Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cand dispare icterul la bebelusi? raspuns medic

Afectiunile pielii la copii
Intrebare postata de adinatulbure cu 12 ani in urma

Bebelusul meu de 10 saptamani inca mai are icter,il are de la cateva zile de la nastere. i s-au facut teste de sange si urina si au iesit bune iar ficatul functioneaza ok, medicul nu stie de ce ica il mai are la aceasta varsta. as dori un sfat daca se poate sunt in uk

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cand dispare icterul la bebelusi?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Emil Otesteanu MDr. Emil Otesteanu este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Icterul fiziologic al nou nascutului ( este prezent sub diverse forme si durata la toti nou nascutii ). Nu este o boala ci o stare de imaturitate a ficatului de a procesa bilirubina . Apare in primele zile de la nastere si dureaza 1-- 2 saptamani. dar sunt si situatii cand coloratia icterica a tegumentelor si sclerelor ochilor persista peste aceste termene.
Una dintre situatii este cea datorata laptelui matern ( la 1-2/% din copiii alaptati la san) 12 )cauzat de substantele ce se gasesc in laptele matern si care cresc nivelul bilirubinei.Acestea pot impiedica excretarea bilirubinei prin sange. si astfel icterul apare in primele 5 zile de viata si incepe sa se elimine peste 3-- 12 saptamani .
Discutati cu medicul si aceasta posibilitate, deoarece spuneti ca toate examenele de laborator inclusiv Rh-ul sunt Ok.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.