Obstructia canalului lacrimal
Afectiuni oculare Intrebare postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urmaAm o fetita de 10 luni.De la 3 luni facem tratament si totodata a suferit 4 interventi ptr. desfundarea canalului, dar fara nici un rezultat. As dori un sfat, nu mai stiu unde sa ma duc si ce sa fac Ajutati- ma va rog
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (6)
????????????mari tampenii mai spui.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna,
Copii nascuti cu obstructie de duct lacrimal, de obicei, nu necesita tratament. Mai mult de 90% din cazuri se rezolva fara nici o interventie pana la varsta de un an. Masurile de tratament la care se poate apela acasa, curatarea ochiului si drenarea ductului, pot ajuta la prevenirea infectiei. De obicei, antibioticele sunt necesare daca apar semne de infectie ca roseata, edem sau secretii de culoare galbena.
Daca ductul ramane obstruat pana la varsta de 6 luni se poate face o manevra simpla de sondaj a canalului lacrimal. Aceasta deschide canalul lacrimal la mai mult de 90% din sugari.
Alte tratamente includ antibiotice pentru o infectie pe termen lung sau o interventie chirurgicala pentru rezolvarea problemelor legate de tesuturi sau dezvoltari anormale.
O obstructie de canal lacrimal se rezolva de obicei fara nici o interventie in timpul primului an de viata. Infectia poate fi prevenita prin curatarea ochiului si masarea zonei obstructiei pentru a preveni cresterea vascozitatii secretiei in interiorul canalului.
Daca ductul ramane obstruat dupa varsta de 6 luni pana la un an, se poate rezolva cu o manevra simpla de sondaj al cailor lacrimale. Alte tratamente chirurgicale nu sunt recomandate de obicei. Foarte rar apar situatii in care este nevoie de interventii chirurgicale mai complicate la copii.
La 6 saptamani dupa tratamentul chirurgical, se recomanda un control oftalmologic si un control al permebilitatii canalului lacrimal cu fluoresceina, atat in cazul copiilor, cat si in cazul adultilor.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzsi eu am o fetit de 2,6 ani si de la 3 luni a fost suspectata de obstructie a canalului lacrimal.Am fost cu ea la oftalmolog si ia dat picaturi tobrex,dar iam facut si masaj circular in coltul ochiului de 3
ori/zi cat timp facea tratamentul cu picaturi .Dupa trei luni de chinuieala cu picaturi si masaj si-a revenit.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzce parere aveti despre dr.racu silvia de la spitaul judetean ilfov-obstetica ginecologie.cum este ca medic?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna , am o fetita SARA , are aproape 10 luni , si
i-am facut pana acum 3 desfundari , 2 la BUDIMEX(BUCURESTI) si una la SPITAL DE OFTALMOLOGIE (BUCURESTI), si tot ii lacrimeaza ochiul plus ca are secretie galbuie care ii inroseste in jurul ochiului. picaturi acu am folosit NETTACIN , COLBIOCIN dar fara rezultat tot are secretie . AJUTATI-MA VA ROG
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna, fiul meu are trei anisori, si nu a prezentat pana la aceasta varsta aceste simptome, si anume secretii de mucus galben la ochiul stang si lipirea genelor unele de altele. As vrea sa cred ca nu este vorba despre o obstructie a canalului lacrimal, ci doar niste simptome provocate de vant rece. Ce ma ingrijoreaza este faptul ca a trecut aproape 2 zile ( vineri seara si sambata), iar pana luni nu voi putea consulta un medic oftalmolog, decat in regim de urgenta si nu stiu daca este cazul. I-am sters pleoapele cu un tifon imbibat in ser fiziologic si i-am masat coltul ochiului. Imi este frica sa nu se agraveze pana luni. Un sfat va rog daca imi puteti da.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde