Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Suspiciune inalta de spondiloscita la nivel L2 -L3?

Afectiuni coloana vertebrala
Intrebare postata de Camelia cu 11 luni in urma

As dori sa stiu ce presupune si ce tratament se recomanda

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Suspiciune inalta de spondiloscita la nivel L2 -L3?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 11 luni)

Buna ziua,

Spondiloscita se refera la degenerarea graduala a discurilor intervertebrale si a articulatiilor din coloana vertebrala, iar nivelul L2-L3 se refera la zona lombara a coloanei vertebrale.

Suspiciunea inalta de spondiloscita la nivelul L2-L3 poate fi determinata in urma simptomelor si a rezultatelor testelor de diagnostic precum radiografii, tomografii computerizate sau imagistica prin rezonanta magnetica.

Tratamentul pentru spondiloscita poate fi individualizat in functie de gradul de afectare si de simptomele pe care le prezinta pacientul. Unele optiuni de tratament pot include:

1. Medicamentatie: administrarea de medicamente antiinflamatorii nesteroidiene pentru reducerea inflamatiei si a durerii, relaxante musculare pentru reducerea spasmelor musculare si analgezice pentru ameliorarea durerii.

2. Terapie fizica: fizioterapia poate include exercitii de intarire a muschilor din spate, imbunatatirea flexibilitatii si a posturii corecte, precum si terapie manuala, masaj si tehnici de relaxare.

3. Terapie prin injectii: administrarea de injectii cu corticosteroizi direct in zona afectata pentru reducerea inflamatiei si a durerii.

4. Terapie non-invaziva: utilizarea de dispozitive de sprijin, precum corsetele, pentru a reduce efortul asupra coloanei vertebrale si a sprijini postura corecta.

5. Chirurgie: in cazurile severe sau atunci cand tratamentele conservatoare nu functioneaza, poate fi necesara interventia chirurgicala pentru corectarea problemei, precum fuziunea vertebrala sau laminectomia.

Va recomandam sa va programati la un medic reumatolog: https://www.clickmed.ro/medic/reumatologie

Articol recomandat
sfatulmedicului.ro/Oase-si-articulatii--membrele-/boala-degenerativa-a-discului-intervertebral_1659






Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.