Polipi raspuns medic
Afectiuni respiratorii la copii Intrebare postata de szilvase cu 13 ani in urmaDupa ce a racit de mai multe ori in decurs de o luna si jumatate, am fost la un medic pediatru care ne-a facut trimitere la un medic ORL-ist care i-a dat diagnosticul baiatului meu in varsta de aproape 5 luni, de polipi. A spus ca are inceput de polipi care se pot dezvolta mai departe sau pot ramane in stadiul in care se afla acum. Ne-a sugerat sa mai mergem la un control dupa ce copilul implineste 5-6 luni si atunci ne va spune ce e de facut mai departe. Vreau sa intreb din ce cauza apar polipii si daca este indicat sa fie operat sin in ce conditii?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Bună seara,
Asa cum organismul uman are amigdale ,are sunt două formaţiuni dintr-un ţesut cu rol de tampon ,de apărare împotriva pătrunderii microbilor în căile respiratorii , tot asa înapoia foselor nazale există un asemenea ţesut cu rol de a împiedica difuzarea infecţiilor în regiunile învecinate( spre faringe, laringe, ureche ) . Acest ţesut este cunoscut ca " polipi ". Acesti polipi, ca si amigdalele au si alte roluri În organism , mai ales la copii şi adolescenţi ,motiv pentru care extirparea chirurgicală a lor se face numai atunci când se consideră că devin focare de infecţie. Dealtfel polipii se atrofiază de la sine ,pe la vârsta de 12 ani.
Nu poate fi vorba de operaţie de polipi la vârsta de sugar ,în afară de cazurile când obstruiază căile respiratorii( sufocare ) sau conductul auditiv ( hipoacuzie )
Tratamentul medical al polipilor este acelasi cu cel al infectiilor respiratorii în
general inclusiv cu desinfectante nazale-
Sănătate , Dr. Emil Otesteanu
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde