Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum pot stii daca copilul meu are adhd?

ADHD Deficit cognitiv
Intrebare postata de allexandra_24 cu 12 ani in urma

Am o fetita in varsta de 7 ani care a fost diagnosticata cu tulburare de comportament, in urma unui consult la spitalul alexandru obregia. Am mers cu ea la dr deoarece prezinta aproape toate descrierile adhd-ului. I s-a dat un tratament pe baza de timonil,tanakan si omega 3. De cand cu acest tratament este si mai agitata si a inceput sa faca pipi in pat. Ce anume teste sau cum anume se poate pune diagnosticul de adhd, pt ca eu nu sunt multumita de diagnosticul pus.
Va multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot stii daca copilul meu are adhd?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Psih. Ulmeanu Lelia-Camelia MPsih. Ulmeanu Lelia-Camelia este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

Ca o scurta prezentare clinica in ADHD, un semn important il reprezinta tulburarea de vorbire si limbaj, acesta putandu-se dezvolta mai tarziu sau niciodata. Lipsa limbajului este manifestarea deficitului cognitiv sever care afecteaza in egala masura si comunicarea nonverbala. Copiii autisti nu iau parte la jocurile imitative si nu folosesc jucariile in mod adecvat,au o imaginatie redusa in jocurile care presupun creativitate.Deasemenea au o dorinta obsesiva de uniformitate, ac***a comportamente stereotipe, prezinta suferinta manifestata prin anxietate, agitatie, atunci cand se schimba ceva in mediul lor sau la persoanele apropiate, pot prefera sa manance aceeasi mancare, insista sa poarte aceleasi lucruri, joaca aceleasi jocuri, unii copii autisti se invart incontinuu, scutura mainile, degetele sau se leagana, in timp ce altii nu difera in comportamentul motor de copiii normali; poate arata brusc semne de spaima sau furie in lipsa unui motiv aparent.
Interventiile farmacologice si nonfarmacologice trebuie sa fie complemntare. Tinta tratamentului este sa faciliteze dezvoltarea sociala si a limbajului, sa scada amplitudinea problemelor comoprtamentale, sa determine dezvoltarea unor aptitudini pentru functionarea independenta.
Terapia medicamentoasa amelioreaza nivelul de comuinicare, pentru a permite interventia terapiei comportamentale. Nu exista medicamente specifice pentru autism si niciun medicament nu vindeca autismul, ci doar amelioreaza unele simptome. Tratamentul este individualizat la fiecare pacient in parte. Desigur , daca dvs. nu aveti incredere in diagnosticul pus , mai consultati si alti medici psihiatri,...dar si un psihoterapeut cu specializare pe psihoterapie cognitiv-comportamentala, din punctul meu de vedere cred ca aceasta ar merge cel mai bine.
Faptu ca la aceasta varsta a inceput sa faca pipi in pat este o forma de protest, din partea copilului.
La spitalul Obregia , la sectia clinica de psihiatrie a copilului si adolescentului, puteti apela la serviciile doamnei Dr, Ciobanu Corina, stiu ca este un medic bun, sau la oricare de acolo, nu cred ca se va supara nimeni ca veti cere o confirmare,...sau infirmare a diagnosticului!


Va sunt de folos in vre-un fel aceste informatii!?

Cu bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Ulmeanu Lelia-Camelia
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Ulmeanu Lelia-Camelia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.