Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Buna ziua

Alzheimer
Intrebare postata de manuela46 cu 14 ani in urma

Mama mea are boala alzeimer si face tratament ,acum este un pic mai bine.nu pot sa o las neinsotita dar vad ca decad tot mai mult .Nu mai am eu rabdare tremur in somn nu mai dorm noaptea ,ma enervez f.repede ,am dureri de cap nu mai stiu ce sa fac.Ce ma sfatiuti

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Buna ziua"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (7)

Maria (acum 14 ani)

Buna ziua
Va pot ajuta. Pentru detalii scrieti-mi pe e- mail [email protected]. Daca imi lasati un nr. de telefon pot sa va sun eu.
Va doresc multa sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
kostas (acum 14 ani)

Buna ziua,

Totul tine de tine;in sensul ca indiferent de supararile zilnice tu trebuie SA FII TARE !!!
Aceasta am patit-o si eu - de la evocarea fratelui mort pe front - pana la inchiderea gainilor in cotet; si ar fi multe......... totul trebuie sa vina din interiorul tau. Sunt 2 ani si jumatate petrecuti cu acest bolnav si erau clipe cand imi venea sa ma arunc de la balcon... Dar am tras aer in piept si mi-am zis ca nu este un sfarsit de drum...
O intreaga poveste a fost cu obtinerea certificatului de handicap.....cu vizite la comisii, etc.
Iti doresc sa vezi totul in roz, da nu rade si eu am primit acest sfat de la altii- drept pt care le multumesc/ Credinta in fortele proprii te salveaza > Multa bafta !!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
antonela (acum 14 ani)

tatal meu are dementa alzheimer.Eu locuiesc la 61km de el,dar nu pot mai ales in vremurile astea,serviciul.Tatal meu nu a ajuns inca leguma ,dar nu stiu cum sa mai procedez cu el.Nu vrea sa vina sa locuiasca la mine,de internat nu pot sa il internez fortat.Dar pe zi ce trece e tot mai rau,face datorii imense in sat la un ABC,pe mancare zice el,dar mancarea nu se regaseste in frigider ...si altele.Merg la el cand imi permite timpul,ii iau medicacente,il sun zilnic sa ia tratamentul,il duc la control la neurulogie,dar simt ca pierd controlul.Cum sa mai procedez cu el?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Laura (acum 14 ani)

Centrul Sanders-Brown penru Bătrâni şi Departamentele de Patologie şi Neurologie, Universitatea din Kentucky, Lexington, KY, Statele Unite ale Americii

Abstract
Obstacolul major în înţelegerea bolii Alzheimer (AD) este lipsa de cunoştinţe despre etiologia şi patogeneza decesului selectiv al neuronilor. În ultimii ani, s-au acumulat date considerabile care indică faptul că, creierul persoanelor cu AD este sub stres oxidativ crescut, iar acest lucru poate avea un rol în patogeneza degenerarii neuronilor şi moartea în această tulburare.

Dovezile directe care justifica stresul oxidativ crescut în AD sunt:

(1) Niveluri crescute de Fe, Al şi Hg în creierul afectat de AD, capabile sa stimuleze producerea de radicali liberi;
(2) peroxidarea lipidelor crescuta şi acizii graşi polinesaturaţi scăzuti în creierul AD, precum si 4-hydroxynonenal crescut, o aldehidă provenita din peroxidarea lipidelor în lichidul ventricular AD;
(3) oxidarea crescuta a proteinelor şi ADN-ului din creierul AD;
(4) metabolismul energetic redus şi oxidaza citocromului c scăzuta în creierul AD;
(5) glicoliaza avansata (AGE), malondialdehida, carbonyls, peroxinitrit, hem oxigenaza 1 şi SOD-1 în încurcăturile neurofibrillary şi AGE, hem oxigenaza 1, SOD-1 în plăci senile;
(6) studiile arată că peptida amiloid beta este capabila de a genera radicali liberi.


Sprijinirea dovezilor indirecte vine dintr-o varietate de studii in vitro care arată că radicalii liberi sunt capabili să medieze degenerarea neuronilor, survenind moartea. În general, aceste studii indică faptul că radicalii liberi sunt probabil implicati în patogeneza decesului neuronilor in AD. Deoarece leziunile ţesuturilor în sine pot induce generarea speciilor reactive ale oxigenului (SRO), nu se ştie dacă acesta este un eveniment primar sau secundar. Chiar dacă generarea de radicali liberi este secundară altor cauze initiale, ei sunt dăunători şi constituie parte dintr-o cascadă de evenimente care pot duce la moartea neuronilor, ceea ce sugerează că eforturile terapeutice care vizează îndepărtarea de SRO sau de prevenire a formării lor poate fi benefică în AD. © 1997 Elsevier Science Inc.

Asadar, o foarte importanta strategie in Alzhimer o constituie furnizarea organismului de antioxidanti puternici care sa neutralizeze efectele radicalilor liberi.
Oamenii de stiinta apreciaza ca principalul antioxidant, fabricat in mod natural in interiorul celulelor noastre este glutationul.

Ce este glutationul?
Glutationul, denumit si "proteina vietii", este o tri-peptida care contine aminoacizii cisteina, glicina si acid glutamic. Glutationul are functie de coenzima in numeroase reactii de oxidoreducere. Acesta foloseste ca antioxidant, reactionand cu agentii oxidanti potential periculosi, oxidandu-i. Acest lucru este important in functionarea normala a proteinelor, hemoglobinei, lipidelor membranare. Nivelurile ridicate de glutation in sange sunt asociate cu longevitatea.

Ficatul este cel mai mare depozit de glutation, dar in concentratii mari glutationul se gaseste si in splina, rinichi, pancreas, cornee. Nivelul celular al glutationului este stimulat de acidul alfa lipoic, glutamina, colostru, seleniu si vitaminele C, B6 si B2. Eficienta vitaminelor C, E si a coenzimei Q10 depinde de nivelul de glutation din organism.

Efectele benefice ale glutationului sunt:
- antitumoral exceptional: reduce mutatiile ADN-ului determinate de substantele cancerigene, prin sustinerea fazelor I si II de detoxifiere enzimatica; inhiba absorbtia si favorizeaza eliminarea din organism a metalelor grele, fumului de tigara, pesticidelor, fungicidelor, hormonilor în exces, colorantilor alimentari, detergentilor, supradozelor medicamentoase
- reduce efectele toxice ale chimio si radioterapiei, expunerii la radiatii ionizante, explorarilor radiologice
- protejeaza împotriva efectului mutagen al radiatiilor ultraviolete
- previne aparitia si reduce evolutia hepatitelor, cirozelor si a cancerului hepatic prin puternica actiune detoxifianta (leaga poluantii toxici si carcinogenii din ficat si îi transforma din substante liposolubile în componente hidrosolubile pe care le elimina pe cale urinara)
- stimuleaza detoxifierea limfei prin eliminarea toxinelor pe cale biliara
- antioxidant intracelular: este unul dintre cei mai puternici si importanti antioxidanti ai organismului; este numit “antioxidantul miraculos”; stresul oxidativ produs prin deficit de glutation are un rol major în patogenia cancerului, astmului, bronsitei cronice, emfizemului, fibrozei chistice, mucoviscidozei pulmonare, autismului, deficitului de atentie si hiperactivitate, bolii Parkinson, maladiei Alzheimer, SLA, sclerozei multiple, schizofreniei, dischineziei tardive;
- protejeaza împotriva leziunilor si a emboliilor cerebrale, bolii Crohn, infectiei cu Helicobacter pylori, enterocolitei, pancreatitei (si a celei de etiologie alcoolica), infertilitatii masculine, etc.
- protejeaza împotriva leziunilor din sindromul de ischemie - reperfuzie
- imunomodulator- puternic antiviral în infectii cu virusul Herpes simplex 1, HIV, virusul Epstein Barr, virusurile hepatitice; sustine reactia de aparare împotriva infectiilor rezistente la tratamentul alopat
- adjuvant în tratamentul sindromului de oboseala cronica si al fibromialgiei
- benefic în tratamentul degenerescentei maculare; reduce riscul aparitiei cataractei (cristalinul are un mecanism propriu care faciliteaza captarea glutationului; aparitia si evolutia cataractei sunt favorizate de scaderea nivelului de glutation)
- reduce formarea placilor ateromatoase în hipercolesterolemie
- stabilizeaza si mentine nivelul glicemiei în diabetul non-insulinodependent, asigura protectie fata de afectiunile renale, cardiovasculare, cerebrale conexe diabetului
- protejeaza împotriva hipoacuziei produsa de traume sonore
- adjuvant în stari casectice (stare generala p***a, care se manifesta prin tulburarea functiilor organismului, scadere marcanta în greutate, anemie extrema, hipotermie, etc.)
- creste performantele atletice
- dermatoprotector (psoriazis, dermatita de contact)
- reduce dependenta de droguri si de alcool

Singura metoda eficienta de stimulare a biosintezei glutationului in interiorul celulelor este un produs patentat si brevetat cu brevete medicale de tip „Method of use”, produs de compania de cercetari medicale din Canada, Immunotec Research.

Produsul se numeste Immunocal, un concentrat de proteine din zer, cu o concentratie crescuta de cisteina, un precursor al glutationului.
Immunocal contine o serie de proteine diferite cu proprietati functionale si structurale speciale, care impreuna ofera o combinatie de beneficii importante pentru sanatate.
Denumirea Immunocal se refera la efectele sale asupra functiilor imunitare. Afirmatia care atesta ca Immunocal este eficace in mentinerea unui sistem imunitar puternic este oficial aprobata de Health Canada. Cei mai multi oameni stiu ca medicina moderna este inca relativ neputincioasa in fata unor epidemii virale cum sunt HIV, SARS sau a virusilor gripei. In vremuri de globalizare si de crestere a activitatilor si a calatoriilor la nivel international, este doar o chestiune de timp ca o noua epidemie sa se raspandeasca pe tot globul. In plus, indiferent de aceste amenintari globale, fiecare dintre noi se confrunta cu un bagaj constant de raceli si gripe. Intrebarea decisiva este daca virusii intalniti pentru prima data vor fi eliminati de catre sistemul nostru imunitar sau vor ramane si se vor manifesta sub forma bolilor. Acest lucru decisiv depinde de capacitatea sistemului nostru imunitar, indiferent daca acest moment este intr-un viitor apropiat sau mai indepartat. O persoana care ia Immunocal in fiecare zi este cel mai bine pregatit pentru acest moment.
Efectul produsului Immunocal asupra sistemului imunitar este in principal mediat de continutul sau ridicat de cisteina. Cisteina este un precursorul al glutationului, care joaca un rol-cheie in functionarea sistemului imunitar. El este de asemeni foarte important in proliferarea limfocitelor, celule care mediaza raspunsuri imune specifice. Concentratiile de cisteina si de glutation sunt strans legate de un puternic si progresiv declin legat de imbatranire, care incepe la varsta de 30 de ani. Prin urmare, persoanele mai in varsta vor simti mult mai pronuntat beneficiile consumului de Immunocal.

La bolnavii de Alzheimer, Immunocal stimuleaza sinteza glutationului (master-antioxidantul organismului nostru) la nivelul celulelor creierului, prevenind astfel moartea acestor celule.

Detalii suplimentare gasiti pe paginile:
http://www.romedic.ro/immunocal
http://immunocal.ro/
http://www.immunotec.com/romania

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Doinita Ispas (acum 14 ani)

Buna ziua,

Pentru boala Alzheimer nu exista inca un tratament dar, prin imbunatatirea circulatiei
sangvine la nivel cerebral, starea de sanatate se poate imbunatati.
Aceasta se poate face prin reflexoterapie ( masaj al talpilor )!
Daca sunteti interesata de acest masaj, imi puteti scrie la adresa de email: [email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elenagg (acum 14 ani)

Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-100$ pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult. Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line...restul, depinde doar de tine si de cat de multa staruinta iti dai. Lucrul e mai mult legat cu casuta de e-mail. Pentru informatii suplimentare, trimite un email cu textul LUCRU la adresa de email [email protected] .Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti mail-uri petrecandu-ti 2 -3 ore pe zi in fata calculatorului. cu cat muncesti mai mult cu atat castigul va fi mai mare.100-300$/ SAPTAMANA.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Daniela Roman (acum 14 ani)

As putea fi interesata de un asemenea job. Se poate sa nu fie decit un lucru cinstit de facut si sa nu facem ceva care sa produca prejudicii altuia? Ar putea fi ceva salvator pentru mine...
Va multumesc si sper intru Domnul sa nu fie ceva inselator...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.