Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (THDA, ADHD) raspuns medic

ADHD Tulburarea functiei executive Sindromul hiperkinetic al copilariei Tulburari de atentie
Intrebare postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma

Am un baiat care a fost diagnosticat cu a d h d la 12 1/2 din cauza vorbiri excesive initial ca mai apoi sa se dezvolte si alte simtome
A fost tratat cu strattera 60mg pina acum si rezultatele nu au fost cele pe care cu toti le asteptam Acum s-a recomandat Concerta 18mg si imi este teama sa ii dau asa ceva.Am mers la alt medic pe care si baiatul il acepta si s- recomandat strattera 100mg numai ca in afara de un medic pediatru in judet nu avem pe altceva care sa faca reteta pentru asa ceva si acesta este cel care l-a tratat initial.Si acum ce sa fac sa obtin reteta gratuita pentru Srrattera 100mg.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (THDA, ADHD)"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (39)

Nicoleta Romanescu (acum 10 ani)

revin cu noi date de contact.

puteti sa-mi scrieti pe adresa [email protected]
sau sa ma sunati la 0723 411 961

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MT (acum 14 ani)

Ce este ADHD, si ce comportament observati la copiii cu ADHD?

ADHD este cea mai frecvent intalnita afectiune psihosociala la copii, afectand peste 4,5 milioane dintre acestia numai in SUA. Ea perturba functiile de executie ale creierului, creand dificultati in controlarea atentiei si comportamentului. Simptomele asociate in general cu ADHD sunt impulsivitatea, hiperactivitatea si lipsa de atentie.

Dar foarte multi dintre copiii pe care ii cunosc se comporta asa. Cum pot afla daca copilul meu are ADHD?

Din pacate, nu exista un test clinic pentru ADHD.

Nu exista un test? Atunci cum se pune diagnosticul?

Un medic pune diagnosticul, pe baza pe informatiilor subiective primite de la parinti, profesori si copil. Deoarece diagnosticul se bazeaza pe informatii subiective, mai degraba decat pe o masurare obiectiva, un diagnostic definitiv este dificil de pus.

Poate fi ADHD diagnosticat gresit?

Da. Copii se schimba rapid. La varste mici este normal ca ei sa manifeste semne de impulsivitate, hiperactivitate si neatentie. Ceea ce ar putea fi o lipsa de maturitate naturala, poate fi diagnosticat gresit drept ADHD.

Care este cauza ADHD-ului?

Creierul este alcatuit din milioane de celule care comunica in permanenta unele cu altele, trimitand semnale prin spatiul dintre celule. Mesagerii care poarta aceste semnale se numesc neurotransmitatori. Neurotransmitatorii, dopamina, neuropinefrina si serotonina regleaza gandirea, hiperactivitatea, impulsivitatea, neatentia, memoria, emotia si depresia, pentru a numi cateva. Un dezechilibru al acestor substante chimice poate cauza un dezechilibru in functionarea creierului, care poate fi observat in simptomele ADHD-ului.

Deci medicatia ADHD-ului influenteaza aceste substante chimice din creier ?

Da. Ingredientele active in medicatia folosita de obicei pentru ADHD sunt amfetaminele. Amfetaminele cresc artificial importanta anumitor neurotransmitatori in creier, marind viteza creierului (de unde termenul de « viteza » pentru amfetamine). Aceasta face zona frontala mai activa, atata timp cat medicamentul este activ.

Deci aceasta inseamna ca medicamentul nu rezolva problema, este o rezolvare de moment. Aceste medicamente au si un alt efect asupra creierului?

Aceasta este o mare preocupare. Medicamentele inunda creierul cu neurotransmitatori, deci nu mai este nevoie sa gandesti deloc. Aceasta poate cauza creierului suprimarea cresterii naturale si a dezvoltarii celulelor creierului, care creeaza reteaua neuronala. Creierului tanar nu i se da sansa de a se dezvolta singur si de a se maturiza prin propria functionare.

Ce arata cercetarile despre modul in care tehnica Meditatiei Transcendentale poate ajuta copiii cu ADHD?

Acestea au rezultate incitante despre tehnica Meditatiei Transcendentale pentru copiii cu ADHD si boli asemanatoare cum ar fi Asberger si tulburarile de dispozitie.
Spre deosebire de medicamente, tehnica Meditatiei Transcendentale nu trateaza doar simptomele, ci influenteaza si cauza bolii. Aceasta inseamna ca nu creeaza un efect temporar, ci poate imbunatatii starea permanent.

Cum functioneaza? Sunt schimbari importante in comportamentul copilului?

Copiii practica tehnica MT timp de cateva minute de doua ori pe zi. In multe scoli din SUA, copiii diagnosticati cu ADHD mediteaza impreuna la scoala. Nu trebuie decat sa se aseze confortabil, sa inchida ochii si sa mediteze impreuna cu profesorii, care practica si ei tehnica MT.
Profesorii au observat ca copiii sunt mai putin stresati si mai deschisi catre invatare decat erau inainte de a invata MT. De asemenea, sunt mai putine episoade de furie, mai putine batai si mai putine certuri.
Copiii insisi spun ca se pot concentra mai bine si ca pot lucra mai independent activitati cum ar fi efectuarea temelor pentru acasa.

Exista imbunatatiri in functionarea executiva la copiii care practica tehnica MT?

In mod categoric. Instrumentele standard utilizate de obicei pentru a evalua functiile executive arata organizare si planificare imbunatatita, o mai mare capacitate de solutionare a problemelor, o mai buna executie a sarcinilor, atentie imbunatatita si o memorie mai buna.

Puteti descrie tehnica Meditatiei Transcendentale?

MT este o tehnica specifica, o forma unica de meditatie. Este un proces simplu si natural, care permite mintii sa se linisteasca catre o stare de odihna alerta. Cand mintea se linisteste, corpul devine profund relaxat. Cand gandirea se linisteste, mintea transcende activitatea mentala intensa, si experimenteaza linistea adanca.
Aceasta creeaza o liniste mentala pe care un copil cu ADHD rareori o experimenteaza.
De asemenea, creeaza schimbari fiziologice si neurofiziologice care duc la integrarea si coerenta functionarii creierului.

Ce este mai exact integrarea si coerenta functionarii creierului?

Odihna alerta care este experimentata in timpul tehnicii MT creeaza mai multa conectivitate in partea frontala a creierului, acea zona care controleaza actiunile impulsive, judecata si indicii sociali. Aceasta inseamna ca mai multe parti din creier functioneaza impreuna. Aceasta functionare integrata, la randul sau, intareste circuitele, creand o comunicare mai buna intre o parte si alta a creierului, deci acesta este mai coerent.

Este dificil pentru copii cu ADHD sa invete sa mediteze?

Tehnica MT este atat de simpla si lipsita de efort incat este la fel de usoara pentru un copil sau adult cu ADHD. Nu implica niciun fel de concentrare sau control al mintii, vreo filosofie, religie, ori schimbarea stilului de viata.
Doar faptul ca acesti copii sunt capabili sa stea linistiti timp de zece minute este o mare schimbare pentru ei. Si copii nu trebuie sa incerce sa stea linistiti – ei doar se linistesc usor si natural.

Ce altceva poti vedea la copiii care practica tehnica MT?

O schimbare majora este reducerea semnificativa a stresului. Stresul insoteste aproape intotdeauna ADHD. Acesti copii spun adesea ca stiu ce este stresul si se simt stresati.

Cum anume ii afecteaza stresul pe copii?

Copiii sub stres au tendinta sa sufere in liniste. Ei nu spun nimanui ca se simt stresati, iar adultii arareori intreaba un copil. Dar se vede in comportamentul lor. Ei pot deveni retrasi sau dificili sau nu pot fi capabili sa-si controleze furia. Stresul interfereaza cu gandirea si abilitatea de a invata.
Rezultatele studiului arata o reducere cu 50% sau mai mare a stresului la copiii cu ADHD. Copiii descriu ca se simt mult mai relaxati, mai putin stresati si, cel mai important, cat de fericiti sunt.

Cum poate cineva invata tehnica MT sau cum poate gasi mai multe despre ea?

Tehnica MT poate fi invatata numai de la un profesor autorizat, cu instruire speciala. Este invatata intr-un curs in 7 pasi, iar fiecare pas dureaza aproximativ o ora si jumatate.
Este foarte usor sa inveti, si practica este atat de simpla si naturala, deci este o tehnica eficienta. Cand intreaga familie mediteaza, efectul este extraordinar pentru fiecare.
Daca doriti sa contactati un profesor, vizitati: www.m-t.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 14 ani)

am un baiat de 4 ani cu adhd Lucrezin uk si nu pot fi alaturi de el.Ce ma sfatuiti? Va multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sanda gligu- psiholog (acum 14 ani)

Stimata doamna,

Copilul dvs are nevoie de mai multa atentie decat un copil normal, tratamentul este unul medicamentos + unul obligatoriu de psihoterapie comportamentala, psihoterapie care nu se termina odata cu ora de cosiliere la psihologul de specialitate ci se continua ca intr-un cerc cu mama, tata, educatoarea etc. daca doriti ca si copilul dvs sa se bucure de o viata normala si nu puteti fi dvs alaturi de el permanent e nevoie de cineva foarte astast emotional, tata, sau bunica si acestia sa continue phihoterapia permanent. Altfel, cu fiecare luna lucrurile se vor accentua si va fi foarte dificil mai tarziu si cu rezultate aproape nule. Pentru mai multe informatii contactati-ma la +o4o749778050 sau [email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Cristiana Calancea (acum 14 ani)

Buna-ziua!!!
Am si eu un baietel,are 12 1/2 ani, a fost diagnosticat cu ADHD,cam de la 3,1/2 ani....am consultat n......medici de specialitate de la Timisoara si Bucuresti..........noi fiind, din Dr.Tr.-Severin.......
Tratamente au fost Stratterra si Rispolept (ambele fiind solutii cu seringa, nu suporta tablete)....cand il doare usor sau mai intens capul ii dau,1/2 tabl.de algocalmin sau cand era mai mic, ii dadeam ,1/3 tabl.algo. Este in clasa a VI-a,nu exceleaza la invatatura.........dar sper sa trecem peste toate aceste necazuri.....Are doua pasiuni,ii place sa deseneze, picteze peisaje si in special cel de iarna....unde nuanteaza foarte bine Sarbatorile Craciunului, si pe cele de Paste ( dar mai putin....desi e nascut vara....) ,a obtinut de 2 ori premiul III la pictura (faza pe clasa)-la scoala si odata ,in orasul nostru la Palatul Copiilor...iar cea de-a doua pasiune,este calculatorul=informatica.....unde are notele cele mai bune 9,23....dar la celelate nu , spune ca nu-i place...........Sunt si de profesie de asa natura, placandu-i asta foarte repede...........sper sa fie cu mult mai inteles,sunt pt.el si numai pt.el mereu,chiar daca uneori imi vine sa-l mut im Sumatra de nervi.........pt.ca stie destule si eu zic....."imi pune nervii la incercare"..........dar sper cu ajutorul bunului Dumnezeu si a Norocului in viata sa reusim sa trecem...........cred ca este pe punctul de a fi OK.....dar mai trebuie lucrat destul demult cu el si pt.asta imi trebuie tone de rabdare..............Nu-mi ramane decat sa va doresc tuturor parintilor cu copii ADHD, mult noroc,sanatate si reusita in viata......
Va multumesc,...ca m-ati "ascultat"!!!!!!!!
Cristiana,..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sunt din braila ion liliana (acum 12 ani)

cat timp se administreaza acest tratament?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
petrica rodica (acum 11 ani)

eu am doi copi cu adhd dar incerc sa fac to ce mi sta in putina cu tratamen si spr

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lipovenschi georgiana (acum 10 ani)

BUNA ZIUA AM UN BAIAT DE 12ANI DIAGNOSTICAT CU ADHD SI URMAM TRATAMENT PURE DHA DE LA SECOM SI ESTE FOARTE BUN LA NOI SE VEDE REZULTAT

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carmen (acum 10 ani)

Buna ziua
Am un baietel de 6 ani care e in curs de diagnosticare ptr adhd
este foarte energic, nu asculta, intotdeauna vrea ca el sa fie laudat primul
in fine...deficit de atentie
am fost la un cabinet de neuropsihiatrie infantila si am primit tratament cu rispolept
dar sunt foarte speriata
oare nu il face dependent , de 2 zile am inceput tratamentul si mi se pare parca mai agitat....intr adevar suntem la inceputul tratamentului dar un sfat mi ar fi de mare ajutot
mamici cu copii cu adhd astept un sfat.......multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Nicoleta Romanescu (acum 10 ani)

Buna Carmen,

Băiatul meu are acum 19 ani si a fost diagnosticat in clasa a VI a cu ADHD - deficit de atenția si concentrare.
Am luat aprox. 3 ani tratament cu Strattera dar nu i-a creat dependenta.
Trebuie sa ai rabdare si paralel cu tratamentul trebuie sa fie consilierea.
Pe George, baiatul meu, l-a ajutat foarte mult iar acum este bine.
Scrie-mi pe [email protected] sau ma poti suna la 0723 411 961 (seara sunt acasa).

Toate cele bune iti doresc.

Nicoleta

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ramona (acum 10 ani)

Buna. Am un baietel de 6ani jumate si este diagnosticat cu Ashford. A urmat o luna de zile tratam cu straterra 25mg si avea momente cand era f agresiv cu noi si de nestapanit. Dr I-a introdus si rispolept dar tot are crize. Acum am renuntat la straterra si mergem doar cu rispolept 0.75 DE 3ori pe zi.. Insa este mai agitat si are insomnii. Este eficace tratam? De 2zile ii dau doar rispolept. Oare de la straterra este mai agresiv si vb din ce in ce mai vulgar? Tin sa specific ,ca in fam nu se vb urat. Sunt disperata si nu stiu daca are rost sa continui tratam

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ramona (acum 10 ani)

Scuzati.. Adhd

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dana.b (acum 10 ani)

Si eu am un baietel de 6 ani diagnosticat cu ADHD, ia Rispolept de 3 ani si rezultatele au fost multumitoare.Nu este agitat si se poate lucra bine cu el in orele de terapie.Din punctul meu de vedere, Rispoleptul ajuta.
Recent mi s-a recomandat Strattera.Voi incepe tratamentul in decembrie.Daca il tolereaza bine, am primit de la neuropsihiatru recomandarea de a scoate treptat Rispoleptul.Trebuie sa fie bine!!!!
Sanatate maxima!!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela (acum 9 ani)

Si eu am un baietel ap.7 ani,anul acesta a fost diagnosticat cu ADHD,initial medicul mi-a recomandat rispolept dar nu s-a simtit deloc bine in urma tratamentului avea ameteli tot timpul,am anuntat medicul iar acesta mi-a zis sa continui cu strratera dar rezultatele erau aceleasi plus faptul ca adormea imediat ce lua pastila indiferent de ora.momentan urmez un tratament cu Rubifen un medicament pe baza de metilfenidad,recomandat de un medic din strainatate(spania)copilul se simte bine doar ca starile de furie tot nu dispar si ajung sa le am si eu totodata.ce sa fac?nu mai am rabdare parca am ajuns la capatul puterilor.Multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dora (acum 9 ani)

Draga mea, acest rispolept se da in combinatie cu altceva. tot ce.ti trebuie tie este un neuropsihiatru f bun.Daca vrei eu te pot ajuta. Am avut aceeasi problema cu baietelul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dora (acum 9 ani)

DR.GHIZELA KANALAS. CLINICA DE NEUROLOGIE LOUIS TURCANU, DIN TIMISOARA.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
provide prozak (acum 9 ani)

ADHD este o boală inventată ca să prosteasca lumea sa cumpere medicamente. Până la 18-19 ani e normal sa ai simptomele respective.
Si ca fapt divers, rispolept este pentru tratarea schizofreniei , in nici un caz adhd

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Gigi (acum 8 ani)

"Medicamentele inunda creierul cu neurotransmitatori, deci nu mai este nevoie sa gandesti deloc." Ba'' voi cititi ce scrieti?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carmen (acum 5 luni)

Strattera =tratament un an degeaba. Cel puțin asa a fost în cazul nostru.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carmen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carmen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 2 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.