Am facut o ecografie endo vaginala al carui rezultat este :uter in pozitie anteversat,dim 99,5/56,9/74,3mm,ecostructura neomogena,cu cateva dilatatii glandulo-chistice istmice,cea mai mare 4,2mm;cicatrice istmo-corporeala postcezariana vizibila;hiper trofie a peretelui posterior de 27mm cpmparativ cu peretele anterir de19.7mm aspect edenomioza;un fibromanterior de15,4/13,3/12,8mm, ecostructura izoecogena cu microcalcificari; un fibrom fundic intramural anterior de14,3/15,2/16,,1mm,ecostructura izoecogena,cu calcificari periferice;un fibrom posterior cu dom subseros de 13/11,2/13,3mm,ecostructura hipoecogena.Endometru hiperecogen 8,5mm. Ovar drept 30,8/19,5mm,cu 5-6 foliculi ,cel mai mare de4mm,imagine corp galben de 14,2/12,9mm.Ovar stang juxtauterin,25,5/17,7mm cu 7-8 foliculi ,cel mare de 8,6mm.Lama lde lichid in FSD.Concluzii:adenomioza;uter fibromatos;aspect ecografic corespunzator fazei luteale.mentionez ca am 33 ani, doua sarcinii,dintre care una gamelara,doua cezariene .in momentul acesta am dureri mari la contactul sexual si dupa aceea.am consultat un ginecolog si tratam a fost :antiiaflamatoare si antispastice la menstruatie ,si la a 16 a zi Duphaston sau Orgametril.VA ROG EXPLICATI MAI AMANUNTIT CE INSEAMNA SI ASI DORI O ALTA PARERE ,DACA TREBUIE SI ALTR INVASTIGATII.MULTUMESC
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Adenomioza implica prezenta de tesut endometrial (mucoasa uterina) în stratul muscular uterin. Nu este sigur ce anume cauzeaza aceasta conditie, dar aceasta poate duce la o serie de tulburări menstruale.
Adenomioza coexistă cu endometrioza şi fibromatoza uterină.
Simptomele adenomiozei sunt:
- dismenoreea (durerea la menstruaţie)
- dispareunia ( durere la contact sexual)
- dischezia (durerea la defecaţie)
- sângerarea uterină anormala (aciclică, neregulată).
S-a constatat că această condiţie este agravată de estrogeni. Femeile care produc cantităţi mari de acest hormon, şi cantităţi mici de progesteron poate fi sensibile la această condiţie.
Daca nu este tratata, afectiunea poate duce la cicatrici şi disconfort. Progesteronul poate echilibra productia de estrogeni, si amelioreaza simptomele date de adenomioza. Dacă problemele persistă, o operatie de histerectomie este singura modalitate de a vindeca complet aceasta afectiune.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde