvs??
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSalutare, pot posta cateva solutii pentru inlaturarea atacurilor de panica, solutii pe care le-am descoperit experimentandu-le si obserc***a efectul.
Ca medicatie, singurele tratamente care chiar m-au ajutat au fost capsulele extravalerianic cardio administrate in momente mai stresante, si vinul de patrunjel - care spre surprinderea mea mi-a oprit aproape total niste palipitatii foarte dese si suparatoare, care ma panicau - reteta de preparare si modul de administrare le gasiti peste tot pe net. Ramane sa mai caut pe partea asta.
Ca stil de viata:
- cel mai important! - incercati sa fiti activi, sa aveti in permanenta o ocupatie care sa va solicite, sa va distraga mintea de la starile anxioase sau spectrul iminentei unui atac de panica, intr-un cuvant de la grija exagerata fata de propria persoana. Sedentarismul la persoanele sensibile predispune la introspectie, ganduri negative, asocieri de amintiri si evenimente tragice, exacerbarea unor stari fizice trecatoare si de acolo pana la un atac de panica nu e mult. Munciti fizic, practicati un sport, pictati, plimbati-va in padure, orice dar sa uitati de ganduri.
- incercati in mod repetat si insistent sa refuzati va mai ganditi la gandurile negre, anxioase, la iminenta unui atac, conditiona-ti-va sa va indreptati-va catre o actiune care sa va genereze satisfactii si ganduri pozitive - orice activitate aveti la indemana.
- dormiti minim 7 ore pe noapte, de preferat incepand cu ora 22 maxim 23, pentru mine chiar conteaza ora de culcare, ca si cea de trezire - nu mai devreme de 6 - 6:30.
- incercati sa limitati privitul la ecranele computerelor, telefoanelor, lasati facebookul si restul, mai ales noaptea tarziu.
- incercati sa nu mai beti cafea deloc, acelasi lucru si cu fumatul/alcoolul.
- ascultati muzica de relaxare, chillout, clasica, preclasica, instrumentala, la pian, vioara, chitara etc.
- pentru cei religiosi mergeti la biserica duminica, la sfantul maslu, cititi acatiste sfintilor catre care aveti aplecare, rugati-va.
- pentru ceilalti, dar si pentru cei religiosi, ascultati pe youtube filmulete motivationale de genul adresa_web_filtrata /watch?v=YeM2yhULSVM
- calatoriti weekendurile, iesiti undeva in afara orasului de dimineata pana seara, undeva fara malluri, multa lume, masini si claxoane - oriunde intr-o padure, pe iarba, la munte, pe o buturuga, la un muzeu al satului, intr-un concediu - eu unul nu am avut vreun atac in astfel de locuri.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDe asemenea, atunci cand simtiti iminenta unui atac, in stadiul incipient, incepeti sa faceti ceva - o activitate, caci s-ar putea sa treaca pe nesimtite, fortati-va sa nu va ganditi la el si eventual luati un extravalerianic + multa autosugestie si respiratie calma. Dar ocupati-va cu ceva in primul rand. Spuneti-va: "Da, pot" "O sa treaca" "Sunt, bine... bine... ma simt bine..." "Sunt, calm, senin, totul este in regula" "Nu imi pasa" "Mi-e indiferent", fortati-va sa zambiti, sa aveti o atutudine nepasatoare, respirati profund, plimbati-va.
In caz de agorafobie - si nu numai, ce pot sa recomand este confruntarea - am avut cateva episoade trecatoare si am incercat cu pasi mici sa ies din casa, apoi sa inconjor blocul, apoi sa maresc aria de actiune si tot asa, si a trecut.
Trebuie convins subconstientul, sau sinele ca totul e safe, ca nu ne paste nicio primejdie, si daca apare vreuna, noi ii putem oferi solutia. Consider ca anxietatea si atacurile de panica vin din adancurile animalice ale mintii, de la constientizarea fragilitatii vietii, de la traume legate de decese, boli, concedieri, pierderea credintei, insecuritatea generala, amalgamul de stiri de la TV si incapacitatea noastra de a gasi solutii si sprijin undeva unde sa fie sigur, bine si de durata - poate pentru totdeauna.
Daca va permiteti, cautati un psiholog, daca nu avei suficienti bani, cautati carti pe aceasta tema - exista destule, si cumparati-le sau imprumultati-le de la biblioteca.
Conteaza atitudinea fata de sine, viata, oameni, lucruri.
Pentru cine nu se poate baza doar pe sine si puterea gandurilor proprii,a autosugestiei etc, exista alternativa credintei in Dumnezeu - fiecare dupa cum simte si dupa cum isi are credinta. Nu imi permit sa dau sfaturi, insa daca sunteti crestin-ortodocsi, poate puteti sa mergeti la o biserica/manastire si sa participati la slujbe, sa vorbiti cu un preot care sa va inspire incredere. Daca nu sunteti ortodocsi incercati sa va apropiati asa cum va e credinta voastra, de Dumnezeu, dar incercati. Mult timp am asociat credinta cu superstitia si persoanele limitate, dar m-am inselat.
Dumnezeu lucreaza, cumva, nu stiu si nu inteleg cum, dar lucreaza.
Multa sanatate.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună ziua sunt cu tratament pentru tensiune.seara la ora 23 cînd sa adorm am un tresărit din somn îmi crește pulsul și simt o durere în piept.ce poate fi aceasta.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEu am atac de panica de un an jumate ajutați mă cîteodată greu îmi trag aer si din greu că casc pină îmi trag aer dimineața apar amețeli pe 5 sec pe urmă trec senzație de leșin și așa toată ziua iaca așa mă chinui seara mai bine îmi dispar amețeli și cînd mă scol dimineața se incepe iarăși am urmat deprestop jumătate de an și nimic poate un pic Mo ajutat in rest mă simt rău
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEu am trecut peste atacurile de panica cu metodele de aici, plus un spray sublingual pentru liniste tot de la ei.
Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde