Calcul renal raspuns medic
Afectiuni ale rinichilor Alcalinizare urinara Intrebare postata de mishuc cu 14 ani in urmaBaiatul meu care are 20 de ani , a fost depistat oarecum intamplator (ecografie , dar nu avea si nu are dureri ) cu trei calculi renali de 5, 6 si 9 mm.Intrebarile mele ar fi :
- cat de serioasa e situatia si daca un calcul de 9 mm e "mare"
- faptul ca alimentatia lui a fost orientata mai ales pe carne de pui , are importanta in acest caz ?
Multumesc
Mihai Cazacu , Bucuresti
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
Pentru ca tratamentul sa fie eficient, medicul trebuie sa stabileasca ce mineral a dus la formarea calculilor. Acesti calculi pot fi compusi din calciu sau acid oxalic. Daca calculii sunt din calciu, atunci un barbat trebuie sa consume pe zi, nu mai mult de 800mg. calciu. Daca calculii sunt din acid oxalic [ se gaseste in mancarea facuta din plante, mai mult],atunci se reduce acest acid, prin marirea cantitatii de calciu. De aceea este f. important sa se stabileasca mai intai care este natura calculilor. Eu am folosit un produs naturist de la Natura plant........" extract de seva de mesteacan", la recomandarea medicului si dupa 2 flacoane, cu pauza de 20 de zile intre ele, au disparut 3 calculi de cate 3mm. S-ar putea ca si cantitatea mare de proteine sa fi fost una din cauze. Multa sanatate !
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz1. 9 mm pentru un calcul este mult.
2. Calculii pot fi de mai multe tipuri – litiaza calcica , urica, cistinica (defect ereditar in transportul aminoacizilor – cistina, lisina, arginina) si de struvit (asociat infectiei cu Proteus secretor de ureaza). Cea mai frecventa litiaza este cea calcica. Aceasta la randul sau se datoreaza mai multor cauze (excretie crescuta de calciu de cauza necunoscuta, prezenta parathormonului in exces, prezenta unei secretii crescute de acid uric, secretie scazuta de citrat, secretie urinara crescuta de oxalati). Astfel in cazul unei litiaze renale este foarte importanta evaluarea compozitiei calculului pentru a inlatura mecanismul de formare.
Astfel alcalinizarea urinei (dieta scazuta in proteine, carne – inclusiv peste, pui, dita hidrica corespunzatoare – volum urinar cel putin 2 l), corectarea tulburarilor metabolice – in guta allopurinol sunt cateva din masurile importante in prevenirea formarii calculilor.
Presupun ca medicul care v-a pus diagnosticul v-a explicat si ce trebuie sa faceti. Ar trebui sa beti multe lichide- ceai de codite de cirese, de matasea porumbului, apa plata- in total 3 l/zi, sa urinati des, eventual sa luati niste medicamente care solubilizeaza cristalele din urina pt a preveni cresterea acestor microcalculi.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde