Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

pastai de fasole

Colonul iritabil - recomandari alimentare

Colonul iritabil - recomandari alimentare

Actualizat la data de: 30 Septembrie 2025

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Generalitati Sindromul de intestin iritabil, o tulburare functionala frecventa, in special in randul tinerilor, poate determina, prin natura simptomelor dureroase, balonarii si a modificarilor de tranzit, o afectare semnificativa a calitatii vietii unor pacienti. Studiile arata ca afectarea calitatii vietii si a psihicului acestor pacienti poate fi comparata cu cele ale pacientilor cu boli cronice precum diabetul sau afectiunile cardio-vasculare si renale, motiv pentru care, in afara resurselor medicamentoase, adoptarea unor modificari ale stilului de viata merita tentate in vederea ameliorarii simptomelor. Cauzele alimentare ale sindromului de intestin iritabil Desi inca incomplet elucidati, factorii care contribuie la intretinerea acestei boli includ nu numai modificari in axul intestin-creier, sensibilitatea crescuta la stimuli si neurotransmitatori, ci si factori de natura alimentara sau in legatura cu motilitatea colonului.  Unii pacienti cu sindrom de intestin... [continuare]

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 26 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]

Moduri istete prin care sa faceti preparatele de paste mai sanatoase

Moduri istete prin care sa faceti preparatele de paste mai sanatoase

Actualizat la data de: 21 Mai 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Preparatele de Paste au o reputatie mai putin admirabila din prisma caloriilor pe care le furnizeaza. Desi sunt gustoase si stabilesc atmosfera sarbatorilor pascale, sunt pline de grasimi saturate, carbohidrati si zahar. Vestea buna este ca specialitatile culinare pascale pot lua o forma prietenoasa cu silueta, cata vreme sunt preparate cu ingrediente atent alese, care stirbesc o buna parte din calorii. Ingrediente pentru retete de Paste sanatoase Retetele de Paste pot fi cu usurinta reinventate, astfel incat sa pastreze gustul apetisant pentru care sunt indragite si sa scape in acelasi timp de caloriile suplimentare. Cateva ajustari in modul de preparare a bunatatilor de sarbatoare sunt suficiente pentru eliminarea riscului de ingrasare. In linii mari, este bine sa respectati urmatorii pasi prin care meniul de Paste poate deveni mult mai dietetic - Inlocuiti toate lactatele integrale cu variantele lor degresate. - Folositi doar albusurile de ou... [continuare]

Am 24 de ani, 89,5 kg , 1,75 m ... Nu reusesc sa slabesc in mod traditional mai mult, adica doar prin sport si mancat la timp si mai putin. Ajung la 86 kg si urc inapoi fara sa''mi schimb modul de viata. Sunt fumatoare si sunt si mama. Am o fetita de 2 anisori si jumatate. De la sarcina mi''a ramas pielea intinsa,vergeturi, si am un surplus de grasime la buric in jos si la solduri cate putin, dar inestetic. Va rog sa imi dati un sfat, O DIETA sau NISTE PASTILE care isi fac efectul. Vorbiti din proprie experienta si spuneti''mi daca si cum au functionat pentru voi. Mersi tuturor. [continuare]

buna, in 2011 septembrie am facut primul avort spontan cu pastile si la fel in septembrie anul trecut adica 2012, acuma este octombrie 2013 si iarasi am facut *boroboata*. primele 2 au decurs fara probleme, de parca a fost un ciclu obisnuit, doar prima data am avut dureri dar suportabile. Acuma daca repet procedura nu e nimik grav?? ma va afecta pe viitor ? Stie cineva care e termenul pauza?? adica cat de des se pot folosi pastilele data ?? [continuare]

Alimentatia sanatoasa

Alimentatia sanatoasa

Actualizat la data de: 11 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea diferitor alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficiente substante nutritive deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar. Este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandat elaborarea unui jurnal in care sa se noteze tot... [continuare]

Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. leguminoasele

Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. leguminoasele

Actualizat la data de: 29 August 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Incercam sa reabilitam in acest articol familia fasolei, pentru ca pe nedrept, mai degraba din snobism, alimentele din aceasta categorie incep sa fie uitate. Dorim sa va spunem doar ca la restaurantele marilor hoteluri nu lipsesc niciodata: mancarea de fasole boabe, lintea sau mazarea si ca soia si-a castigat si ea definitiv locul in alimentatia sanatoasa. Atunci de ce sa uitam de ele? Aceasta categorie de alimente (leguminoasele) este formata din familia fasolei: fasole, linte, mazare, soia, naut etc. Leguminoasele (la fel ca si cerealele de altfel) tind sa dispara din meniul omului modern. In plus, la noi in tara, datorita usurintei cu care se cultiva si deci disponibilitatii lor foarte mari, leguminoasele si-au castigat reputatia de hrana a saracului. De unde si ideea ca ele sunt un aliment de calitate inferioara, de mana a doua, spre deosebire de produsele animale, care sunt privite ca fiind cele mai valoroase. Beneficiile leguminoaselor [continuare]

Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism

Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Care este diferenta dintre un sandwich care contine paine alba si altul care are in compozitie paine din cereale integrale? Sau care este diferenta dintre cartofii prajiti si salata cu spanac, rosii, morcovi si fasole? Toate alimentele enumerate mai sunt sus sunt carbohidrati. Dar a doua optiune include carbohidratii sanatosi (cereale integrale si legume). Carbohidratii: benefici sau nocivi? In ultima perioada s-au confirmat inclusiv in urma studiilor, efectele benefice asupra organismului obtinute in urma consumului de carbohidrati. In plus, consumul de carbohidrati a fost asociat cu un risc mai mic de aparitie a bolilor cronice. Carbohidratii pot fi atat benefici cat si nocivi Carbohidratii buni pentru organism contin fibre. Acestea sunt absorbite lent, evitandu-se astfel dezechilibrul nivelului de zahar din sange. Printre carbohidratii buni se numara cerealele integrale, legumele, fructele si fasolea. Se pot reduce la minim riscurile... [continuare]

Ce inseamna sa mananci sanatos?

Ce inseamna sa mananci sanatos?

Actualizat la data de: 08 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Sfaturi utile Adoptarea unui regim alimentar sanatos nu inseamna ca trebuie sa renunti la mancarurile preferate. Varietatea culinara si cantitatea moderata sunt regulile ce vor fi urmate. Deci, a manca sanatos inseamna sa consumi: legume, fructe, paine, cereale, cartofi, orez, paste fainoase etc fara niciun fel de restrictii. „Piramida alimentelor” prevede un regim alimentar echilibrat, bazat mai ales pe legume si fructe, aflate la baza piramidei, si portii mai mici din produsele alimentare de care organismul nostru are mai putina nevoie, precum: grasimile si zaharul. 33% fructe si legume Consumul unei cantitati insemnate de fructe si legume este foarte important deoarece ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate, reducand in acelasi timp riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Din fructe si legume organismul absoarbe vitamina A, vitamina C, acid folic si minerale precum: fierul, calciu si magneziu. [continuare]

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Actualizat la data de: 11 Aprilie 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce reprezinta carnea si leguminoasele? Carnea si leguminoasele sunt principalele componente ale uneia dintre grupele alimentare de baza din noua piramida nutritionala. Care sunt alimentele incluse in grupa carne si leguminoase? Toate preparatele din carne, pestele, mazarea si fasolea uscata, ouale, nucile si semintele, sunt considerate ca facand parte din aceasta grupa. Mazarea si fasolea uscata apartin atat acestei grupe, cat si grupei legumelor. Se recomanda ca sortimentele de carne alese, sa fie carnea macra sau cu continut redus de grasime. Sortimentele cu un continut mai ridicat de grasimi, precum carnea tocata sau carnea de pui cu piele, aduc un plus de grasimi si calorii. Pestele, nucile si semintele contin uleiuri cu efecte benefice, motiv pentru care pot fi considerate substituenti ai carnii, atat alba cat si rosie. Este incurajat consumul cat mai frecvent de peste bogat in acizi grasi Omega-3 (cu efect protector asupra inimii): somon, pastrav,... [continuare]

Carbohidratii care aduc beneficii dietei

Carbohidratii care aduc beneficii dietei

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ati dezvoltat o teama irationala de a consuma carbohidrati? Va feriti sa mancati paine proaspata, orez sau paste? Mii de persoane au dezvoltat o aversiune fata de aceste alimente de baza, din cauza programelor de slabire rapida precum dietele Atkins sau South Beach, care sustin eliminarea totala a carbohidratilor, in favoarea alimentelor bogate in grasimi si proteine. Este timpul sa reconsiderati introducerea alimentelor precum painea integrala, orezul brun sau legumele in dieta dumneavoastra, pentru a fi in forma, a arde grasimi sau chiar a creste protectia impotriva bolilor de inima. Ce sunt carbohidratii? Carbohidratii se gasesc intr-o gama larga de produse - paine, fasole, lapte, floricele de porumb, cartofi, prajituri, spaghete, bauturi racoritoare, porumb, etc. Acestia sunt disponibili intr-o varietate de forme. Elementul constitutiv de baza al fiecarui carbohidrat este o molecula de zahar, o uniune simpla de carbon, hidrogen si oxigen. Amidonul si... [continuare]

Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate

Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate

Actualizat la data de: 20 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Printre alimentele preferate ale multora dintre persoane se numara dulciurile, painea, preparatele din carne de pui sau vita, bauturile acidulate, pizza, pastele si orezul. Majoritatea oamenilor nu includ in meniul zilnic fructe sau legume. Ca atare, multe dintre mesele principale ale oamenilor sunt bogate in grasimi si zahar. Modalitati sanatoase de pregatire a meselor Iata mai jos cateva sfaturi si recomandari pentru a avea o alimentatie sanatoasa si pentru a pastra dimensiunea corecta a portiilor de alimente. Ce sa consumati in cantitati mai mici Incercati sa eliminati din dieta dumneavoastra, alimentele bogate in grasimi rele si zaharuri. Limitati produsele de tip fast-food, cerealele rafinate, grasimile saturate si grasimile trans. Folositi mai putina sare, pentru a evita riscul declansarii hipertensiunii arteriale si a bolilor renale. Ce ar trebui sa consumati mai mult Consumati mai multe produse alimentare nutritive: fructe de mare, cereale... [continuare]

Motive pentru a consuma bame zilnic

Motive pentru a consuma bame zilnic

Actualizat la data de: 06 Septembrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Bama este o leguma verde, lunga, cu seminte in randuri duble, care seamana cu fasolea pastai, are gustul asemanator cu vanata sau cu sparanghelul si este bogata in vitaminele A, C, B1, B2, B9 si in mineralele fier, calciu, zinc, potasiu si magneziu. Consumul de bame regleaza zaharul din sange si este recomandat femeilor insarcinate. Nu foarte multa lume mananca bame, deoarece sunt putini cei care stiu multiplele beneficii pe care acestea le aduc sanatatii. Astfel, boabele contin grasimi nesaturate, sanatoase, cum ar fi de exemplu, acidul oleic - un acid gras monosaturat de tip Omega-9 si acid linoleic de tip Omega-6, reduc riscul de infarct si accident vascular cerebral, scad colesterolul, au efect antiinflamator si sunt ideale pentru cei care doresc sa slabeasca, fiind sarace in calorii. Un alt mare avantaj al acestor legume este ca se gasesc tot timpul anului si pot fi gatite in multe feluri. Principalele beneficii • Sunt recomandate femeilor insarcinate,... [continuare]

Din frunze se prepara un ceai avand proprietatea de a scadea zaharul din sange la bolnavii de diabet. Pentru a mari eficacilalea ceaiului, frunzele de afin se asociaza cu pastai de fasole si frunze de dud. Se bea cate o ceasca inaintea fiecarei mese principale, neindulcit sau induicil cu zaharina. Din fructe se prepara un ceai pentru combaterea diareei, dizenteriei, afectiunilor hepatice si tulburarilor circulatorii din fructe uscate care se fierb in apa timp de o jumatate de ora, dupa care ceaiui se bea caldut, sau, peste o lingurita si jumatate de fructe uscate, se toarna doua pahare de apa fiarta si racita. Se lasa fructele la macerat opt ore, iar dupa aceea se bea intreaga cantitate de lichid in cursul unei zile. Pentru a mari actiunea astringenta si antiseptica a frunzelor de afin se adauga coaja de stejar, flori de musetel si frunze de menta. Tot din fructe de afin se mai poate prepara lichior si vin cu proprietati antiseptice si astringente. Consumate in stare proaspata... [continuare]

Sunt informatii pe internet care se bat cap in cap...unele diete spun ca nu ai voie carne rosie (vita,oaie) altele spun ca numai carnea animalelor batrane (peste 1 an) este buna (deci ai voie vita si oaie, nu miel si vitel). De asemenea, unii spun ca puiul si curcanul e bun, altii dimpotriva. La fel cu fasolea - pastai da, fasole uscata nu - sau invers. Sau varza. Eu sufar de guta de vreo 4 luni, timp in care nu am scapat de inflamatia la halucele drept (cu dureri care revin din cand in cand). Valorile acidului uric din sange a fost initial 7,63 - am urmat tratament cu milurit 100mg si apoi 300mg si mi-a scazut la 4, apoi a mai crescut la 6 si acum am tot 7,3 deci iar trebuie sa iau iar milurit...Problema mea e dieta. Care este va rog, dieta cea mai precisa? ce am voie si ce nu? Sunt destul de confuz si multi carbohidrati m-au ingrasat! Multumesc! [continuare]

Comunitate medicala

Ce sa fac?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Obezitatea

Am 57 de ani ,178 cm inaltime , 135 kg, munca de birou, sunt gurmand, am urmat mii de tratamente cu pastile de slabit si mai mult de 5 kg. nu am slabit niciodata. Am munca de birou si in afara de mersul pe jos 1-3 ore pe zi nu fac nimic . Nu mai fumez de 2 ani si m-am ingrasat 15 kg. de atunci. Bunica mea a fost grasa iar fratewle meu are 115 kg. Am devenit un sclav al laptopului. Dupa ce iau capsule de ceai verde decofeinizat, conentrat de otet de mere , topinanbur etc. maninc mai rau. Nu a reusit nimeni sa ma ajute cu un medicament care sa stopeze pofta de mincare , poate temporar. Am glicemie 110, tensiune 14/8 colesterol 240, trigliceride 180, deocamdata .. inima sanatoasa, fac toate analizele lunar. Ce sa fac? O operatie de micsorare a stomacului? [continuare]

Comunitate medicala

Dureri

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Hernie de disc

buna ziua,de cativa ani tot am probleme cu spatele,nu am bagat de seama pana anul trecut cand am fost la un control,mi-au facut si un film la coloana,cu acel film am fost la specialist(mi -a spus ca sunt macinate doua vertebre) si mi-a recomandat fizioterapia,am urmat acele sedinte dar prea mare schimbare nu am simtit,apoi mi sa prescris diclofenac sau diclotard pentru dureri dar nu vreau sa devin dependent de pastile.Va rog din suflet sa-mi recomandati ceva,asi incerca ceva si pe cale naturista dar nu stiu ce.Va multumesc [continuare]

buna ziua! Care sunt alimentele ce NU le pot consuma la aceasta boala(hipertensiune arteriala) ?? De exemplu : ceapa, usturoi, orez, oua, lapte, dulciuri, CARTOFI, varza, fasole, rosii, carne gratar, mezeluri, peste, conserve, icre, pate-uri. In special m-ar interesa ce nu pot consuma !!! VA MULTUMESC ! [continuare]

Comunitate medicala

Cum sa slabesc?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Am fost anorexica, iar intre timp am avut o problema ginecologica, aveam ciclu menstrual neregulat si mama m-a dus obligatoriu la ginecolog si mi-a dat sa iau duphaston desi nu aveam 18 ani! Tratamentul a durat 6 luni si m-am ingrasat foarte mult (de la 42kg am ajuns la 62kg avand 1.6m inaltime) Problema este ca am incercat de nenumarate ori sa slabesc si niciodata nu am reusit sa dau jos mai mult de 1.5-2kg. Nu stiu cum sa fac si ce sa mai fac. Pe langa toate astea am durei mari de cap, ameteli, oboseala, imi amortesc mainile, simt ca ma lasa muschii, de abia stau in picioare, balonari, dureri de burta si stomac. Si am mancat sanatos, adica 3 mese pe zi si alimente sanatoase cum ar fi: tocana de legume, mazare, fasole, morcov, ceapa,carne, paste, lapte, branza; lichide consum aproximativ 1,5l (apa si ceai verde). Ce as putea sa fac in acest caz ca sa-mi revin si sa mai slabesc putin( sa ajung la 55kg)?? pentru ca uneori sunt pe marginea prapastiei gata sa cad din nou in ea(sa... [continuare]

Fetita noastra de 1 an si 7 luni a stagnat in greutate de la 9 luni nu are pofta de mancare acum in prezent cantareste 9.500 din ce cauza nu vrea sa se alimenteze orice ii da-i refuza accepta pastele si mamaliguta cu branza,unt si ou [continuare]

Salutare, ma numesc gabriel si am 20de ani. Ma confrunt cu o problema foarte ..''''enervanta''''. O sa incerc sa fiu cat mai pe scurt: Acum 1 luna si ceva au inceput problemele. Balonare intestinala,diaree..eram foarte balonat si imi bolboroseau matele.nu puteam sta la facultate de ..''rusine''''. Am consultat un doctor, si mi-a scris pe o foaie colon spastic si mi-a dat niste pastile... Balonarile au disparut dupa 3 saptamani, dupa care in jur de 1 saptamana m-am simtit mai bine, dar acum au aparut altele: Am mancat supa, floricele si niste ciocolata si am baut BERE.STIU, O COMBINATIE IDIOATA. NU mai sunt balonat , dar imi bolborosesc matele in prostie, in zona coapse ca sa zic asa, nici nu stiu cum sa ma expprim.Mai exact prin zona ''''Ascending colon si Sigmoid colon. Pur si simplu bolborosesc intr-una,NU AM SCAUNE CU SANGE, DURERI, si acum nu mai am diaree. Am sa consult un doctor, sa mi fac o radiografie ceva.Cam ce as putea avea?Motive de ingrijorare? Eu de fel... [continuare]

Bunaziua am 13 ani si in urma cu 2 luni am pufait tigari cam 2 pe zi dar nu iin fiecare zi si cateodata nu luam deloc deci in total nush cat ar veni ca am pufait ...in fine deci de vreo 4-5 sapt au aparut niste simptome primele simptome au fost durerea de urechi si o mica jena in gat ...dupa ce au aparut aceste simptome am fost la un ORL-ist care sa uitat in gat si urechi si nas si a zis ca este o faringita (chestia este ca sa uitat foarte repede ) mi-a dat sa iau Klabax antibiotic timp de 7-8 zile . La doua zile dupa ce am primit diagnosticul faringita mama mea ma dus sa facem un exudat faringian care a iesit negativ .Dupa 8 zile de luat antibioticul ma simteam umpic mai bine dar tot parca aveam o mica jena in gat ....am ignorat-o crezand ca va trece de la sine dar nu a fost asa .......acum au aparut si alte simptome ca durere de ceafa , gatul si gura foarte uscate, iar a aparut durerea de urechi dar de acesta data la ambele urechi iar cand ma uit in gat vad mereu ca si cum din... [continuare]

Buna seara, Am 21 de ani si sunt din Timisoara. Vreau sa va spun povestea mea in legatura cu problemele cu care ma confrunt in ultima vreme. In anul 2013 am fost mai activ fizic, faceam kickbox, umblam toata ziua dute vino cu treburi prin oras, dar nu ma odihneam cum trebuie. Pierdeam noptile pe internet, ma puneam in pat dimineata de tot uneori si la ora 8. Dormeam pana la 4-5 dupa masa. Mancam putin, am baut multe cafele si cola si dormeam neregulat... dar, ma simteam foarte bine. In luna august 2013, intr-o zi foarte insorita in care am fost la gratar cu niste prieteni... am stat la gratar si majoritatea fumau iar eu nu. Dupa ceva timp de stat in caldura si fum de tigara mi s-a facut rau dintr-odata si m-am ridicat de pe scaun, simteam ca nu mai am aer, tremuram tot, aveam atac de panica, parca eram intr-un film si nu in realitate, senzatie de lesin credeam ca lesin si am iesit afara pe strada cu gandul ca voi lua ceva aer sa imi revin. Am mers la baie, m-am spalat pe... [continuare]

Buna seara, Am 21 de ani, ma numesc Maria. Am sa prezint problema mea , doresc sa aflu cauza pt ca am facut analize am fost la medici dar nu am rezolvat nimic , probabil nu am fost la medicii potriviti. -Am probleme cu gazele de 3 ani, am luat pastile sunt atenta la ce mananc, insa nu am aflat cauza, medicul nu imi spune nimic concret. -Am nasul infundat incet mi-am pierdut mirosul ,nu mai simt mirosul. -Transpir abudent si este urat mirositoate. -Am candida pe care o tratez. -sunt mereu constipata sau am diariei, de curand am aflat ca am si hemoroizi. am avut o carenta de fier pe care am tratat-o, precizez ca beau ceaiuri, urmez tramentul . este posibil sa existe o legatura intre probleme mele? acum 3 ani am racit la plamani si am urmat tramente cu antibiotice de atuci am probleme respective, medicul ginecologic mi-a spus ca nu are legatura, nu stiu la ce medic sa apelez . Nu stiu ce as putea practic sa mananc, ce regim sa mai urmez . Am realizat ca m-am izolat de... [continuare]

Comunitate medicala

Constipatia

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diverse

Buna ziua,sper sa ma ajutati cu un sfat.Am 33 de ani si ma lupt cu constipatie de ceva timp.De multe ori ajung sa merg la toaleta o data la saptamana si atunci doar daca iau un laxativ.Vreau sa spun ca mananc fructe,legume,lactate,fac multa miscare nu duc o viata sedentara,nu sunt grasa si totusi nu pot scapa de constipatie.As dori un tratament naturist,nu as vrea sa ma indop cu medicamente,nu vreau sa invat organismul cu pastile.O zi buna tuturor. [continuare]

Buna ziua! Sunt barbat, 36 ani, diagnosticat in urma cu 3 ani cu Sindrom de Colon Iritabil. De aproximativ doua luni, scaunul zilnic este apos sau cel putin moale, cu 4-5 exceptii, cand acesta a avut consistenta normala. Am urmarit atent alimentatia si nu am putut identifica nicio corelatie intre aceasta si scaunele normale (ex. alimentatie identica zilei anterioare sau identica zilei urmatore, cand scaunul a fost foarte moale). Mai mult, in 2 dintre ultimele 3 scaune am observat o masa alba, compacta si omogena care plutea in apa vasului de toaleta. Ca si consistenta, aceasta este asemanatoare pastelor fainoase fierte sau unei creme foarte dense. Mentionez ca am scaun regulat, zilnic, dimineata si ca am inceput in urma cu o saptamana administrarea de Ibutin si Reflor, la prescriptia medicului de familie. De asemenea, pana de curand, am urmat un tratament pentru hernie de disc, timp de 5 saptamani, cu Arcoxia, Dulsevia, Mig 400 si Pregabalin. Ce considerati ca ar... [continuare]

Feculent

Din Dictionar Termeni

aliment glucidic bogat in amidon. Feculentele sunt reprezentate, in principal, prin cereale (grau, orez, secara etc.), prin semintele de leguminoase (fasole, linte) si prin tuberculi (cartofi, batate dulci, napi etc.), precum si prin numeroase produse fabricate plecand de la aceste alimente (paine, paste fainoase). Bogatia lor in amidon le inscrie in categoria surselor de glucide cu absorbtie lenta - care furnizeaza energie intr-un mod lent si treptat, mai ales daca acestea contin si fibre. Astfel, este recomandat sa se consume feculente inaintea unei activitati fizice indelungate. [continuare]

Pagina 1 din 13 (365 rezultate)