Imi vine sa dau ochii peste cap, care este solutia?
Afectiuni ale nervului optic Intrebare postata de vilau Ionut cu un an in urmaBună seara,
Am 26 de ani si de vreo 2-3 ani de zile ma confrunt cu o problema, problema principala este aceea ca am episoade cand imi vine sa dau ochii peste cap ( imi vine sa ii dau peste cap mai des cand ies pe afara, dar au fost si episoade cand imi vine sa ii dau si cand stau prin casa)
Am fost la medicul de familia acum 1 an si jumatate si mi-a spus ca este o afectiune pshica, si mi-a dat trimitere catre psihiatru. Am fost la psihiatru si mi-a dat tratamentul cu cipralex si rispolpet.
Am fost la psihiatru in anul 2022 si de atunci am urmat tratramentul pana in vara anului acesta dupa aceea l-am intrerupt(m-am ingrasat de la el si medicul psihiatru mi-a spus initial sa il iau 1 an de aceea l-am intrerupt ) si imi venea din nou sa dau ochii peste cap, dar am fost din nou la pshiatru si il iau in continuare. Ideea este ca eu il iau in contininuare ( de vreo o luna si un pic am ineput sa il iau din nou ) dar tot imi vine sa dau ochii peste cap din nou.
Am fost la medicul neurolog anul trecut si mi-a recomandat sa imi fac RMN la cap si electroencefalograma.
Anul trecut mi-am facut si RMN la cap sa vad daca am ceva, si rezultatul este negativ, iar electroencelafograma nu mi-am mai facut deoarece anul trecut ma angajasem si nu am mai avut timp sa imi fac.
Vreau sa gasesc solutia sa nu imi mai dau ochii peste cap.
Va multumesc si astept parerile dumneavoastra.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Este important sa discuti cu medicii specialisti, precum psihiatrul si neurologul, pentru a primi un diagnostic corect si tratamentul potrivit.
Pe langa medicamentele prescrise, este posibil sa fie util sa examinezi si alte aspecte ale vietii tale care ar putea contribui la aceste episoade. Poti lua in considerare sa consulti un psihoterapeut pentru a explora si aborda eventualele cauze emotionale sau stresante care pot contribui la simptomele tale.
In plus, un stil de viata sanatos poate juca un rol important in gestionarea simptomelor. Asigura-te ca ai o alimentatie echilibrata, exercitii fizice regulate si o rutina de somn adecvata. Evitarea factorilor de stres si gasirea unor metode de relaxare si gestionare a stresului, precum tehnicile de respiratie sau meditatia, ar putea fi benefice.
In final, nu ezita sa consulti si alti specialisti pentru a obtine mai multe pareri si sfaturi. Fiecare persoana este unica, iar solutiile pot varia in functie de cazul individual.
Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Sanatatea-mentala/ticurile-boala-ticurilor_7777
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde