Vreau sa va intreb si eu ca incep sa cedez deja , de 2 saptamani am avut niste atacuri de panica , am fost la psihiatru care mi-a spus ca trec printr-o faza usoara si mi-a recomandat o jumatate de pastila anxiar in momentele in care sunt agitat si am atacurile de panica , insa de ceva vreme am impresia ca sunt bolnav de diferite boli , am facut analize mai ales la inima am facut 3 ekg intr-o saptamana toate analizele au iesit in regula , insa nu pot sa imi scot din cap ca sunt bolnav iar asta ma streseaza la culme , ma gandesc non-stop la chestia asta si imi da niste stari foarte enervante , de multe ori sunt constient ca nu am nimic si as vrea sa aflu un raspuns de la dumneavoastra
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (94)
DIGWEED a scris: "am consultat un psiholog de nota 20"
R: Imi pare rau daca te dezamagesc, dar iti spun ca nu exista (in realitate) niciun psiholog sau psihologa de nota 20. Aceasta iluzie a ta a fost, pur si simplu, alimentata prin faptul ca persoana aceea ti-a spus doar ce ai dorit tu sa auzi (neac***a, probabil, nicio obligatie contractuala fata de tine).
Nota: De fapt, pentru cei mai multi dintre noi, unul dintre "secretele" vietii este tocmai acela de a sti sa-ti alimentezi iluziile care te propulseaza (inainte, desigur ;)
________________________
DIGWEED a scris: "Dar eu in continuare sunt convins ca doar cu ambitie si sfaturilor voastre o sa trec peste"
R: In aceasta situatie, nu-mi ramane decat sa-ti urez: SUCCES! (poate) vei avea nevoie; nu stiu.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzLiviu cand am zis nota 20 m-am referit ca am fost inteles perfect si mi-a dat niste sfaturi care nu credeam ca or sa imi fie de folos , apreciez foarte mult munca unui psiholog pentru ca nu e o meserie deloc usoara si eu as vrea sa pastram legatura fiindca sunt convins ca ma ajuti cu drag si nu cu un interes si sfaturile tale am sa le iau de bune dar crede-ma ca incerc din rasputeri sa ma controlez si singur deoarece singurul stapan al creierului meu sunt eu.Plus ca discutiile cu tine dar si cu altii ma ajuta foarte mult si sunt de parere ca starea mea s-a imbunatatit ! Multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzsalut
filozofi sunt multi. vorbareti la fel. eu am facut matematica si crede-ma-vorbarie multa...saracia omului.
am trecut prin asa ceva ptr. probleme grave....si numai prin vointa si viata normala, dar plina de ocupatie si actiune am rezolvat totul.
ma uit putin la televizor, stau in aer, imi fac toate concediile, cunosc lume si stau sa ma gandesc mereu la solutii noi si bune ptr. viata mea.
cu bine,
doru
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPoate dv. ati gasit solutia pentru dv, ceea ce nu este chiar sigur.
Suntem diferiti unii fata de altii, dar si fata de noi insine in diferite etape ale vietii. Si eu cred ca ne place sau nu, suntem structurati intr-un anumit fel si a face totala abstractie de aceasta ...hm... poate complica lucrurile .
Si cind nu prea mai intelegem ce se intimpla, dl psiholog spune intr-un anumit fel, la un anumit moment, ceva: un cuvint, o fraza, care porneste o rotita in mintea noastra si noi vedem lumea mai prietenos, pentru noi insine suntem disponibili de a fi asa.
Va rog sa nu ma contraziceti: cuvintul are o putere de transformare uimitoare.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzpsihoteca :
Emil Cioran - Arta de a fi psiholog
Arta de a fi psiholog nu se invata, ci se traieste si se experimenteaza, deoarece nu exista un complex de canoane care sa-ti dea cheia misterelor psihice, a structurilor diferentiale ale vietii sufletesti. Nu esti un psiholog bun daca tu insuti nu esti un subiect de studiat, daca materialul psihic nu ofera zilnic o complexitate si un inedit, care sa excite curiozitatea ta continua. Nu te poti initia in misterul altuia daca tu insuti n-ai un mister in care sa te initiezi.
Pentru a fi psiholog trebuie sa fii atat de nefericit incat sa pricepi fericirea si atat de rafinat incat sa poti deveni oricand barbar; iar disperarea in care traiesti sa aiba totdeauna atata ardoare, incat sa nu stii daca traiesti in pustiu sau in flacari. Proteic, polimorf, pe cat de centripet, pe atat de centrifugal, formele vietii sa se combine in tine atat de multiple si atat de complex, incat extazul pe care-l vei atinge sa fie estetic, sexual, religios si pervers. A fi psiholog inseamna a te invarti in fiecare moment in jurul axei tale. Aceasta este intaia conditie; a doua, este a avea atata mobilitate, incat celorlalte fiinte sa-ti fie atatea centre de gravitate cate poate avea o fiinta proteica.
Simtul psihologic este expresia unei vieti care se contempla pe sine in fiecare moment si care in celelalte vieti vede numai oglinzi. Ca psiholog, consideri pe toti ceilalti oameni parti din tine, franturi ale fiintei tale. Si in dispretul pe care orice psiholog il are pentru oameni este o secreta si o infinita autoironie. Nimeni nu face psihologie din iubire, ci dintr-o pornire sadica de a nulifica pe altul prin cunoasterea fondului sau intim, de a dezbraca de misterul care, asemenea unei aureole, nimbeaza pe celelalte fiinte.
Cum acest proces epuizeaza repede pe oameni, ei ac***a continuturi limitate, este explicabil de ce psihologul este acela care se plictiseste mai repede de oameni, pentru ca el este prea putin naiv pentru a avea prieteni si prea putin inconstient pentru a avea iubite. Niciun psiholog nu incepe prin a fi sceptic. Orice psiholog sfarseste insa prin a fi sceptic. Este, in acest sfarsit, pedeapsa naturii pentru acest violator de mistere, pentru acest suprem indiscret, care a pus prea putina iluzie in cunoastere, pentru ca, sa nu fi ajuns prin cunoastere la deziluzie. Putina cunoastere incanta; multa cunoastere dezgusta. Cu cat cunosti mai mult, cu atat vrei sa cunosti mai putin. Cine nu sufera din cauza cunoasterii, acela n-a cunoscut nimic.
Tags: arta de a fi psiholog, emil cioran
Share on facebook Share on twitter Share on delicious Share on digg Share on stumbleupon Share on reddit Share on email Share on print More Sharing Services
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz- Psihologia inseamna actiune (in sensul formarii personalitatii), NU gandire despre sine; ceea ce nu este totusi, acelasi lucru cu activismul (activitatea de substitutie) care consta in recurgerea la actiune, in locul constientizarii sau al trairii afectelor.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzmulti vorbitori pe lumea asta. niste idei personale spuse concis, nu aveti? lipsa de sport, de plimbari cu rucsacul pe munte...v-a abrutizat! lasati mobilul din mana in timpul zilei?
prea multa vorba si filozofie fratilor. idei personale...nu citate. nu uitati ca si cioran este unul din cei mai mari cititori ai omenirii. progresul l-au creat oamenii practici. hai ca ma prostesc si eu. mai bine ganditi-va la prietenul nostru care are o problema!
doru
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzLiviu a scris: "Psihologia inseamna actiune... NU gandire despre..."
dorudopp a scris: "... hai ca ma prostesc si eu. mai bine ganditi-va la..."
________________
Aici suntem de acord. Mai mult decat atat, sentimentele de inferioritate sunt de regula sentimente de calitate inferioara (ceea ce nu constituie doar un joc de cuvinte). Si nicio realizare tehnica sau intelectuala din lume nu poate compensa p***a calitate a sentimentelor.
- Tu (cititorule) ce simti acum?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzo sa ascult sfaturile tuturor pentru ca fiecare e priceput in felul lui . Pana acum sportul si iesirile cu prietenii m-au ajutat foarte mult.Saptamana viitoare am sa consult totusi si un psiholog poate imi grabeste vindecarea! Va multumesc si mai astept sfaturi de la voi
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz- Imi place cum ati vorbit aici, (preponderent la pers. I, nr. sing), pentru ca si eu am nevoie de intelegere si respect. Sunteti dispus sa ma mai suportati putin?
____________________
OBS.: Psihologii numesc asta comunicare asertiva sau comunicare nonviolenta :)
____________________
- Spun CE SIMT (senzatie sau sentiment, nu gand) in legatura cu un fapt concret sau referitor la comportamentul celuilalt; si imi asum responsabilitatea pentru acest sentiment (indiferent ca este pozitiv sau negativ - este al meu; si toate sentimentele sunt legitime);
- Incerc sa descopar NEVOIA din spatele sentimentului (un sentiment placut imi arata ca o anumita nevoie este satisfacuta; un sentiment neplacut imi arata ca o nevoie este nesatisfacuta);
- Adresez celuilalt o CERERE CLARA, in prezent (nu pentru totdeauna); lasandu-i posibilitatea sa aleaga (propun, nu impun)
____________________
Nota: Din aceasta perspectiva, maladia psihologica poate fi inteleasa drept un raspuns inadecvat la o nevoie. Comunicarea asertiva ne permite sa tinem cont (si) de nevoile celorlalti, fara insa a le neglija pe ale noastre :)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCitatul "Psihologia inseamna actiune... NU gindire despre...", este rupt de context si comparatia ( sau asocierea ) cu raspunsul lui dorudopp : "hai ca ma prostesc si eu. mai bine ginditi-va la..." poate nu am inteles eu , dar nu mi se pare fair play.
Si nici ce ai scris in continuarea acestei idei. In timp ce citeam, anticipam ca vei aprecia felul sugubat, amical in care s-a exprimat.
A fi modest, este de multe ori o insusire frumoasa de caracter.
Si pentru ca ai avut un raspuns la citatul din Cioran este ok, si a fost o surpriza; credeam ca te va impresiona numele autorului atit de tare, incit iti va bloca ratiunea.
Textul acela este asa, un fel de parodie, in sensul ca exagereaza unele aspecte iar altele se trec cu vederea.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzdraga psihoteca nu uita ca aici trebuie sa-l ajutam pe prietenul nostru nu sa ne aratam veleitatile. cat despre cioran..sa sa se odihneasca-n pace. nu l-am prea vazut la olimpiadele interationale de mata! hai c-a fostbuna, nu??
nu prea conteaza ce memoram...conteaza ce invatam. asta este de doru dopp/ cu bine
[email protected]
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzdoru pot sa te contactez pe mail sa vorbim mai mult despre problema mea ? Multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPentru @: Psihoteca
Ac***a in vedere contextul, raspunsul acesta al tau ma face sa ma simt de-a dreptul confuz, derutat. Si, pur si simplu, rezervat. Pentru ca, ce-i drept, si eu am nevoie de acceptare si apreciere. Asa ca, daca esti de acord, iti propun sa deschizi pe undeva, pe aici, un subiect nou de discutii - cu privire la o problema de referinta - care te preocupa; ca sa putem sta de vorba :)
Multumesc pentru intelegere.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzdorudopp a scris: "... conteaza ce invatam. asta este de doru dopp"
Imi place cum ai zis. Si - pentru ca am si eu nevoie de cooperare - daca sunteti si voi de acord, va propun o completare (la citatul lui Doru): "A invata inseamna a descoperi ca ceva este posibil" (citat din Fr. Perls - fondatorul Gestalt-terapiei)
P.S.: Credinta majora a gestaltistilor (si eu ma numar printre ei) este aceea de a crede ca ei nu interpreteaza :)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCeea ce stiu eu este ca depresia (poate si anxietatea) este deosebit de perfida. Se insinuaza, te invaluie si in final te doboara. Asta daca o lasi asa in voia ei.
Dar noi avem o oarecare vigilenta si observam ca ceva este schimbat la noi si nu ne oprim aici.
Vrem sa ne fie bine si pentru asta : ne informam, postam o intrebare, selectam ...
Cred ca sportul in aer liber face mult bine prin eliberarea de endorfine, serotonina ,prin faptul ca se oxigeneaza plaminii, creierul si toate celulele corpului.
Este un mod de a tine problema la distanta. Dar nu pentru mult timp, pentru ca ea revine.
Jurnalul este un mijloc de a ne exprima, de a exterioriza poate mai bine decit verbal.
Astfel un psiholog si pe baza acestui jurnal, identifica de unde vine problema si solutia pentru rezolvarea ei.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz1.bineinteles ca poti sa-mi scri pe email
2.ptr. liviu- sunt de acord dar numai pe emailurile personale. si atentie -mie nu prea imi place sa filozofez. am prea multe probleme si in general merg pr trzolvarea de probleme si situatii.
2. ptr. psihoteca cred ca ai dreptate cu depresia. poate si cu jurnalul. in rest eu zic sa nu-l mai plictisim pe prietenul nostru. pe emailul personal fratilor. daca observati eu ni-am dat si numele si prenumele.
cu bine
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzdorudopp a scris: "... am prea multe probleme si in general merg pr trzolvarea de probleme si situatii.
- Terapiile scurte orientate pe resurse si solutii reprezinta/permit tocmai o astfel de abordare.
- Din aceasta perspectiva, sarcina principala a terapeutului este aceea de a identifica sau de a crea impreuna cu clientul exceptii de la problema acestuia (exceptiile sugereaza solutii)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPsihoteca a scris: "Jurnalul este un mijloc de a ne exprima, de a exterioriza poate mai bine decit verbal. Astfel un psiholog si pe baza acestui jurnal, identifica de unde vine problema si solutia pentru rezolvarea ei."
- Intr-adevar, recomandarea de a tine un jurnal este foarte utila si reprezinta o modalitate (simpla si eficienta) de autocunoastere, prin chiar faptul ca ne permite sa obiectivam monologul interior.
- Ulterior, continutul acestuia poate fi analizat d.p.d.v. psihologic - cu ajutorul unui specialist - pentru obtinerea unor clarificari suplimentare.
- Practic, jurnalul faciliteaza procesul terapeutic si scurteaza durata terapiei (deci, reduce si costul ei). Cu alte cuvinte, vom avea eficienta maxima, cu efort si costuri minime.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDIGWEED a scris: "Saptamana viitoare am sa consult totusi si un psiholog poate imi grabeste vindecarea"
R: Mi se pare ca ai luat o decizie inteleapta.
Fara ajutorul unui psiholog avizat, ipohondria evolueaza asa cum puteti observa chiar aici:
//sfatulmedicului.ro/comunitate/depresia-tristetea-patologica/ce-e-de-facut_42376
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde