Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Buna ziua, vin cu o problema care ma macina de aproape 2luni.Senzație de urechi infundate pe la începutul lunii februarie nu le am dat importanta. Nas infundat rareori olynth sa mi desfund nasul. Înainte unele treziri noaptea cu senzație de rau. După 5-10 îmi reveneam. Din nou nu le am dat importanta. 22 februarie consult Orl cu spalaturi de urechi și doctorul îmi spune ca nu am nimic. Cel puțin o săptămână cu atacuri de panica cu tensiune mărită și senzația de urechi infundate.(poate și pe baza ca doctorul mi a spus ca nu am nimic și eu simțeam ca am urechile infundate). Majoritatea începeau seara, dar și în timpul zilei parca nu mai era eu. De fel eram o persoana care se bucura de aproape orice, dar acum nu mai pot sa fac aproape nimic din ce făceam înainte. Tot de la primul atac de panica am lăsat Cola pe care o beam des aprox 1 kg pe zi. De atunci am mai băut maxim câteva pahare. După 4 5 zile de atacuri de panica am ajuns la urgente cu tensiune 179 cu 103 puls 107 în data de 25.02 . După tratamentul dat la urgente m am calmat și am putut sa dorm normal. După starea p***a a început din nou. După am început sa îmi monitorizez tensiunea care era puțin mărită. Dar starea generala p***a era încă prezentă.In data de 24.02.2021 am fost la 2 lea medic orl care mi a spus ca nu am nimic la urechi recomandând mi doar mișcare și eventual un consult psihiatric. În data de 02.03.2021 m am dus la Institutul inimii Cluj. Drumul pe mașină a fost un coșmar cu senzații de rau amețeli etc. Când am ajuns acolo m am mai calmat aproape ca nu mai simțeam deloc senzația de urechi infundate. În toată aceasta perioada nu aveam pofta de mâncare mai deloc slăbind în jur de 8-9 kg.Din consultul la inima a reieșit ca nu am nimic la inima recomandam dumi doar mișcare și eventual paracetamol la nevoie. In data de 03.03.2021am fost la al 3 lea medic orl care mi a recomandat un spray nazal Nasonex care și a făcut efectul zic eu ca e de la el si m am simțit perfect o zi. Parca nu mai aveam nimic. În aceasi seara când am. Inceput sa iau nasonex m a sunat matușă și unchiul care mi au spus ca sunt alături de mine și o sa ma susțină cu orice am nevoie.ar fi putut conta și asta? Sau doar medicamentul și a făcut efectul provizoriu. În noaptea aceea când m am pus sa dorm m am simțit perfect deja îmi făceam planuri ce o sa fac pt ca ma simțea foarte foarte bine. Noaptea încă ma trezeam și îmi luam tensiunea care era puțin mărită. Continuarea tratamentului celui de al 3 lea orlist mi a mai adus încă o noapte calma pana în data de 11.03 când am fost la al4lea medic orl care mi a făcut timpanograma și audiograma ieșind bine, mi a confirmat ca nu am nimic la urechi. Tratamentul celui de al 4 lea doctor orl mi a scăzut tensiune în schimb am pulsul mărit și stări de amețeală. Sub 95 nu prea scade pulsul. Noaptea nu pot sa ma odihnesc ma trezesc des și simt o stare de neliniște chiar dacă deja iau de mai bine de 10 zile relaxirem.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Senzație de urechi infundate?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Cristian (acum 3 ani)

Am uitat sa specific am 26 de ani, Boli știute pana acum : Hipotiroidism cu tratament de 3 ani eurthyrox 25 mg și Radiofrecventa cornetelor nazale de 6-7 ani. Ultimul consult endo în luna octombrie a anului trecut cu valori normale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Cristian
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Cristian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 3 ani)

Bună ziua,

Ceea ce simţiţi dvs. este din cauza hiperactivării neurofiziologice declanşată si menţinută de anxietate. Mai cu seamă ca aceste simptome nu sunt explicate de nicio altă afecţiune fizică, iar hipotiroidismul este menţinut prin tratament la valori normale.
Anxietatea se manifestă astfel:
- anxietate excesivă, cronică;
- îngrijorări persistente, percepute ca necontrolabile;
- hiperactivare neurofiziologică (încordare musculară, iritabilitate, dificultăţi de concentrare, oboseală crescută, probleme de de somn, palpitatii, atacuri de panică, amețeală, respirație îngreunată, diverse simptome fiziologice precum urechi ȋnfundate şi alte probleme, de exemplu - la stomac);
- comportamente evitative (căutarea excesivă de asigurări că totul e bine, încercarea de a elimina orice incertitudine, de a fi în control – luarea frecventă a tensiunii, controale medicale repetate ȋn ciuda faptului că investigaţiile medicale sunt ȋn regulă).

Referitor la medicaţia Relaxirem (5HTP) este slăbuţ, pentru un tratament de efect, puteţi apela la psihiatru. Acesta vă poate recomanda o schemă medicamentoasă bazată pe anxiolitice. Ţineţi cont de faptul că la ȋncetarea medicaţiei, de cele mai multe ori simptomele revin, de aceea este necesar să combinaţi tratamentul medicamentos cu şedinţele de psihoterapie la psihoterapeut (psiholog).

Problemele de anxietate sunt rezultatul unei combinaţii de factori psihologici, sociali și biologici. Pentru a reduce anxietatea la un nivel normal şi funcţional trebuie acţionat prin strategii care ţintesc toate aspectele şi toţi factorii implicaţi.
Psihoterapia vă ajută la ȋnţelegerea factorilor care mentin problemele de anxietate, dobandirea unor strategii eficiente de relaxare, schimbarea modului de gandire care predispune la anxietate şi corectarea comportamentelor care mențin aceste manifestari, dobândirea unor strategii de prevenție a recăderilor.

Multă sănătate!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni ale urechii.

Inscrie-te aici!
Cristian (acum 3 ani)

Buna din nou. Starile de agitatie panica etc, au disparut am reusit sa ma calmez cam de 1 saptamana e totul normal, dar senzatia de urechi infundate persista.Am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea si am zis asta e.Inca incerc sa caut solutii, am instinctul tot timpul sa fac presiune pe urechi pentru a le desfunda dar fara rezultat. Si acum dupa o saptamana dupa ce sunt mai relaxat poate fi tot pe partea hiperactivării neurofiziologice aceasta problema?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Cristian
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Cristian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mir (acum un an)

Salut, Cristian!
Pana la urma cum ai rezolvat problema descrisa de tine?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Mir
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Mir
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Madalina Ionescu (acum 3 luni)

Bună,

Ai reușit sa afli cauza urechilor infundate?

Mulțumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Madalina Ionescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Madalina Ionescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.