Anxietate/nervozitate excesivă ? raspuns medic
Anxietate Intrebare postata de LaviniaS cu 9 luni in urmaBuna dimineața.
De 2 luni jumate aproximativ,am din ce in ce mai multe stări de nervozitate excesivă,de nici eu nu mă recunosc.
Am 2 copii(2a și 7 luni și 10l jumătate) iar statul cu ei acasă, aproape non stop (in special când cel mare nu merge la creșa) mă face să devin cine nu am fost vreodată:o persoană extrem de agitată și nervoasa.
In aceste stări îmi vine să țip la ei,sa urlu efectiv,uneori se întâmplă să țip când fac p***aoare,deși știu că nu este in regulă,nu mai reușesc să mă controlez..as vrea sa aflu cum reușesc să trec mai ușor prin stările astea de anxietate,vreau sa scap de aceste stări .
Aștept sfaturi 🙏🏼vreau sa "mă vindec"
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
Buna ziua,
Anxietatea si stresul pe termen lung pot avea efecte asupra sanatatii tale fizice si mentale.
Exista mai multe lucruri pe care le-ai putea face pentru a incepe sa te simti mai bine. Un prim pas important ar fi sa vorbesti cu cineva despre ceea ce simti - un prieten apropiat, un membru al familiei sau un profesionist din domeniul sanatatii mintale. Ei te pot ajuta sa treci prin aceste momente dificile si sa gasesti resurse care sa te ajute.
Exercitiile fizice, atat aerobice cat si cele de forta, pot avea un impact pozitiv asupra starii tale de spirit. Alegeri dietetice sanatoase, hidratarea adecvata, odihna si somnul adecvat pot, de asemenea, face o mare diferenta.
Fii sigura ca esti un om puternic si capabil si meriti sa te simti mai bine. Cu ajutorul potrivit, poti depasi aceste provocari.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/Psihiatrie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/8-metode-de-a-scapa-de-anxietate-in-mai-putin-de-5-minute_12446
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEste important să consulți un specialist pentru a obține o evaluare adecvată. Un medic sau un terapeut vă pot ajuta să înțelegeți cauzele acestor stări și să găsiți cele mai potrivite strategii de gestionare a lor. Nu ezita să cauți ajutor profesional; îngrijirea ta mintală și bunăstarea ta sunt prioritare.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde