Servicii medicale
Consultaţii private pentru adulţi şi copii bolnavi:
- consultaţii legate de problemele medicale curente ale adulţilor şi ale copiilor.
- acest tip de consultaţii presupune o consultative amanuntita si o examinare clinică atentă pentru a stabili un diagnostic.
- in urma examenului clinic exista posibilitatea de a solicita investigaţii suplimentare in alte unităţi medicale pentru a confirma diagnosticul prin intermediul investigatiilor
Consultaţii copii sănătoşi:
- consultaţii dedicate urmăririi dezvoltării şi creşterii sugarilor şi copiilor mici ( inaltime, greutate, perimetrul cranian, perimetrul toracic)
- vizite la domiciliu pentru nou născut şi sugarul de 1 lună urmate ulterior de vizite de urmărire conform recomandărilor internaţionale (2,4, 6,9,12,15,18 luni).
- in cadrul acestor consultatii veţi putea beneficia de sfaturi legate de stimularea lactatiei, alimentatia la san corecta, alimentaţia sugarului şi copilului mic si diversificare
- consiliere legata de efectuarea imunizărilor
Examene medicale periodice ale adulţilor pentru evaluarea stării de sănătate
- in cadrul acestei vizite beneficiaţi de examen clinic general organizat pe organe si sisteme - recomandarea de investigaţii ţintite pentru identificarea factorilor de risc pentru îmbolnăvire specifici etapei de vârstă în care vă aflaţi.
- masuri de preventive si profilaxie a bolilor
- determinarea glicemiei, a saturatiei oxigenului, masurarea tensiunii arteriale, a frecventei cardiace
- consult otoscopic
- se vor recomanda după nevoie şi consulturi interdisciplinare.
Consultaţii pacienţi cronici
- pacienţii cu afecţiuni cronice beneficiază de un sistem de monitorizare a afecţiunilor lor în vederea evitării complicaţiilor.
- monitorizarea valorilor tensionale, valorilor glicemiei
- determinarea saturatiei oxigenului
- consultul medical se face la reevaluările de etapă sau în caz de modificare a stării bolnavului.
Consultaţii gravide
- se referă la monitorizarea sarcinii pe tot parcursul ei, 1 consultatie/luna
- gravida beneficiază de un examen clinic complet, inclusiv pelvimetrie externa, ascultarea batailor cordului fetal, determinarea pozitiei, masurarea inaltimii uterului
- recomandarea principalelor analize care trebuie efectuate in timpul sarcinii
- recomandari legate de regimul igieno-dietetic, a suplimenţilor nutritivi, a profilaxiei anemiei, sfaturi pentru dietă şi stil de viaţă sănătos pe parcursul sarcinii
- completarea documentelor medicale – fisa de urmarire periodica a gravidei
- pe parcursul consultatiei medicul raspunde la toate intrebarile si nelamuririle pacientei si ii va explica timpii nasterii
Consultaţia telefonică
- accesul la sfaturi medicale în timpul programului de lucru sau în afara acestuia prin intermediul telefonului se numeşte consultaţie telefonică.
- accesul la consultaţia telefonică se face la telefonul 0748246642
- puteţi solicita sfaturi telefonice doar pentru ameliorarea simptomelor pana in momentul in care veti fi vazuti de doctor.
- consultatia telefonica nu inlocuieste consultatia obisnuita, fara un examen clinic nu se poate stabili un tratament correct adaptat fiecarei afectiuni.
- de asemenea mă puteţi contacta pentru recomandari la adresa de e-mail [email protected]
Curs diversificarea corecta a sugarului
O alimentatie sanatoasa in primul an de viata va sta la baza unei fundatii solide pentru o dezvoltare armonioasa. Cursul se bazeaza pe informatii actualizate in consens cu recomandarile Societatii Europene de Nutritie si Gastroeneterologie Pediatrica, precum si ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii si contineprincipii si reguli de diversificare corecta a sugarului.
Consultatie personalizata pentru pacientii cronici
Consultatia personalizata presupune, pe langa examenul clinic amanuntit pe aparate si sisteme plus investigatii in functie de afectiunile pacientului, o discutie ampla in care i se explica pacientului pe intelesul lui afectiunile de care sufera, care sunt semnele ca semnifica aparitia complicatiilor, care sunt complicatiile bolilor si evolutia lor in timp. Pe parcursul acestei discutii pacientul va primi raspunsuri la absolut toate intrebarile si nelamuririle pe care le are privitor la bolile cronice ( gen hipertensiune, diabet zaharat, hipercolesterolemie, varice, insuficienta cardiaca. Astfel incat la sfarsitul acestei consultatii pacientul va fi complet informat despre bolile sale in primul rand prin intermediul conversatiei cu medicul apoi cu ajutorul materialelor explicative puse la dispozitie si se stabileste un plan de supraveghere si control al bolilor cronice.
Curs puericultura tatici
- reguli de ingrijire a nou-nascutului: baita bebelusului, igiena ochisorilor, a nasucului, a unghiilor, organelor genitale
- notiuni legate de cresterea si dezvoltarea psihomotorie a sugarului
- informatii legate de principalele urgente medicale ale sugarului
- principalele probleme intalnite la sugar
- detalii despre schema de vaccinare obligatorie, tipuri de vaccinuri disponibile pe piata, mod de administrare, efecte adverse, vaccinare pentru Rotavirus, Pneumococ, Varicela
- la sfarsitul cursului taticul va primi materiale informative in format electronic si sub forma de pliante, brosuri
Pachet primul an de viata impreuna
Pentru a trece mai usor peste primul an cu bebe si a face fata cu brio provocarilor aparute in meseria de parinti va propun un pachet "Primul an de viata impreuna" in care aveti la dispozitie medicul 24 h din 24, 7 zile din 7 si beneficiati de examinari clinice lunare care presupun masuratori antropometrice (greutate, lungime, perimetru cranian, perimetrul toracic, fontanela anterioara,etc), alegerea schemei de vaccinare, sfaturi privind profilaxia rahitismului cu Vitamina D, precum si raspunsuri la toate intrebarile si nelamuririle. Imediat ce bebelusul s-a nascut apar si primele intrebari, nelinisti, si parintii se confrunta constant cu dileme, pornind de la alegerea mobilierului pana alimentatie. Astfel incat acest pachet vine in sprijinul parintilor cu informatii despre cresterea si dezvoltarea sugarului, modificarile fiziologice din primele saptamani, schema de vaccinare obligatorie si suplimentara, diversificarea - baza pentru un copil sanatos in anii ce urmeaza. La toate acestea se adauga informatii despre colici abdominale, aparitia primilor dintisori si neplacerile generate de acestia, primele raceli sau prima febra si multe alte probleme care vor face parte din primul an de viata a bebelusului sa fie cel mai solicitant dar in acelasi timp si plin de satisfactii.
Fiecare intalnire lunara va fi personalizata in functie de etapa de dezvoltare a bebelusului.
Achizitionand acest pachet, beneficiati de 12 intalniri cu medicul, de o relatie apropiata, calda, de asistenta telefonica si/sau online prin intermediul e- mailului([email protected]) astfel incat primul an de viata a bebelusului sa fie marcat doar de evenimente fericite.
CMI Dr. Diana Enachescu
BUCURESTI
Bucuresti
Adresa: Policlinica Apaca, Etaj 1, Cabinet 16 Bd. Iuliu Maniu, Nr. 7
Tel: 0748246642
E-mail:
Web: http://medicbucuresti.blogspot.ro/