Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

test intoleranta alimentara

Intolerante alimentare versus alergii alimentare

Intolerante alimentare versus alergii alimentare

Actualizat la data de: 09 Noiembrie 2018

Dr. Elena Camelia Berghea
Medic Primar Alergologie si Imunologie Clinica

Generalitati Eruptiile tegumentare pruriginoase de tip urticarie reprezinta unul din motivele frecvente care aduc pacientul la medicul alergolog. Nu intotdeauna eruptiile care apar dupa consumul anumitor alimente semnaleaza o alergie, de multe ori disconfortul indus este rezultatul unei intolerante alimentare. Cauzele de intoleranta sunt multiple, unele sunt secundare pur si simplu continutului de substante din alimente, altele sunt generate de deficite enzimatice (de exemplu intoleranta la lactoza, deficitul de diaminooxidaza, deficitul de fructozo-1-fosfat aldolaza etc) sau de vreo suferinta cronica a pacientului (suferinte biliare, pancreatita cronica, suferinte cronice intestinale etc.). Manifestari clinice Manifestarile clinice ale intolerantelor alimentare nu se rezuma doar la eruptii cutanate, pot asocia migrena, ameteli, dureri abdominale, diaree sau dimpotriva constipatie, respiratie dificila, stranut, blocaj nazal, hipotensiune, simptome asemanatoare atacului de... [continuare]

Ce inseamna cu adevarat intoleranta la gluten – dincolo de boala celiaca

Ce inseamna cu adevarat intoleranta la gluten – dincolo de boala celiaca

Actualizat la data de: 05 Iunie 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Ce este intoleranta la gluten? Intoleranta la gluten presupune existenta unor simptome de tipul balonarii, flatulentei si oboselii dupa consumul de alimente care contin gluten. Glutenul este o proteina care se gaseste in multe alimente si bauturi, precum paste, bere, cereale, vitamine, chiar si in unele cosmetice, insa sursa principala o reprezinta graul. Intoleranta se mai numeste si sensibilitate la gluten non-celiaca si nu reprezinta acelasi lucru cu boala celiaca. Alergia la gluten nu este aceeasi cu intoleranta alimentara. Alergia presupune aparitia mancarimilor, eruptiilor, varsaturilor sau a dificultatii in respiratie. Afectiuni legate de consumul de gluten Cea mai cunoscuta afectiune asociata cu glutenul este intoleranta la gluten, a carei prevalenta globala se estimeaza ca fiind situata intre 0,5-13% din populatie. O alta afectiune este boala celiaca, ce afecteaza pana la 1% din populatia mondiala, cu rate care variaza usor in functie de regiune, astfel... [continuare]

Intoleranta la fructoza

Intoleranta la fructoza

Actualizat la data de: 24 Aprilie 2023

Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta

Generalitati Intoleranta la fructoza este o afectiune in care organismul intampina dificultati in digestia si utilizarea fructozei pe care o contin alimentele. Aceasta se trateaza prin eliminarea completa a fructozei si zaharozei din dieta. Tipuri Exista doua tipuri de intoleranta la fructoza . Prima este fructoza ereditara cunoscuta si sub denumirea de fructozemie sau deficitul in producerea enzimei aldolase B - este o boala genetica rara care afecteaza metabolizarea fructozei, din cauza lipsei enzimei care o descompune (aldolasa B). Ca urmare, fructoza se acumuleaza in ficat, rinichi si intestin subtire, iar organismul nu este capabil sa converteasca glicogenul in glucoza. Daca afectiunea nu este tratata, nivelul de zahar din sange scade (hipoglicemie) si se formeaza substante nocive care distrug ficatul. Fructoza ereditara este dificil de diagnosticat, iar rata sa exacta de incidenta nu este cunoscuta cu exactitate, dar se presupune ca este rara. Intrucat este mostenita, nu... [continuare]

Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara

Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara

Actualizat la data de: 11 Iulie 2024

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Generalitati Toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de ingestia de alimente sau bauturi contaminate de microorganisme patogene. Desi aparent superpozabila cu termentul de gastroenterita acuta, toxiinfectia alimentara este adesea rezultatul ingestiei de alimente sau bauturi contaminate cu agenti patogeni bacterieni, virali, fungici sau parazitari. Gastroenterita este rezultatul oricarui tip de expunere (interpesonala, fecal-orala, suprafete etc) si simptomatologia apare de obicei mai tarziu decat cea din toxiinfectie si are un parcurs mai lung. In cele ce urmeaza vom aborda tabloul si managementul toxiinfectiilor alimentare.  De ce vara? In sezonul estival, din cauza zilelor toride, astfel de microorganisme se inmultesc foarte repede in alimentele perisabile, iar consumul acestor alimente tinute in conditii incorecte de depozitare genereaza tabloul clinic de toxiinfectie alimentara. In cazul expunerii la bacterii in produsele alimentare sau apa, anumite specii pot... [continuare]

Intoleranta la lactoza versus boala celiaca - diferente si similitudini

Intoleranta la lactoza versus boala celiaca - diferente si similitudini

Actualizat la data de: 10 Aprilie 2025

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Ce este boala celiaca? Boala celiaca sau enteropatia glutenica este o boala inflamatorie autoimmuna declansata printr-un raspuns imun inadecvat la gluten, o proteina regasita in alimente precum grau, orz sau secara. Acest raspuns imun cauzeaza in timp distrugerea mucoasei intestinului subtire, cu consecinte atat locale, cat si sistemice, secundare deficitelor de absorbtie a nutrientilor la acest nivel. Ce este intoleranta la lactoza? Intoleranta la lactoza reprezinta mai degraba un sindrom clinic rezultat in urma consumului de alimente ce contin lactoza, un dizaharid care in mod normal este metabolizat de lactaza, enzima ce se regaseste la nivelul intestinului subtire. Deficitul de lactaza congenital este rar si se obiectiveaza genetic, majoritatea pacientilor prezentand de fapt un declin progresiv al activitatii enzimei odata cu varsta. De asemenea, anumite afectiuni, cum ar fi boala celiaca, bolile inflamatorii intestinale, medicatia chimioterapica sau antibiotica si... [continuare]

Cum se manifesta alergia alimentara

Cum se manifesta alergia alimentara

Actualizat la data de: 01 Iulie 2025

Dr. Neculae Adina
Medic specialist alergologie si imunologie clinica

Ce este alergia alimentara? Orice aliment poate cauza o reactie alergica, multe din alergiile alimentare aparand in primii ani de viata. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestari cutanate, respiratorii, gastrointestinale chiar anafilaxie. Alergiile alimentare afecteaza 2,2% pana la 5,5% din copiii pana intr-un an de viata, pana la 8% din copiii pana in 5 ani si aproximativ 3,5% din populatia generala. Alergia alimnetara la copii La multi copii, alergia alimentara coexista cu alte manifestari atopice ca dermatita atopica, astmul sau rinita alergica. Copiii sunt mai afectati decat adultii; majoritatea copiilor vor deveni toleranti in cativa ani, cu exceptia cazurilor de alergie la arahide, nuci, fructe de mare. Alergia alimentara trebuie deosebita de “reactii adverse la alimente” ce nu au mecanisme imune, dar mimeaza alergia alimentara in ceea ce priveste manifestarile clinice. Evitarea stricta a alergenului... [continuare]

Intoleranta la gluten

Intoleranta la gluten

Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2025

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Unele persoane au constatat ca dupa ce consuma paste, paine sau biscuiti au o stare generala neplacuta. Graul din cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale este considerat a fi vinovat de dureri abdominale, flatulenta, balonare si diaree. Glutenul din compozitia acestuia irita intestinul. Aceasta proteina se regaseste in grau, secara, orz si este numitorul comun in cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale, consumate zilnic. Intoleranta usoara la gluten poate fi inconfortabila, dar simptomele sunt trecatoare. Vestea buna este ca intoleranta la gluten nu este o alergie alimentara si consumul de gluten nu determina de obicei situatii neplacute, cu exceptia persoanelor care sufera si de boala celiaca. Alimente permise si alimente interzise Cei care sufera de intoleranta la gluten vor evita: - graul sub toate formele sale - secara - orz - tarate de ovaz - germeni de grau - tarate - graham, gluten - faina de cartofi. Este... [continuare]

Intoleranta la gluten

Intoleranta la gluten

Actualizat la data de: 29 Mai 2023

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Glutenul este o combinatie biochimica din clasa proteinelor, sau mai precis in cereale se gaseste sub forma de prolamina si glutelina. Glutelina se regaseste in grau sub forma de glutenina, in orz ca si hordenina, in ovaz ca si avenalina, in orez ca si oricenina, in secara ca si secalinina, iar in porumb ca si zeanina. Insa glutenul la care se face referire cand vorbim despre o intoleranta la gluten este cel din grau adica la glutenina. Glutenul este folosit in produsele de panificatie deoarece confera acestuia elasticitatea. In schimb glutenul se poate regasi si in anumite produse de patiserie precum foietajele la anumite prajituri, sau in anumiti biscuiti pentru a conferi acestor produse fragezimea. Alimente permise si nepermise Din punct de vedere medical, glutenul la persoanele cu intoleranta la gluten se regaseste in produsele cu continut bogat in grau, secara, orz sau ovaz, germenii de grau sau faina de cartofi. Restul alimentelor de tipul quinoa, porumb,... [continuare]

Boala celiaca sau intoleranta la gluten

Boala celiaca sau intoleranta la gluten

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2024

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Ce este boala celiaca Boala celiaca este o afectiune autoimuna inflamatorie a intestinului subtire, care poate prezenta si manifestari sistemice dintre cele mai diverse. Apare la persoanele susceptibile genetic, aproximativ 1% din populatia Europei si a Statelor Unite, ca urmare a raspunsului adaptativ aberant al sistemului imunitar impotriva glutenului din cereale. Factorii participanti la declansarea bolii sunt: bagajul genetic, sistemul imunitar si glutenul. La persoanele cu boala celiaca, ingestia de gluten duce la aparitia enteropatiei, cu afectarea mucoasei si, consecutiv, absorbtia anormala a nutrientilor. Manifestari clinice Boala celiaca prezinta caracteristici deosebite in comparatie cu alte tulburari autoimune, inclusiv recuperarea completa a afectarii mucoasei, precum si reversibilitatea progresiei sale odata cu evitarea total a glutenului. Desi boala celiaca a fost initial interpretata ca o afectiune pediatrica, diagnosticul se stabileste cu frecventa crescuta si... [continuare]

Cum afecteaza excesul de histamina organismul

Cum afecteaza excesul de histamina organismul

Actualizat la data de: 16 Decembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce este histamina? Histamina este o molecula esentiala pentru functionarea normala a organismului, implicata in procese precum raspunsul imun, digestia si reglarea sistemului nervos central. Cu toate acestea, un nivel crescut de histamina poate provoca o serie de efecte adverse, afectand multiple sisteme ale corpului. Excesul de histamina poate aparea din diverse cauze, inclusiv alergii, intoleranta alimentara, dezechilibre enzimatice sau boli cronice. Rolul histaminei in organism Histamina este un compus bioactiv derivat din aminoacidul histidina, eliberat de celulele mastocite si bazofile in timpul raspunsurilor imune. Ea actioneaza prin patru tipuri de receptori: H1, H2, H3 si H4, fiecare avand functii specifice: - H1: implicat in reactiile alergice, inflamatie si contractia muschilor netezi. - H2: regleaza secretia de acid gastric in stomac. - H3: modularea neurotransmitatorilor in creier, afectand somnul, starea de alerta si apetitul. - H4: implicat in... [continuare]

Cum te afecteaza alergiile alimentare

Cum te afecteaza alergiile alimentare

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Introducere Alergiile alimentare apar atunci cand organismul dumneavoastra are un raspuns imunitar la anumite alimente. Alergiile alimentare comune includ alergiile la lapte, oua si arahide. Cel mai bun tratament pentru o alergie alimentara este evitarea alimentelor declansatoare. Daca aveti simptome severe de reactie alergica, cum ar fi umflarea gatului, sunati la 112 sau mergeti la cea mai apropiata camera de urgenta. Ce sunt alergiile alimentare? Alergiile alimentare apar atunci cand corpul dumneavoastra reactioneaza exagerat la proteinele din anumite alimente. Aceasta reactie excesiva se numeste reactie alergica. Care sunt tipurile de alergii alimentare? Puteti avea o alergie la orice tip de mancare. Opt tipuri de alimente reprezinta aproximativ 90% din toate alergiile alimentare. Aceste alimente sunt: • Oua. • Peste. • Lapte. • Arahide. • Crustacee. • Soia. • Nuci. • Grau. Cum imi afecteaza alergiile alimentare corpul? Sistemul tau imunitar... [continuare]

Intoleranta alimentara: interviu cu dr. maria florea

Intoleranta alimentara: interviu cu dr. maria florea

Actualizat la data de: 25 Septembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Intoleranta alimentara este o afectiune frecvent intalnita in randul populatiei generale, subdiagnosticata la acest moment din motive multiple, cu impact semnificativ asupra starii de sanatate. Aceasta patologie presupune o reactie de respingere a organismului fata de anumite alimente, pe care nu le poate digera si asimila in mod corespunzator. La ingestia alimentului incriminat are loc o reactie locala inflamatorie, care repetata in timp va duce la afectarea mucoasei intestinale, dar si la o reactie inflamatorie sistemica, cu repercursiuni asupra intregului organism. Conform OMS, jumatate din populatia globului sufera de intoleranta alimentara, dar la acest moment doar 1 miliard de oameni sunt diagnosticati. Depistarea intolerantei si adoptarea unei diete corespunzatoare sunt necesare pentru combaterea consecintelor acestei afectiuni si contribuie la mentinerea starii de sanatate a fiecaruia dintre noi. Care sunt deosebirile intre alergie... [continuare]

Intoleranta la proteinele laptelui de vaca

Intoleranta la proteinele laptelui de vaca

Actualizat la data de: 17 Martie 2010

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Corpul uman este capabil, din fericire, sa lupte cu afectiuni diferite si substante chimice care ar putea fi periculoase. Totusi, uneori, sistemul de aparare al organismului reactioneaza gresit si apar reactiile alergice la anumite substante, cum ar fi alimentele. Proteinele laptelui de vaca pot determina un set de reactii alergice la unii sugari. Alergia la laptele de vaca sau intoleranta la proteinele laptelui de vaca este de multe ori considerat motivul pentru care copilul nu este sanatos, nici fericit. Aproximativ 1 din 50 de sugari pot prezenta aceasta problema – majoritatea trec peste aceasta problema pana la varsta de 4 ani iar alergia la laptele de vaca se intalneste foarte rar la adult. Semnele si simptomele intolerantei la proteinele laptelui de vaca Exista multe simptome posibile ale alergiei la laptele de vaca: 1. Simptome care apar la scurt timp dupa ce sugarul a fost alimentat: - reactii cutanate (eruptii, eczema); - simptome respiratorii; [continuare]

TESTE DE INTOLERANTA ALIMENTARA Ce este intoleranța alimentară? Intoleranța alimetară este un disconfort, o stare de rău, o stare de continuă de indispoziție în urma consumării anumitor substanțe din alimente. • Tulburările pe care alimentele le produc asupra organismului nu apar imediat (ca în cazul alergiilor); ele pot apărea și dupa 3 zile sau mai mult. În realitate, reacția este datorită faptului că anumite alimente pe care organismul nostru nu le tolerează sunt consumate zilnic. • Datorită intolerantei alimentare pot aparea simptome sau diferite boli. • Atunci când aveți o intoleranță la un aliment, indiferent ce cantitate veți consuma din acel aliment, efectul va fi același. • Mecanismul intoleranței alimentare nu este bine determinat. Probabil provine de la schimbările imunologice ale organismului. Starile patologice care se datorează intoleranței alimentare și care pot fi ameliorate imediat prin evitarea alimentelor... [continuare]

Boala celiaca este o boala autoimuna caracterizata de raspunsul imun la gluten, o proteina gasita in grau, secara si orz. Atunci cand o persoana este expusa la gluten, organismul produce anticorpi care actioneaza impotriva vilozitatilor intestinale, astfel incat toate elementele nutritive, mineralele, vitaminele nu mai sunt absorbite corespunzator, persoana in cauza incepand sa dezvolte simptome asociate cu malnutritia si malabsorbtia. Aceasta se poate manifesta la orice varsta, aceasta prezentand perioade de agravare si amelioare. De obicei, debutul se instaleaza dupa varsta de 6 luni, odata cu introducerea alimentelor fainoase in alimentatie, si se manifesta prin: - scaune diareice si apoase; - malnutritie; - varsaturi; - balonare, meteorism, disconfort abdominal; - scadere in greutate. Diagnosticul bolii celiace este deseori confundat cu cel al altor afectiuni precum boala Crohn, intoleranta alimentara, diverticulita, sindrimul de colon iritabil. Testarea pentru aceasta... [continuare]

intolerante alimentare Buna Ziua Va rog din suflet sa-mi recomandati unde as putea sa ma adresez pentru a putea vedea ce se intampla cu mine ca mi-e rau la orice mancare. [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Helixomic
Genetica 0316300350
Sectorul 2, Str. Delea Veche, Nr. 24

Buna Ziua! Am 21 ani,aprox 1,70 si 45 de kg.De 3 ani incerc sa ajung la o greutate optima in legatura cu inaltimea dar nu reusesc.Am luat diverse suplimente nutritive,vitamine,produse proteice,iar la recomandarea medicului am luat Naposim.Rezultatele au fost insa nule.Ratia alimentara este aproape corecta,desi am o pofta scazuta de mancare.Sistemul imunitar este slabit deoarece mereu sunt racit si tusesc.Ce teste si analize as putea sa fac si ce afectiuni as putea avea? Multumesc Anticipat! [continuare]

In anul 2009 am fost plecat in strainatate cu prietena mea , la all inclusive, am mancat diverse si... Si dupa o luna a inceput chinul. Foarte important aspect este ca amandoi am avut aceleasi simptome. Am slabit 20 kg(!!!), dureri in zona apendicitei (durere care se misca din dreapta in stanga), borborisme, flatulenta, diareee severa si imposibil de controlat, imperioasa si desa. Foarte important e ca nu am mai putut manca fructe (cu exceptia bananelor si portocalelor), lapte, branza dulce, smantana, creme de ciocolata, mamaliga,porumb, varza, bors , ciuperci, rosii (bulion, salata, nimic). Rosiile ma afecteaza cel mai mult ptr ca e surprinzator faptul ca marea majoritate a mancarurilor, ciorbelor, salatelor sunt cu rosii. Am fost la medicul de familie....m-a trimis la spitalul de Boli infectioase, mi s-au facut analize complexe , au descoperit Enterococus Spp (care zic ei ca nu e ceva grav) si m-au trimis la gastroenterolog. La gastro am refacut toate analizele (sange ,... [continuare]

De curand am facut analize si mi a iesit helicobacterul 227.Stiu ca normal e 15.Cat de grava este boala va rog un raspuns pe adresa de e mail [email protected] [continuare]

Mituri despre alergiile alimentare

Mituri despre alergiile alimentare

Actualizat la data de: 28 Iulie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alergia alimentara reprezinta o reactie anormala de aparare a organismului dupa ingestia unui anumit aliment. Principalele simptome sunt furnicaturile la nivelul gurii, mancarimile sau eruptiile la nivelul pielii. De cele mai multe ori, acest tip de alergie nu este grav, insa sunt si situatii in care alergia alimentara poate fi fatala. Ce este si ce nu este adevarat Mit: Antihistaminicele achizitionate din farmacie, dar fara o prescriptie medicala sunt eficiente in cazul alergiilor alimentare. Adevar: Exista medicamente pe care pacientul le poate achizitiona la recomandarea unui farmacist si care au ca efect ameliorarea simptomelor cauzate de acest tip de alergie. Daca se doreste stabilirea unui diagnostic si initierea unui tratament adecvat, pacientul trebuie sa consulte un medic alergolog, singurul care poate prescrie medicatia necesara. Mit: Alergia la polen nu are legatura cu alergiile alimentare. Adevar: O treime dintre persoanele care sunt alergice la... [continuare]

Ai alergie la vinete? la ce alte alimente trebuie sa renunti

Ai alergie la vinete? la ce alte alimente trebuie sa renunti

Actualizat la data de: 15 Iulie 2019

Autor: SfatulMedicului

Alergia la vinete se dezvolta in copilarie Vinetele sunt alimente binecunoscute si bogate in nutrienti, putand fi folosite in numeroase preparate alimentare delicioase. Din pacate, unii oameni pot dezvolta alergie la vinete, acest lucru avand efecte asupra stilului alimentar. Din punct de vedere stiintific, vinetele, la fel ca si tomatele, sunt fructe. Totusi, din punct de vedere culinar, ele sunt considerate legume si sunt folosite in multe feluri de mancare vegetariene, suplinind cu succes carnea. Persoanele cu alergii la vinete trebuie sa fie constiente de faptul ca prezenta vinetelor intr-un fel de mancare nu este intotdeauna evidenta, dar pericolul exista. Astfel, lista de ingrediente trebuie mereu consultata cu multa atentie de persoanele care au alergii. Alergiile la vinete se dezvolta frecvent in copilarie, dar pot sa apara si mai tarziu in viata. Simptomatologia alergiei la vinete Simptomele unei alergii la vinete sunt similare cu cele ale altor alergii alimentare.... [continuare]

Boala celiaca (enteropatia glutenica)

Boala celiaca (enteropatia glutenica)

Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Boala celiaca este o afectiune a sistemului imun, declansata de ingestia glutenului alimentar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara. Leziunile provocate la nivelul intestinului subtire afecteaza absorbtia normala a nutrientelor, in special a grasimilor, calciului, fierului si folatilor (sindrom de malabsorbtie). Boala celiaca mai poarta numele de sprue celiac, enteropatie gluten sensibila, enteropatia glutenica sau sprue nontropical. Cauze Nu se cunoaste cauza exacta care determina boala celiaca, dar cercetarile medicale din ultimii ani au identificat anumite gene care definesc o predispozitie crescuta pentru boala. Au un risc crescut de a dezvolta boala persoanele care au o ruda de gradul intai cu sprue celiac (mama, tata, frate, sora, fiica sau fiu). Factorii de mediu, precum infectiile virale sau bacteriene, pot declansa diferite... [continuare]

Buna. De cativa ani buni ma stiu cu fiere lenesa care imi face probleme in fiecare toamna si primavara cu urmatoarele simptome: gust amar, balonare, durere sub coaste in dreapta si la stomac,regurgitatii acide, durere de cap, stare de rau si slabiciune in tot corpul. la ecograf fierea e plina de mal, pietre nu am . si cand ma apuca simptomele astea nu se mai termina 2 luni, indiferent ca tin regim , indiferent de ce medicamente iau, am luat tratament prescris de dr cu motilium, triferment, colebil, anghirol dar degeaba. pentru ficat iau hepatoprotect forte 1 pe zi, se vedea un pic marit la eco dar analizele mi-au iesit bune numai GGT foarte putin marit. Nu stiu ce sa ma mai fac pentru ca ma termina starile acestea mananc numai paine prajita, iaurt, ceai, pufuleti supe usoare deci numai la regim si nici o imbunatatire. Intrebarea mea este daca nu cumva oi avea ceva paraziti sau lamblia ori sa imi fac testele de intoleranta alimentara?In afara de aceste probleme ma mai stiu anemica... [continuare]

Comunitate medicala

Sa fie giardia?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Parazitoze

Buna. De cativa ani buni ma stiu cu fiere lenesa care imi face probleme in fiecare toamna si primavara cu urmatoarele simptome: gust amar, balonare, durere sub coaste in dreapta si la stomac,regurgitatii acide, durere de cap, stare de rau si slabiciune in tot corpul. la ecograf fierea e plina de mal, pietre nu am . si cand ma apuca simptomele astea nu se mai termina 2 luni, indiferent ca tin regim , indiferent de ce medicamente iau, am luat tratament prescris de dr cu motilium, triferment, colebil, anghirol dar degeaba. pentru ficat iau hepatoprotect forte 1 pe zi, se vedea un pic marit la eco dar analizele mi-au iesit bune numai GGT foarte putin marit. Nu stiu ce sa ma mai fac pentru ca ma termina starile acestea mananc numai paine prajita, iaurt, ceai, pufuleti supe usoare deci numai la regim si nici o imbunatatire. Intrebarea mea este daca nu cumva oi avea ceva paraziti sau lamblia ori sa imi fac testele de intoleranta alimentara?In afara de aceste probleme ma mai stiu anemica... [continuare]

Seara imi apar bubite rosii, care se maresc si ma mananca, determinand, in cursul zilei sau seara umflarea ochilor sau a buzelor. Fenomenul nu-l pot controla decat cu Xyzal, luat in medie cam la 2 zile. Am efectuat investigatii la Spitalul Militar din Brasov, analizele deficitare fiind urmatoarele: colesterol 219 mg/dl, IgE total (Cobas e411_ECLIA) 116,8 UI/ml (la adult trebuie sa fie < 100). In rest, toate analizele in parametrii normali, inclusiv coproparazitologicul (absente elemente parazitare!). La testele alergologice efectuate, nu mi s-a depistat nimic concludent. Recomandarea: sa continui investigatiile!?! Va rog sa ma consiliati in acest sens! Considerati ca ar putea fi vorba de o intoleranta la histamina (spre exemplu, ma doare capul daca beau un pahar de vin rosu!), de o intoleranta alimentara sau, totusi, de o alergie nedepistata? Cu deosebita stima, va multumesc anticipat. [continuare]

Comunitate medicala

Urticarie cronica

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alergii

buna ziuna.am 23 de ani si de 3 ani sufar de urticarie cronica.urticaria o tin sub control cu antihistaminice(celerg)luate o data pe zi o pastila.in momentul intreruperii tratamentului apare urticaria.am fost l alergologi care m-au testat dar nu a iesit nicio alergie la testele lor.la analizele de sange mi-a iesit igE seric marit,dar nu am putut descoperi cauza urticariei.testele coproparazitologice au iesit negativ.va rog frumos am nevoie de niste raspunsuri,macar sa stiu unde sa mai merg.deja am consultat un alergolog,un hematolog si un dermatolog dar nu si-a dat nimeni seama de cauza urticariei.va rog frumos daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri.multumesc anticipat,alexandra din sibiu [continuare]

Pagina 1 din 6 (171 rezultate)