Cauze AVC raspuns medic
Accidentul vascular cerebral Intrebare postata de caprioara25 cu 13 ani in urmaCare sunt cauzele unui AVC si cum poate fi evitat?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (13)
Accidentul vascular cerebral hemoragic este cauzat de o sângerare în interiorul creierului (hemoragie intracerebrală) sau în spaţiul din jurul creierului (hemoragie subarahnoidiană). Sângerarea în interiorul creierului poate fi rezultatul unei valori crescute a tensiunii arteriale iar sângerarea în spaţiul din jurul creierului poate fi cauzată de ruperea unui anevrism sau de tensiunea arterială crescută. Pentru mai multe detalii legate de cauzele producerii, investigaţiile necesare, tratamentul şi profilaxia AVC-urilor recomand articolul ˝Accidentul vascular cerebral (AVC)˝ de pe siteul ˝sfatulmedicului.ro˝
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Accidentul vascular cerebral.
Inscrie-te aici!Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAr fi bine şi indicat totodată ca persoana/persoanele care are/au o ˝aşa bună părere despre medicină şi despre medici în general˝ să poată da nişte răspunsuri concrete şi poate nişte sfaturi utile utilizatorilor site-ului şi nu să continue să dezbată legăturile dintre cauză şi efect în cazul unor afecţiuni, producând în acest fel mai multă confuzie. Corpul uman este mult prea complex pentru ca medicina să poate da nişte răspunsuri clare pentru orice dereglare apărută, dar măcar medicii contribuie şi ei cu o mică parte la rezolvarea unor probleme apărute.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSubscriu celor spuse mai sus. Medicina nu e o stiinta exacta, cine crede asta se inseala.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn principiu AVC ul poate fi hemoragic sau ischemic. Cele hemoragice au cauza cea mai frecventa Hipertensiunea arteriala iar cele ischemice embolia cu punct de plecare carotidian. In prima situatie preventia se face prin controlul medicamentos al hpertensiunii arteriale iar in al doilea prin interventie chirurgicala de endarterectomie carotidiana. Este necesara o echografie carotidiana prealabila.
Conf. Dr. Horatiu Moldovan
[email protected]
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDomnule doctor Moldovan,mama mea de 75 ani a suferit un accident vascular ischemic stanga in luna ianuarie(pe fondul fibrilatiilor,tensiune arteriala mare si colesterol marit..),este al 3-lea de fapt si cel mai puternic,primele 2 au fost insesizabile,le-am descoperit doar la RMN..Concomitent a fost si o semipareza insa a disparut a 2 zi de la spitalizare,neramanand cu probleme motorii,doar cu dificultati de vorbire si memorie..De atunci este sub tratament medicamentos zilnic.Ce sanse de recuperare are,imi puteti spune?..Multumesc anticipat.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn accidentele vasculare cerebrale ischemice recuperarea este relativ buna. De altfel chiar din relatarea dvs. mama a recuperat destul de bine. Se considera ca ceea ce a recuperat in primele 6 luni de la AVC este tot ceea ce se poate recupera. Mai important este tratamentul pentru a preveni instalarea unui alt accident. Este necesar un consult cardiologic competent pentru controlul fibrilatiei atriale, tratamentului anticoagulant cronic si al tensiuni arteriale. Este necesara efectuare unei echografii cardiace si a unei echografii carotidiene.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzLimbajul insa are sanse de recuperare mai indelungate, in urmatoarele 12 luni de la producerea AVC - ului.
Sanatate!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDomnule doctor,pe mama au consultat-o 2 medici neurologi(medicul din sp.Colentina sub tratamentul caruia a fost imediat dupa intamplarea AVC-ului,in luna ianuarie)si medicum neurolog sub tratamentul catuia se afla acum in prezent.Ambii,culmea,mi-au dat sanse de recuperare t o t a l a a mamei,asta ma face inca sa sper la o mai mare imbunatatire a starii ei..Oare gresesc?Mentionez ca se afla sub tratament zilnic cu Sintrom,pe langa alte medicamente contra tensiunii arteriale si fibrilatiilor.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzETIOLOGIA AVC HEMORAGIC
1. HTA - asociată cu HC în 50-70% din cazuri
2. Ateroscleroza – ruperea pereţilor arteriali
3. Hemopatiile şi alte diateze hemoragice: hemofilie, trombocitopeniile, anticoagulante
4. TCC
5. Boli de colagen (LED, PAN)
6. Boli infecţioase bacteriene (TBC, sifilis) şi virale (herpes, rujeola, gripa)
7. Intoxicaţiile (în special cu CO)
8. Tumori cerebrale (ruptura vaselor de neoformaţie)
9. Angiopatia amiloidă cerebrală
NIMENI NU ESTE PROTEJAT
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDar doamna a avut un AVC ischemic, si nu hemoragic, asa ca nu vad rostul postarii etiologiei AVC hemoragic aici.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzin general la femei cu varsta 55-65 de ani una din cauze ar putea fi, administrarea anticonceptionalelor in tinerete, legarea trompelor, menopauza, sunt si acestea un factor care poate produce AVC-ul. sanatate multa
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMAMICA MEA A MURIT ACM 6 LUNI .DI CAUZA AVC .SA OPERAT DE FIERE SI DUPA 3 ZILE A FACUT PRIMUL AVC SI LA 21 ZILE LA FACUT PEAL 2LEA .I SA INUNDAT CREIERUL CU SANGE ,SI NU INTELEG DE CE SI NU SA PUTUT SA FIE SALVATA ,VA ROG SA MI EXPLICATI SI MIE DE CE .MIE DOR DE MAMICA MEA /II URASC PE CEI DE LA SPITAL ,SECTIA REANIMALE NA FACUT NIMIC SO SALVEZE MAI RAU A CHINUITO .VA ROG SA MI EXPLICATI SI MIE DE LA CE SA PROVOCAT .
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde