Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Când pot introduce alergenii următori ?

Alergii
Intrebare postata de Maria cu 2 luni in urma

Bună ziua! Am nevoie va rog mult de câteva sfaturi.
Copil 1 an 4 luni, născut la termen, natural, G actuala 11.550, alimentat natural, icter prelungit, anemie feripriva în tratament, în obs APLV, alergie la albușul de ou (1.83 kU/l) arahide (1.15 kU/l)
Când am încercat introducerea lactatelor la 7 luni a avut erupție la nivelul gurii, care a durat maxim 1 ora și care a reapărut când a luat contact cu lactatele. Am ținut regim amandoi 6 luni și ulterior am mâncat eu lactate, a tolerat o perioada și a avut mai apoi o erupție la nivel cervical, care se extindea spre torace (a cedat la adm. de Aerius). În prezent ținem regim în continuare, cu 2 încercări pe parcurs de reintroducere în regimul meu, care în final au dus la apariția erupției la nivel cervical (ameliorata semnificativ la ultima încercare, nu a fost atât de extinsa).
În legătură cu analizele pentru aplv: la Synevo valoarea a fost de 0.286 pentru afa-lactalbumina, la Spital valoare nedetectabila (nu oferă rezultat pentru valori <0.35)
În legătură cu alergia la ou: a mâncat ou fiert foarte bine și în preparate și nu a avut nici o reacție (inainte de analize) , în schimb a făcut reacție periorala când a mâncat pâine prajita cu ou.
În legătură cu alergia la arahide: am consumat eu (înainte de analize) și nu a avut reacții. A mâncat nuci pana la analize, fără reacții, posibil la iaurtul din caju sa fi avut o reacție ușoară 1-2 pete care au dispărut repede.
Alte analize: dg molecular helminiti negativ, ph acid scaun 5.5, examen digestie rar amidon amorf nedigerat, coprocitograma rare leucocite PMN, relativ frecvent mucus (recoltat după ce am consumat eu lactate, după regim), hg oculte negativ, H. Pylori negativ

Va rog dacă ma puteți îndruma cu următoarele intrebari:
-se poate încerca introducerea lactatelor progresiv, conform schemei de reintroducere?
-poate consuma ou în preparate sau bine fiert?
-pot consuma eu arahide pentru o densibilizare dacă nu are reacție?
-alergia la arahide și ou o sa dispară cu timpul?
Va mulțumesc mult!
În legătură cu analizele cel mic este foarte speriat după recoltări repetate pentru icterul prelungit, nu as vrea sa mai recoltam atât de des, are peste 9 recoltări și este foarte speriat și de cabinetul medical. Va mulțumesc pentru timpul acordat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Când pot introduce alergenii următori ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

In primul rand va recomandam sa consultati un specialist in alergologie, deoarece acesta este cel mai indicat sa va ghideze in ceea ce priveste introducerea alimentelor care pot cauza alergii. In general, introducerea alergenilor se face gradual, sub indrumarea medicului.

Pe baza simptomelor pe care le-ati descris, exista posibilitatea ca fiul dvs sa dezvolte o toleranta la unele alimente odata cu trecerea timpului, insa acest lucru mai necesita inca investigatii.

Va recomandam sa evitati produsele lactate si ouale, deoarece acestea par sa declanseze reactii alergice. Nu exista nici o garantie ca alergia la arahide si ou va disparea cu timpul, dar in unele cazuri, copiii pot dezvolta toleranta la aceste alimente.

In ceea ce priveste introducerea arahidelor, acest lucru ar trebui facut gradual, insa doar cu acordul si supravegherea medicului. De asemenea, nu suntem siguri daca desensibilizarea la arahide prin consumul dumnevastra ar fi eficienta. E posibil ca corpul copilului sa reactioneze diferit fata de arahide in functie de cum sunt acestea prezentate sistemului imunitar.

Introducerea lactatelor ar trebui, de asemenea, abordata cu precautie. Poate ca ar fi mai bine sa incepeti cu produse cu continut scazut de lactoza, cum ar fi iaurtul, si sa vedeti cum reactioneaza copilul.

Este important sa urmati sfatul medicului cu privire la introducerea alimentelor si sa fiti atenti la semnele unei potentiale reactii alergice.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/alergologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Alergiile/intoleranta-la-alimente-sau-alergie-la-alimentei_2323
https://sfatulmedicului.ro/Alergiile/diferenta-dintre-alergie-si-intoleranta-alimentara_17433
https://sfatulmedicului.ro/Alergiile/alergia-la-proteinele-din-ou_847

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.