Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum se observa uleiul siliconic în ochi?

Afectiuni oculare
Intrebare postata de PacientX cu 3 ani in urma

Bună ziua! Întrebarea survine după o întâmplare cel puțin dubioasa:
Am făcut o operație de dezlipire de retina. Ulterior operației mi s-a spus ca a decurs bine, ca e făcută cu gaz. La primul control (a doua zi) totul a decurs ok. Asta a fost Vineri. Duminica seara din coltul ochiului s-a prelins o lacrima roșiatica, sangerie. Am mers de urgenta Luni la control și mi s-a spus ca am pierdut gazul mult prea repede. S-a intervenit cu laser pentru a fixa retina (cred). S-au mai făcut 2 controale ulterior și totul a fost ok. După o perioada (aproximativ 2 luni de la operație) am revenit la control și s-a dovedit ca am o problema de cataracta și retina nu mai putea fi observata.
Am făcut ulterior o operație de cataracta, iar în timpul operației mi s-a spus ca am, de fapt, ulei siliconic folosit la dezlipirea de retina. Au urmat apoi controale normale, a fost în regula retina și cristalinul nou. Acum am dubii ca ar fi ulei siliconic ținând cont ca în faza inițială mi s-a spus clar ca e gaz, lucru notat și în informațiile electronice postoperatorii de pe calculatorul clinicii. Aceasta situație are 2 răspunsuri pentru mine:
- ori doctorul care m-a operat a făcut confuzie în momentul în care a dictat ce a folosit în timpul operatiei;
- ori am avut gaz, la cataracta a părut ca inca mai e ceva în ochi și s-a presupus ca am ulei siliconic, iar operația de extracție a acestuia este făcută, de fapt, pentru a fi doctorul convins de ce a folosit inițial, existând și posibilitatea ca eu sa fi avut gaz.
Cum as putea vedea dacă este într-adevăr ulei siliconic în ochiul meu înaintea operației de extracție programata luna viitoare?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum se observa uleiul siliconic în ochi?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.