Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

De ce imi tremura picioarele dupa antrenament si ce exercitii ma pot ajuta?

Afectiuni coloana vertebrala
Intrebare postata de Vasile Caraus cu un an in urma

Buna ziua, pentru problema mea nu cred ca gasesc rezolvarea intre articolele postate aici.

Dupa antrenamentele de atletism, mai ales viteza 10 km, de la o vreme simt ca imi tremura picioarele putin. Nu mi s-a mai intamplat. Imi tremura putin si daca stau in picioare cand fac sex. De vreo 2 saptamani.

Cineva a spus ca este suprasolicitare si ca am o tasare la coloana, vreun menisc inflamat, si ca cel mai probabil de la coloana lombara este problema mea.

Nu cred ca este grav, dar nici nu vreau sa devina. Voi face o pauza o luna. Am luat comprimate Roboflex pentru calmarea nervilor la nivelul coloanei.

Ati putea sa-mi spuneti din experienta dvs, ce anume face ca picioarele mele sa tremure (asa dintr-o data) dupa antrenament? Si ce exercitii se potrivesc cel mai bine pentru rezolvarea problemei mele?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "De ce imi tremura picioarele dupa antrenament si ce exercitii ma pot ajuta?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

(acum un an)

Buna ziua,

Daca tremuratul picioarelor este intens sau persistent, este posibil sa fie un semn ca sunteti prea obosit. Este important sa solicitati un consult de specialitate.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-interna

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Robin Cruise (acum un an)

Acest timp de simptom post efort poate fi caracteristic suprasolicitarii sau starilor de hipoglicemie. In ambele situatii corpul va ofera semne ca tipul de efort pe care il practicati nu este corect adaptat conditiei fizice de care dispuneti in acest moment.

Ca prima indicatie cautati sa reduceti distantele parcurse si sa vedeti daca se mai pastreaza acest simptom si suplimentati cu un aport de glicemie lichida (glucoza lichida) inainte de antrenament.

Pentru un raspuns detaliant este necesar realizarea unui set de analize si corelarea acestora cu alte semne fizice observabile in cadrul unei consultatii.

-------

A doua varianta ar fi faptul ca coloana vertebrala, mai exact zona lombara, are probleme. In acest caz trebuie lucrat muschiul de la zona lombara, prin exercitii care se pot gasi pe internet. Eu am inceput sa fac aceste exercitii si, de 3 zile a inceput sa dispara tremuratul. De asemenea, trebuie evitat alergatul pe beton sau asfalt. Se recomanda doar pe stadion sau in padure, pe ceva care sa amortizeze socurile.

adresa_web_filtrata /watch?v=2tnATDflg4o&ab_channel=JeremyEthier

sau aici:

adresa_web_filtrata /watch?v=iUN_j7cm8lo

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Robin Cruise
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Robin Cruise
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Robin Cruise (acum un an)

Un exemplu de aport de "glicemie lichida" ar fi acesta, "Gel Energizant ENERGY GEL+ Lămâie 4x32g" de la ***.

Produs conceput pentru a oferi un aport de energie în timpul activităţilor sportive intense (de peste 3 ore). Ajută la depășirea limitelor. Este conceput pentru a rezista la efort de mai mult de 3 ore, gelul asigură aport de energie în competițiile lungi (curse de trail, triatlon, ciclism sau maraton). BCAA (aminoacizi esențiali), constituenții proteinelor musculare, se regăsesc printre ingrdientele gelului. Aportul acestora este important pentru musculatură.

În ce moment trebuie să consum gelul energizant?

Pentru a compensa pierderile de energie din timpul efortului, vă sfătuim să consumați gelul energizant(care nu conține nici cafeină, nici BCAA). Consumați un ***Gel la fiecare 45 minute ale unei ore , și unul la finalul competiției. În timpul competiției, consumați gelul imediat după baton, pentru a fi mai bine asimilat. În timpul antrenamentului, se recomandă consumul de apă.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Robin Cruise
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Robin Cruise
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anusa Any (acum un an)

Sciatica = fenomenul dureros ce iradiază pe picior. Cauza poate fi hernia de disc sau disfunctii ale articulației sacroiliace / stenoză foraminală. Practic are loc o îngustare anormală a canalului spinal care duce implicit la presarea măduvei spinării și a nervilor, fapt care conduce la apariția simptomatologiei specifice afecțiunii – sciatica

Mai trebuie luata in calcul partea musculara: un mușchi care se localizează la nivelul feselor (profund), și care, dacă este încordat sau spastic, poate face presiuni pe nervul sciatic. Iritarea nervului sciatic poate fi cauzat chiar și de o căzătură sau o lovitură primită la nivelul lombar sau la nivelul fesierilor.

Sciatica poate cuprinde simptome de la cele mai ușoare până la unele destul de severe: durere moderată – severă, amorțeală, slăbiciune musculară, arsură, senzația de curent electric sau înțepături, pierderea controlului motor. Ce este important în cazul sciatiaticii, este ca pacientul să nu stea în durere/inflamație și să se adreseze de urgență unui specialist în sănătate( medic de recuperare / neurolog sau fizioterapeut ) Acestia putund să-i ofere un tratament specific pentru a părăsi această stare iritantă a nervului sciatic, și astfel de a reduce traumatismul de la nivelul nervului.

Rezolvare: Cautati pe google exercitii video pentru sciatica.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Anusa Any
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Anusa Any
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.