Anxietatea sociala. Cum o invingem? Mai ales cand suntem la limita adolescentei si ''''lumea adulta'''' nu prea mai permite asta.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (3)
Buna, Alicia
Anxietatea sociala poate fi depasita cu ajutorul sedintelor de psihoterapie. Psihoterapia cognitiv-comportamentala prezinta un procent mare de reusita in tratarea problemelor de anxietatea. Cateva luni de psihoterapie pot produce rezultate pozitive remarcabile.
Daca ai si alte intrebari poti sa-mi scrii, dar si sa citesti aici:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/fobie-sociala/
http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/timiditate-2/
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/
O zi buna!
Telefon: 0764.443.184
E-mail: gabriel.pirvan@psihoutil.ro
Webmail: www.psihoutil.ro
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna seara Aliciafrancis!
Anxietatea sociala poate prinde diferite forme sub privirea celuilalt. Poate fi vorba despre timiditate si succes. Oricine poate sa simta o usoara anxietate inainte de a suna la usa unui prieten la care a fost invitat sa ia cina. In cazul de fata anxietatea poate fi perceputa ca o forma de respect de catre celalalt, poti fi perceputa ca iti doresti ca totul sa iasa bine. Poate fi vorba de trac, frica de evalaure facuta de celalti care antreneaza frecvent o astfel de anxietate.
Fobiile sociale sau tulburarile de anxietate sociala. Fobia sociala poate fi definita ca o frica persistenta in fata unor situatii in care subiectul este expus atentiei sau privirii altcuiva. Se teme ca ar putea reactiona intr-un mod stanjenitor pentru sine sau pentru ceilalti.
Iti sugerez inceperea unei psihoterapii de scurta durata unde poti lucra pe afirmare si incredere de sine, relaxare in special in cazul tracului si controlul gandurilor automate si teama de a nu fi evaluata negativ de catre celalalt.
Succes!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSalutari, oameni buni!
Si eu am trecut si inca ma confrunt cu unele stari de acest gen. Sufar aproape zilnic. Chestia e ca atunci cand nu ma gandesc deloc la asta sunt bine. Si incet, incet am invatat sa ma cunosc, sa stiu ce stari imi da depresia si sa fiu mai calm in privinta lor.
Am citit doua carti care m-au ajutat:
-"Depresia in 60 de intrebari", pe care o gasiti aici: http://www.bit.ly/1r3p8Af
-"50 de semne ale tulburarilor psihice", pe care o gasiti aici: http://www.bit.ly/1r3pS8E .
Prima carte este sub forma de dialog pacient-doctor iar cel de-al doilea autor tine sa redea tot felul de stari intalnite de-a lungul carierei dumnealui.
Sanatate!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde