Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Moduri hidratare persoana inconstienta

Accidentul vascular cerebral
Intrebare postata de Dan Ioachim cu 11 ani in urma

Bunica mea care a suferit un AVC in urma cu 4 zile nu poate fi hidratata. Daca incerc sa-i introduc cu seringa (lingurita) lichide in cavitatea bucala, nu poate inghiti. In momentul in care i se introduce acul (branula) pentru a i se face perfuzie, i se sparge vena. Ce este de facut?
Sa incerc cu tuburi naso - faringiene? Imi este teama sa nu o chinuiesc si sa-i fac si mai rau. Ce altceva se mai poate face?
Multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Moduri hidratare persoana inconstienta"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 5 luni)

Buna ziua,

Intr-adevar, hidratarea unei persoane inconstiente poate fi dificila. Tuburile nazogastrice pot fi o optiune, dar exista riscul ca pacientul sa se inece cu propriul sau lichid gastric daca este utilizata in mod gresit.

O alternativa mai buna ar fi utilizarea unei alimentatii pe cale intravenoasa (IV), cunoscuta sub numele de terapie de rehidrare cu solutie salina. Acest lucru ar trebui sa fie facut doar de un profesionist medical, deoarece acesta necesita monitorizarea atenta a functiilor vitale si a statutului hidric al pacientului.

Daca venele se sparg usor, poate fi o problema de hidratare sau o stare de sanatate existenta, cum ar fi tromboflebita sau anumite deficiente nutritionale.

Un medic poate recomanda o procedura numita inserare a unui cateter venos central, care poate fi utilizat pentru a administra fluide si medicamente cu un risc minim de vatamare a venelor.

In cazul bunicilor dvs., este esential sa discutati cu medicul ei toate variantele. De asemenea, poate fi util sa cereti sfatul unui nutritionist specializat in ingrijirea pacientilor imobilizati sau inconstienti.

Este important de mentionat ca pacientii care au suferit un AVC pot avea dificultati in inghitire, ceea ce poate duce la deshidratare, deci este esential sa se monitorizeze cu atentie statutul de hidratare al pacientului.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/nutritie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/accidentul-vascular-cerebral-avc_314
sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/reabilitarea-post-accident-vascular-cerebral_335

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.