Deviatie de Sept la 1 an si 7 luni raspuns medic
Afectiuni respiratorii la copii Intrebare postata de membru213470 cu 12 ani in urmaIn urma cu 7 luni, când avea in jur de 1 an si a început sa meargă, de fapt , alerga tot timpul, a căzut cu fata in podea, direct in nas, 3 zile la rând. Medicul specialist l-a consultat si diagnosticul a fost deviatie de sept. De atunci au început problemele in timpul somnului. O fosa nazala este aproape complet opturata, peretii fosei se unesc si mai mult atunci cand sta culcat, iar Respiratia ii este îngreunată, deschizand si gurita. Tot in aceasta nara închisă se strâng ușoare mucozitati, dar ii curat nara întotdeauna înainte de culcare. Cu toate atea nu poate dormi mai mult de o ora fara sa se trezeasca plangand. Nu are alte probleme de sanatate. Mănâncă bine, se joaca, deși este ușor irascibil pt ca de prea multă vreme nu se odihneste așa cum este normal. Va rog mult, dati-mi un sfat! Cum pot sa-i usurez chinul? Ce e de făcut la o vârsta atât de mică? Va multumesc anticipat pt răspuns. Cu respect, Laura Tache
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (14)
cata durere a putut suporta...mergeti la un medic ORL cu experienta pentru a alege o solutie corecta.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm fost imediat dupa accident la un 2 medici ORL -isti si mi s-a spus ca necesita intervenție chirurgicală insa doar dupa ce se dezvolta complet osul (septul)... adică dupa vârsta de 18 ani... Dureros de trist... Intrebarea este ce facem pana atunci? Sa fie oare alta soluție? Este necesar Sa-l mai consulte si alți medici?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIntrebati daca Dl. Prof. Sarafoleanu de la Spitalul clinic Sf. Maria va poate vedea. Medici admirabili, dedicati pentru suferintele omului!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc pt recomandare, voi intreba.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzConsultul de catre dl Profesor ar fi util .Daca nu ajungeti ( dar cred ca are si cabinet particular ) puneti seara inainte de culcare picaturi cu " ser eferinat "in narine
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni respiratorii la copii.
Inscrie-te aici!Multumesc pt recomandare dle doctor. Am folosit acest ser de-alungul timpul dar fara un real succes. Problema persista indiferent de picaturile, sau uleiurile esentiale folosite pt decongestionare nazala. Nasul este curat, fara mucozitati ...ori in limite normale...tinand cont ca plânge destul de des, din cauza vârstei si a disconfortului cu care se confrunta. Folosesc ori de câte ori este nevoie aspiratorul nazal (batistuta sugarului), umezind nasul înainte cu ser fiziologic ori apa de mare. Voi merge curând sa-l mai vadă si alt medic. Noi suntem din Buzău si e destul de dificil sa ajungem in București.. Avem medici buni si in Buzău, nu contest, doar ca trebuie cautati.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIncearca 2 remedii homeopatice. Primul este Arnica CH30, o granula de 2 ori pe saptamana.
Al doilea este Silicea CH30 o granula pe saptamana. Ii dai cam 6-8 saptamani si pe urma vezi. Homeopatele sunt foarte eficiente si puternice si la varsta aceasta corpul se poate reface incredibil.
Primul remediul se da la traumatisme de orice fel, al doilea are puterea sa indrepte si sa repare osul
Un tub costa 6 lei, le gasesti numai la farmacii homeopate. Succes si raporteaza efectul.
Arnic il poti folosi si la orice cucui sau vanataie isi faca cand cade si se loveste si face minuni.
Daca i-l dadea cand a cazut in nas nu ajungea asa de rau. O mama cu Arnica in poseta este aproape invincibila.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc foarte mult pt recomandari. Nu m-am gândit nici o clipa sa apelez la produse homeopate pt astfel de traumatism. Voi lua măsuri. Încă o data, multumesc pt sfaturi!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTare mult as dori sa aflu care au fost concluziile in urma eventualelor vizite la alti medici sau a folosirii remediilor naturiste recomandate. Sunt mamica unei fetite de 3 ani si jumatate si mi-e teama ca si pentru noi va incepe un calvar din aceeasi cauza. Pare o situatie fara iesire momentan. Multumesc si sanatate multa!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna seara,
Avem copilasii de aceeasi varsta se pare :)
Intr-adevar, este o situatie care necesita multa rabdare...interventii chirurgicale se fac dupa varsta de 18 ani. Toti doctorii au spus acelasi lucru. Disconfortul incepe sa treaca odata cu varsta. Fosele nazale se maresc si atunci se usureaza si procesul respiratiei. Remediile homeopate nu le-am incercat, mi s-a spus ca nu-si au rostul ....mai ales ca trecuse destul timp de la accidentul propriu zis. Micutul inca are nopti agitate, intrerupte uneori. N-am deslusit inca de ce uneori poate respira bine, alteori nu. Eu l-am mai ajutat cu benzi nazale "respiri usor" ...sunt pt adulti, insa in lipsa de solutii am incercat si asta. Din pacate sunt cam scumpe si nu ne permitem sa folosim in fiecare noapte, dar chiar sunt de mare folos. Sanatate si numai bine! Laura T.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc pentru raspuns. Nu m-am gandit ca dupa un an veti mai vizita acest topic. Voi incerca benzile ma gandisem in treacat la solutia asta si as incerca chiar si varianta homeopata (la noi a trecut cam o luna de la lovitura). Sper in primul rand sa fie bine pentru copilasi si sper de asemenea sa gasesc o cale sa trec peste acest moment. Imi vine sa plang tot timpul, ma gandesc ca vor avea o copilarie chinuita si nu se vor putea bucura de nimic. Ma gandesc ca pot aparea o multime de complicatii, insa ma bucur ca mi-ati confirmat faptul ca odata cu cresterea se diminueaza si disconfortul. Va doresc numai bine!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzStiu, e dureros sa-ti vezi copilul suferind. Unul dintre doctorii pe care i-am vizitat mi-a spus ca 90 % din pop**atie are deviatie de sept, iar unii nici nu sunt constienti de asta. Cu alte cuvinte, la varsta frageda e disconfortul mai mare, iar cu timpul vor uita si ei si probabil si noi :).
Incercati pe cat posibil ca inainte de a se culca sa verificati daca are nasucul curat, daca nu respira bine, ar fi bine sa-i faceti igiena nasucului...picaturi cu ser fiziologic daca e cazul, apoi suflat sau aspirat nasucul...eu asa procedez si acum. Sanatate!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua. Fetita noastra in varsta de 6 ani se chinuie de 3 ani si jumatate cu o inflamatie recurenta a cornetelor nazale. Are si o deviatie de sept (cel mai probabil capatata in urma unei lovituri). Nu am gasit nicio solutie pana acum. Cum ati rezolvat problema? Desi pare un lucru minor, noua ne-a dat viata peste cap aceasta situatie. N-am putut-o trimite deloc la gradinita (cum o trimiteam, cum se imbolnavea si din cauza inflamatiei - intretinuta de deviatia de sept - ajungeam mereu la otita si antibiotic... practic o trimiteam o saptamana si o tineam acasa 3 luni, dintre care una de tratament continuu cu antiinflamatoare si inca 2 - sa-si revina, sa nu o tinem numai pe antibiotice). Acum trebuie sa inceapa scoala si din aceleasi motive nu o putem trimite. In pandemie si izolare totala a facut 5 episoade inflamatorii. Nu stim ce sa-i mai facem.. am inteles ca deviatia de sept se poate opera dupa 18 ani...
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună seara, am și eu această problemă cu fiul meu de 8 ani. Doi medici au dat același diagnostic, folosim spray-uri cu apă de mare,nasonex însă ni se rupe sufletul când noaptea copilul nu respiră cum trebuie și nu știm dacă cineva a găsit vreun doctor care să prescrie un tratament mai eficient sau dacă operează cineva mai devreme? Vă rog frumos să-mi spuneți dacă ați folosit acele remedii homeopatice și dacă da ce efect au avut? Vă mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde