Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Daca exista un tratament pentru cineva care refuza mancarea dupa un AVC ?

Accident vascular cerebral
Intrebare postata de MembruMobileApp1472576441 cu 8 ani in urma

Bunicul meu in varsta de 81 de ani a facut de curand (doua saptamani) un al doilea AVC (dupa primul AVC a ramas cu deficiente de intelegere si vorbire).In urma producerii acestui ultim AVC refuza sa mancarea, perfuzarea sau orice alte medicamente, acceptand doar apa si alte lichide cu seringa. Ce imi puteti recomanda ? Exista vreun tratament pentru aceasta problema medicala ?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Daca exista un tratament pentru cineva care refuza mancarea dupa un AVC ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o luna)

Buna ziua,

Exista tratamente si strategii pentru a ajuta pacientii care refuza mancarea dupa un AVC. S-ar putea sa fie nevoie de o abordare multidisciplinara, implicand medici, dieteticieni, terapeuti occupationali si terapeuti de vorbire, pentru a dezvolta un plan de ingrijire personalizat.

Aceste strategii ar putea include:

1. Interventii de terapie ocupationala si terapie de vorbire pentru a ajuta la abilitatile de mestecat si inghitit.
2. Modificari ale dietei, cum ar fi schimbarea consistenta alimentelor sau utilizarea de suplimente nutritionale, pentru a face mancatul mai usor si mai atragator.
3. Medicamente care pot stimula apetitul sau care pot ajuta la gestionarea eventualelor probleme de disfagie (dificultati de inghitire).
4. Posibil, interventii psihologice sau psihiatrice, deoarece unele persoane pot refuza mancarea din cauza depresiei sau a altor probleme de sanatate mintala.
5. In unele cazuri extreme, intubatia nazogastrica sau gastrostomia endoscopica percutanata (PEG) s-ar putea sa fie necesare pentru a asigura o alimentare adecvata.

Este important sa discutati aceste variante cu echipa medicala a bunicului dvs. pentru a dezvolta cel mai bun plan de ingrijire pentru situatia sa individuala.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/reabilitarea-post-accident-vascular-cerebral_335
https://sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/recuperarea-dupa-accidentul-vascular-cerebral_20155

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.