Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Preventie mastita

Afectiuni ale sanilor
Intrebare postata de Maya_Ema cu 8 ani in urma

Mă numesc Maya, am 26 ani și urmăresc acest forum de câteva luni, de când am aflat că sunt însărcinată cu primul meu copil și am zis să fiu la curent cu ce mă așteaptă. Iată-mă ajunsă în ultimul trimestru de sarcină și parcă nu mai am răbdare, deși emoțiile sunt din ce în ce mai mari! Vreau să vă spun că Dragoș - soțul meu - și cu mine ne-am pregătit până în cele mai mici detalii pentru această minunată premieră. Va fi fetiță, așa că i-am amenajat de pe acum camera, am pictat pereții, i-am luat pătuț și jucării și de-abia ne putem abține să cumpărăm și hăinuțe… Sigur știți prea bine cum e, așa că n-o să insist cu pregătirile. Despre altceva vreau acum să vă întreb, chiar dacă poate o să vi se pară că mă duc prea departe cu grijile.
Tot citind pe aici am aflat despre furia laptelui sau mastită, care poate fi o reală problemă pentru mămicile care alăptează, mai ales cele ca mine, la prima sarcină. Nu vreau să par din povestea cu drobul de sare, dar voi știți mai multe despre această afecțiune? A avut mastită vreuna dintre voi? Cum se manifestă? Ce pot face să nu apară și ce e de făcut? Vă rog mult să mă ajutați cu informație, prefer din propria experiență, pentru că nu vreau să fiu nepregătită!
Vă mulțumesc mult în avans și vă îmbrățișez cu drag, Maya

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Preventie mastita"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Maya_Ema (acum 8 ani)

Dragi prietene,
Am mers la controlul de rutină la medicul meu ginecolog… Mai am 6 săptămâni și totul merge ca pe roate. Mi-am luat totuși inima-n dinți și i-am spus că mă preocupă această problemă, furia laptelui (mastită). Așa am aflat că mastita e o inflamație a sânilor care apare în timpul alăptării și se datorează laptelui care nu este eliberat din sân, care stagnează și care poate duce la infecție bacteriană. Alăptarea sau scoaterea laptelui din sân cu pompița sunt foarte importante ca să evit mastita. Mastita cauzează durere, inflamație, roșeață și creșterea temperaturii unuia dintre sâni… Mi-a spus că apare destul de des la prima naștere și că trebuie să fiu atentă în primele luni, în perioada de alăptare.
Din fericire, doctorul mi-a vorbit despre un remediu 100% natural, indicat în mastită ca să evit antibioticul. Îi spune Feminella Hereditum și, din câte am înțeles, este un probiotic cu lactobacil izolat din laptele uman, ceea ce îl face sigur la adminstrare chiar și pentru femeile însărcinate. Sau imediat după ce nasc, pentru a preveni apariția mastitei. Am înțeles că, dacă nu-l iau și totuși apare mastita, este foarte eficient și ameliorează durerea în doar 24 ore de la prima administrare. Bebelușul poate beneficia în continuare de cea mai consistentă sursă de hrană.
Sper să vă fie de folos ce am aflat, Maya.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Maya_Ema
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Maya_Ema
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.