Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

despre carnea de peste

Despre potasiu si sanatatea inimii

Despre potasiu si sanatatea inimii

Actualizat la data de: 26 August 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Ce este potasiul Potasiul este un mineral  esential care joaca mai multe roluri importante in organism: -conduce impulsurile electrice in tot corpul ca un electrolit. -ajuta la mentinerea sanatatii rinichilor, oaselor si a celei cardiovasculare. -asigura contractia musculara si sustine tensiunea arteriala normala. Rolul potasiului in organism Potasiul este deosebit de important in dieta pacientilor care se confrunta deja cu afectiuni cardiace (hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca sau aritmii) si dozarea lui este esentiala pentru conduita medicala corespunzatoare. Pacientii, dar si medicii, trebuie sa acorde o mare importanta dietei, mai ales daca tratamentul include medicamente diuretice care pot favoriza depletiunea organismului de potasiu. In ciuda faptului ca nu exista o corelatie directa intre potasiu si colesterol, se pare ca un regim bogat in potasiu influenteaza benefic si nivelul plasmatic al acestui lipid. Potasiul este un ion ce se gaseste atat in... [continuare]

Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer

Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer

Actualizat la data de: 29 Mai 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Carnea de pui, aliment de baza Carnea de pui este un ingredient principal la mesele oamenilor din intreaga lume. Avand o versatilitate foarte mare in ceea ce priveste modul de integrare in felurile de mancare, dar si un timp de gatire redus, este greu de evitat in bucatarie. Este frecvent considerata o optiune proteica mai sanatoasa in comparatie cu consumul de carne rosie. Care este portia optima? Ghidurile dietetice recomanda consumul de portii de aproximativ 100 de grame de carne de pasare, de aproximativ 1-3 ori pe saptamana, termenul de carne de pasare incluzand toate tipurile de pui, curcan, gasca, rata, fazan si prepelita Legatura dintre consumul de carne de pui si cancerul gastrointestinal In comparatie cu cercetarile despre carnea rosie si cea procesata, care sustin faptul ca prezinta efecte negative asupra sanatatii, cercetarile cu privire la carnea de pasare sunt limitate. Exista totusi datele unui studiu al unui grup de cercetatori italieni care a evaluat... [continuare]

Dr. Mihai Andrei, medic primar gastroenterolog ne vorbeste despre cancerul colorectal: Cancerul colorectal reprezinta rezultatul interactiunii pe parcursul unor perioade lungi de timp dintre predispozitia genetica individuala si factorii de mediu. Acesta se poate prezenta in contextul unui cancer sporadic (70%), in cadrul unei agregari familiale (20%) sau al unor sindroame genetice (10%). Riscul de aparitie variaza in functie de prezenta sau absenta unor factori de risc genetici sau de mediu. Zonele cu incidenta cea mai mare sunt reprezentate de tarile dezvoltate precum Australia, Noua Zeelanda, Europa si America de Nord, pe cand, zonele cu incidenta cea mai mica de aparitie sunt Asia Centrala si de Sud si Africa de Vest. Factorii de mediu cel mai frecvent asociati cu procesul de dezvoltare a cancerului colo-rectal (carcinogeneza) sunt: excesul de gasime corporala, sedentarismul, consumul de bauturi alcoolice, fumatul, carnea procesata, aminele heterociclice (compusi chimici ce... [continuare]

Ce ar trebui sa stim despre guta

Ce ar trebui sa stim despre guta

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Dr. Grama Mihaela
Medic primar medicina interna

Aceasta afectiune face parte din categoria bolilor articulare inflamatorii, fiind, de fapt, o poliartrita cu substrat metabolic. Cauza artritei gutoase este cresterea in sange a acidului uric, un deseu metabolic provenit din degradarea purinelor. Acidul uric este bine tolerat la o concentratie serica obisnuita, el fiind un constituent biochimic normal, dar, ulterior concentratiei serice exagerate, incepe sa se depuna in tesuturi, in special in sinoviala articulara. Sunt preferate articulatiile suprasolicitate circulator si gravitational, cum ar fi articulatia metatarso - falangiana a degetului unu al membrului inferior (degetul mare al piciorului). Criza articulara debuteaza brusc, adesea noaptea, cu inflamarea serioasa a articulatiei respective (tumefiere, roseata, caldura locala), cu dureri intense, neameliorate de analgeticele tipice (algocalmin, paracetamol) sau de antiinflamatoarele comune (diclofenac, ketonal etc). Puseul de guta are factori precipitanti... [continuare]

Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste

Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste

Actualizat la data de: 19 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Carnea de peste este o parte importanta dintr-o nutritie echilibrata, fiind o principala furnizoare de grasimi esentiale omega-3, cu rol in dezvoltarea si mentinerea performantei intelectuale, precum si in protectia sistemului cardiac. De-a lungul timpului, s-au vehiculat numeroase mituri despre carnea de peste, ale caror adevaruri nu sunt inca foarte bine cunoscute de consumatori. Importanta carnii de peste in alimentatie Medicii nutritionsti sustin in unanimitate consumul regulat al carnii de peste, chiar si ca substituent al altor tipuri de carne grasa. Un numar important de cercetari stiintifice au descoperit beneficiile carnii de peste in alimentatie, cel mai important fiind aportul de grasimi mononesaturate, ce reduc semnificativ riscul afectiunilor cardiace. Speciile de peste cu carne grasa, precum tonul, somonul, sardinele, pestele spada sau macroul, sunt surse importante de grasimi esentiale omega-3, extrem de benefice sanatatii inimii. Exista totodata... [continuare]

Adevarul despre carnea de peste: cat de sanatoasa este pentru organism

Adevarul despre carnea de peste: cat de sanatoasa este pentru organism

Actualizat la data de: 13 Septembrie 2016

Autor: SfatulMedicului

Pestele este bogat in acizi grasi esentiali, de tipul Omega 3, care mentin sanatatea aparatului cardiovascular. El poate constitui alimentul ideal atata timp cat nu provine din ape contaminate cu metale grele, pesticide sau alte deseuri. Studiile recente au aratat ca unele specii de peste pot contine substante nocive precum dioxina, metil-mercur sau cantaxantina, un colorant artificial folosit in anumite crescatorii de pesti. Ce tipuri de peste este bine sa consumi? Specialistii in nutritie sustin ca pestele cel mai sigur pentru consum este cel provenit din crescatoriile avizate sau din tarile Uniunii Europene. De exemplu, somonul de crescatorie, provenit din tarile nordice, se inscrie in mai toate standardele. O alta alegere buna este si pastravul romanesc. Iubitorii de ton, pe de alta parte, trebuie sa fie atenti la ce fel de specie de ton cumpara, mai ales daca este la cutie. Evita conservele ieftine de ton maruntit in ulei, pentru ca iti pot cauza probleme de digestie.... [continuare]

Mit si realitate despre uleiul de peste

Mit si realitate despre uleiul de peste

Publicat la data de: 27 Aprilie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele sunt sursa noastra de nutrienti si elemente de toate tipurile necesare organismului uman. Exista multiple surse in mediul on-line de retete ideale, de alimente minune sau de un singur aliment care sa le contina pe toate. Principiul de baza este bun, in sensul in care un meniu diversificat este absolut necesar deoarece organismul are nevoie atat de ioni (adica sodiu, potasiu, magneziu, fier, iod, fosfor, lecitina si omega 3), are nevoie si de nutrientii de baza (adica proteine, glucide si lipide) dar si de vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, K). Insa sursele de pe internet asupra carora exista alimente care sa le contina pe toate aceste elemente este pe de-o parte fals, deoarece nu exista un panaceu universal sau un aliment universal cu un continut bogat in orice, insa exista anumite alimente care sa aiba un pluri-continut adica un aliment care sa contina mai multi din acesti excipienti vitali organismului. Este asadar obligatoriu a trece prin filtrul... [continuare]

Beneficii si efecte adverse ale carnii de porc

Beneficii si efecte adverse ale carnii de porc

Actualizat la data de: 21 Decembrie 2022

Autor: SfatulMedicului

Aportul de carne de porc Conform specialistilor, carnea de porc este cea mai mancata carne din lume, reprezentand aproximativ 38% din productia globala de carne. Desi aceasta carne este foarte populara la nivelul globului, sunt si persoane care evita consumul de carne de porc. Astfel, acest tip de carne este destul de controversata, iar mii de oameni incep sa o elimine din alimentatie, fie de dragul vietii animalelor, fie din dorinta de a-si proteja sanatatea. Afla care sunt beneficiile pe care le ofera carnea de porc, dar si cateva dintre cele mai tulburatoare motive pentru care consumul sau ar trebui oprit. In acest fel, oamenii pot compara efectele pozitive cu cele negative si pot hotari daca aportul de carne de porc este sau nu potrivit pentru ei. Informatii despre carnea de porc Carnea de porc este una dintre cele mai bogate surse de proteine si de cantitati mari de grasimi, cu toate ca multe persoane o considera o carne slaba. Pe langa acestea, carnea de acest tip contine... [continuare]

Alergiile la peste

Alergiile la peste

Actualizat la data de: 10 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce sunt alergiile la peste? Codul, somonul, tonul, anghila dar si alti pesti pot declansa alergii. Aceste tipuri de alergii sunt similare cu cele provocate de moluste, doar ca in acest caz exista sanse mai mari sa apara la maturitate, fiind mai greu de depasit. Desi este destul de severa, alergia la peste este mai usor de evitat decat alte tipuri de alergii. Cum se manifesta? Alergenul major responsabil pentru declansarea alergiei este o proteina numita parvalbumina care tine sub control valoarea calciului din carnea alba. Pentru ca parvalbuninele sunt foarte similare la diferite specii de pesti, alergia la peste poate sa apara indiferent de tipul speciei de peste. Atunci cand o persoana sensibila intra in contact sau consuma peste, apare reactia alergica si simptomele specifice acesteia. Simptomele alergiei la peste Simptomele alergiei la peste sunt similare cu cele ale altor alergii la produsele alimentare. Aproape toate persoanele cu alergie la peste vor... [continuare]

3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide

3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Medicii nutritionisti recomanda consumul de peste in mod regulat, datorita continutului sau bogat de proteine si acizi grasi esentiali omega-3, cu beneficii multiple pentru sanatate. Publicatia de specialitate Cronicile Bolilor Reumatice prezinta un studiu care asociaza proprietatile nutritive unice ale pestelui gras cu un risc semnificativ redus de dezvoltare a bolilor reumatice. Prepararea de retete sanatoase cu peste, de cel putin doua ori pe saptamana, poate insemna o sanatate articulara deplina. Consumul de peste si artrita reumatoida Revista stiintifica Cronicile bolilor reumatice a publicat recent un studiu care arata ca un consum de 4 portii de peste saptamanal reduce cu 50% riscul instalarii artritei reumatoide, o afectiune care cauzeaza inflamatii deseori debilitante ale articulatiilor, dureri cronice si oboseala accentuata. Cercetatorii suedezi au descoperit ca o dieta bogata in peste poate preveni instalarea boilor reumatismale. Grasimile... [continuare]

Cum sa introduceti mai mult peste in alimentatia intregii familii

Cum sa introduceti mai mult peste in alimentatia intregii familii

Actualizat la data de: 04 Martie 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Medicii nutritionisti incurajeaza consumul frecvent de peste, in cel putin doua portii saptamanal. Alimentatia intregii familii poate deveni mult mai sanatoasa cu ajutorul acestui tip de carne cu proprietati unice pentru organism. Pestele nu trebuie sa lipseasca din niciun regim alimentar, datorita vitaminelor, mineralelor si nutrientilor esentiali pe care ii contine. Exista cateva metode prin care puteti sa suplimentati aportul de peste in alimentatia intregii familii, recomandate de specialistii in nutritie. Beneficiile consumului regulat de peste Carnea de peste este unul dintre cele mai sanatoase alimente pentru organismul uman, fiind cea mai importanta sursa de acizi grasi omega-3, proteine si alte grasimi sanatoase, despre care s-a demonstrat stiintific ca previn numeroase afectiuni si imbatranirea prematura, protejeaza tesutul cutanat si asista procesul de slabire. - Prevenirea hipertensiunii . Grasimile esentiale omega-3 din pestele gras (somonul,... [continuare]

Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii

Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii

Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste sunt buni pentru sanatatea inimii. Pentru persoanele ingrijorate pentru sanatatea inimii – indiferent daca vor sa le evite sau au deja o afectiune pe care cauta s-o amelioreze – consumul uneia sau a doua mese de peste pe saptamana poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic. Este cunoscut de mai mult timp faptul ca grasimile nesaturate care se gasesc in peste, numiti acizi grasi Omega-3, par sa reduca riscul de deces prin afectiuni cardiace. De multi ani exista recomandarea ca oamenii sa consume acizi grasi Omega-3 cel putin de doua ori pe saptamana, dar exista si oameni preocupati de faptul ca prezenta mercurului si a altor metale grele in pestele oceanic ar contrabalansa beneficiile pentru sanatate ale inimii. Totusi, cand e vorba de o inima mai sanatoasa, beneficiile consumului de peste depasesc eventualul risc reprezentat de expunerea la contaminanti. Ce sunt acizii grasi Omega-3 si de ce... [continuare]

Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua

Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua

Actualizat la data de: 09 Septembrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ouale sunt consumate mai ales la micul dejung, insa sunt utilizate si la prepararea mai multor rete culinare. Aceste produse alimentare au un continut bogat de vitamine, proteine dar si grasimi. Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic. Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa nu renuntam la oua, deoarece cea mai mare parte a colesterolului din organism este produs la nivelul ficatului, iar colesterolul provenit din alimentele consumate nu are un impact major asupra vaselor sanguine, asa cum cred oamenii. Totodata, acestia sustin ca oamenii pot consuma un ou in fiecare zi, fara sa se inregistreze o crestere a colesterolului din sange. Deoarece... [continuare]

Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?

Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Consumul de carne rosie creste riscul aparitiei decesului cauzat de bolile cardiovasculare sau cancer? Aceasta este o intrebare care poate trece prin mintea oricui. Expertii ofera diverse raspunsuri in aceasta directie si explica ce posibile beneficii sau efecte nocive pot sa apara in urma savurarii acestui aliment, pentru sanatate. De asemenea, este prezentat rolul pe care trebuie sa il aibe carnea rosie in dieta oricarei persoane. Consumul de carne rosie si bolile cardiovasculare Consumul de carne rosie amplifica riscul declansarii afectiunilor cardiovasculare si a bolilor de inima? In cazul bolilor cardiovasculare, raspunsul este destul de simplu: unele tipuri de carne rosie sunt bogate in grasimi saturate care ridica nivelul colesterolului din sange. Iar valorile ridicate de colesterol rau (LDL) cresc riscul bolilor de inima. Cand vine vorba despre cancer, raspunsul nu este atat de clar, desi majoritatea expertilor considera ca o dieta care... [continuare]

10 lucruri pe care nu le stiati despre colesterol

10 lucruri pe care nu le stiati despre colesterol

Actualizat la data de: 06 Martie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colesterolul este o substanta care are o consistenta ce se aseamana cu ceara, fabricata de ficat, dar si de alte celule ale corpului. Colesterolul poate fi asimilat prin consumul de produse alimentare care il contin, cum ar fi lactatele, ouale, carnea etc. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de colesterol. Membranele celulelor au nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D si acizi biliari, care au un rol important in digestia grasimilor. Totusi, organismul are nevoie de o cantitate limitata de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand exista un surplus de colesterol, se vor dezvolta o serie de probleme de sanatate, cum ar fi bolile cardiovasculare. Colesterolul joaca un rol important in digestie, intrucat sustine functia ficatului de producere a acizilor necesari digestiei. Informatii pe care ar trebui sa le cunoasteti, despre colesterol - In timpul sarcinii, femeile insarcinate au in mod natural un nivel mai mare de... [continuare]

10 mituri combatute despre diete

10 mituri combatute despre diete

Actualizat la data de: 25 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Unele mituri despre diete sunt atat de frecvent intalnite, incat adesea, foarte multe persoane sunt convinse ca stiu totul despre acestea. Cel mai mult sunt dezbatute subiectele cum ar fi grasimile, carbohidratii si metodele sigure de slabit. Mituri despre diete Cand mai multe dintre aceste mituri sunt analizate din punct de vedere stiintific, rezultatele pot surprinde cu adevarat. Este important sa aflati de la profesionisti ce este sau nu real despre consumul de alimente sanatoase si, adevarul cu privire la cele mai comune mituri despre diete. Nu mancati decat atunci cand va este foame Fapt: Cercetatorii au descoperit ca secretul eliminarii surplusului de kilograme il reprezinta consumul in mod constant al unor mese echilibrate cantitativ de-a lungul unei zile. Persoanele care mananca alimente sanatoase, la intervale regulate, incepand cu micul dejun, sunt mai bine hranite, gandesc mai bine si au un nivel de energie crescut. Cei care sar peste mese... [continuare]

Totul despre soia si beneficiile sale asupra sanatatii

Totul despre soia si beneficiile sale asupra sanatatii

Actualizat la data de: 18 Mai 2015

Autor: SfatulMedicului

Asemanarea nutritiva a produselor din soia cu cea a proteinelor animale este izbitoare, conform nutritionistilor. Singura diferenta este ca aceasta nu iti furnizeaza si toxinele sau chiar hormonii pe care carnea, de exemplu, le contine din belsug. Gustul sau este mai mult decat delicios, diversitatea preparatelor in care poti sa o folosesti este uriasa, iar beneficiile pe care le are asupra organismului tau sunt numeroase. Iata tot ce trebuie sa stii despre soia si despre efectele benefice pe care le are acest aliment: Ce nutrienti si vitamine iti ofera produsele din soia Indiferent daca este vorba despre muguri de soia, despre boabe de soia fierte, despre tofu facut din soia sau chiar despre gustosul lapte de soia, acest aliment ii va furniza organismului tau vitamina C - care stimuleaza sistemul imunitar, acid folic - care sustine absorbtia complexului de vitamine B si care totodata contribuie. In cazul femeilor, la construirea unui sistem de aparare impotriva cancerului de... [continuare]

Ce spun picioarele despre sanatatea ta? afla ce afectiuni iti pot semnala!

Ce spun picioarele despre sanatatea ta? afla ce afectiuni iti pot semnala!

Actualizat la data de: 10 Februarie 2016

Autor: SfatulMedicului

Cand organismul se imbolnaveste, simptomele nu sunt intotdeauna evidente. Pot exista insa schimbari care ne indica atunci cand ceva nu este in regula. Picioarele, in special degetele si talpa, pot semnala prezenta unor afectiuni sau deficiente de vitamine si minerale. Iata despre ce este vorba: Carceii si crampele musculare pot fi un semn ale deficientei de minerale Daca ti se intampla frecvent sa ai crampe musculare la picioare sau carcei, acest lucru poate insemna ca ai carenta de potasiu, de calciu sau de magneziu - minerale importante pentru sanatatea oaselor. Daca mergi des la sala de sport, hidrateaza-te corespunzator, pentru ca te poti deshidrata si din acasta cauza sa apara crampele musculare. Pielea uscata a calcaielor, probleme cu tiroida In momentul in care glanda tiroida nu functioneaza cum trebuie, acest lucru se poate vedea si pe talpa piciorului. Functionarea incorecta a tiroidei poate sa duca la probleme grave ale pielii si vei observa ca pielea de pe calcaie... [continuare]

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Actualizat la data de: 11 Aprilie 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce reprezinta carnea si leguminoasele? Carnea si leguminoasele sunt principalele componente ale uneia dintre grupele alimentare de baza din noua piramida nutritionala. Care sunt alimentele incluse in grupa carne si leguminoase? Toate preparatele din carne, pestele, mazarea si fasolea uscata, ouale, nucile si semintele, sunt considerate ca facand parte din aceasta grupa. Mazarea si fasolea uscata apartin atat acestei grupe, cat si grupei legumelor. Se recomanda ca sortimentele de carne alese, sa fie carnea macra sau cu continut redus de grasime. Sortimentele cu un continut mai ridicat de grasimi, precum carnea tocata sau carnea de pui cu piele, aduc un plus de grasimi si calorii. Pestele, nucile si semintele contin uleiuri cu efecte benefice, motiv pentru care pot fi considerate substituenti ai carnii, atat alba cat si rosie. Este incurajat consumul cat mai frecvent de peste bogat in acizi grasi Omega-3 (cu efect protector asupra inimii): somon, pastrav,... [continuare]

Mituri despre mirosurile corpului si halena

Mituri despre mirosurile corpului si halena

Actualizat la data de: 24 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Puteti sa va mirositi respiratia Fals: Multe persoane cred ca isi pot mirosi propira respiratie daca tin mana intre nas si gura si inspira aerul pe care il sufla. Din pacate, o persoana nu poate depista mirosul real pentru ca fiecare se obisnuieste cu mirosul sau. Cum puteti sti daca respiratia dumneavoastra este urat mirositoare? Una din cele mai bune metode este sa cereti unui copil sa va spuna adevarul despre mirosul respiratiei dvs. Intotdeauna va puteti mirosi corpul Fals: Majoritatea isi pot mirosi transpiratia de la subrat sau picioare, dar cei care au transpiratie acida sau nu mentin igiena anumitor parti ale corpului, n-au nici cea mai vaga idee ca miros ingrozitor. Singurul mod in care ar putea observa ceva neobisnuit este atunci cand intra intr-o camera iar cei din jurul lui au disparut. Apa de gura si bomboanele mentolate sunt eficiente pentru inlaturarea halenei Fals: Acestea rezolva doar temporar problema. Apa de gura care contine alcool... [continuare]

Adevarul despre grasimea abdominala

Adevarul despre grasimea abdominala

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Autor: SfatulMedicului

Cea mai buna cale de a scapa de grasimea suplimentara! Un abdomen plat este visul oricarui adult. Persoanele de varsta medie care fie au fost insarcinate, fie s-au indulcit cu prea multa mancare sau cu o bere in plus, acum trebuie sa dea jos cateva kilograme, in special la nivelul abdomenului. Care este cea mai buna metoda de a scapa de grasimea abdominala? Este asa de simpul, doar prin adaugarea anumitor alimente in dieta sau practicarea anumitor exercitii fizice? Vom vedea in continuare sfatul expertilor. Raspunsul pentru un abdomen plat Expertii spun ca nu exista niciun motiv de disperare, oricine poate scapa de kilogramele in plus, dar ca nu exista o formula secreta pentru asta. Nu exista niciun medicament, nici o dieta speciala, nici un aliment specific sau tip de exercitiu fizic care are ca tinta grasimea abdominala. Dar vestea buna este ca grasimea abdominala este primul tip de grasime care se pierde cand persoana slabeste. Indiferent daca persoana are forma unui... [continuare]

Interviu despre alimentatia sanatoasa cu prof. dr. nicolae hancu

Interviu despre alimentatia sanatoasa cu prof. dr. nicolae hancu

Actualizat la data de: 22 Martie 2013

Autor: SfatulMedicului

SfatulMedicului.ro: In ultima perioada se vorbeste tot mai des despre alimentele infestate. Sunt acestea un pericol pentru sanatate? La ce trebuie sa se uite un consumator atunci cand alege alimentele? Dr. Hancu: Grija pentru siguranta alimentelor este esentiala in cadrul Alimentatiei Sanatoase. Evident, alimentele infestate reprezinta un pericol major pentru starea de sanatate a consumatorului, deoarece, in functie de agentii patogeni care contamineaza produsul respectiv (bacterii, paraziti, exces de substante chimice) se pot produce infectii sau intoxicatii cu diferite grade de severitate. Din aceasta cauza este obligatoriu sa parcurgem cativa pasi esentiali pentru a reduce la minim riscul de a consuma alimente necorespunzatoare din punct de vedere al sigurantei alimentare: sa ne asiguram ca am cumparat doar produse proaspete sau in termenul de valabilitate alimentele perisabile trebuie transportate rapid spre casa si depozitate imediat in frigider sau congelator ... [continuare]

Mama mea a murit la 2 saptamani dupa ce a iesit din spital.Nu sunt impacata in sufletul meu..i-a amputat piciorul un medic stagiar din Deva..si eu cred ca nu i s-a prescris tratamentul corect,de asta a murit...se intramase in ultimul timp,era suparata din cauza piciorului amputat dar eu cred ca trecuse peste asta si voia sa mearga inainte...avea si fibriilatii..avea si colesterol mare...si medicul i-a prescris aspenter,simvacard si pentoxifilin tablete....piciorul se vindecase super ok...intrebarea mea e..oare nu trebuia sa-i prescrie un anticoagulant?a facut pe data de 7 martie atac de cord..nu mai stiu ce sa zic...suntem devastati si eu cred ca mai avea zile dar nu s-a ocupat nimeni ca lumea de ea...in spital pur si simplu,asistentele alea isi bateau joc de ea...se comportau execrabil,si medicul era super increzut..nu statea de vorba cu ea deloc cand venea la vizita....un om cu piciorul amputat,sufera un soc si consider ca trebuie consiliat si ajutat sa treaca peste asta,mai ales... [continuare]

As avea mare nevoie de ajurorul dumneavoastra si ma bazez pe acesta deoarece am indraznit sa scriu pe acest site care mi s-a parut cel mai serios,adica:intrebare si raspuns,nu numai intrebare ca pe celelalte site-uri.Numele meu e marius,am 44 ani,si sunt alcoolic,desi mi-e greu sa recunosc,sunt din craiova,dar lucrez in strainatate ca sofer.Acum un an m-a oprit politia si mi-a retinut permisul pt alcool pe timp de 6 luni,mi l-au dat inapoi cu conditia ca peste un an de zile sa revin sa fac analize sa constate daca am mai baut.Beau zilnic aprox 2 l vin,rare sunt zile cand nu beau.Am realizat gravitatea problemei si de 4 zile nu am mai pus picatura de alcool in gura,dar as avea o intrebare :INTR-O LUNA,DACA URMEZ CU STRICTETE REGIMUL ALIMENTAR SI TOT CE IMPUNE TRATAMENTUL PENTRU FICAT;CREDETI CA AM VRE-O SANSA DE RECUPERARE IN ASA SCURT TIMP.Nu am ciroza...am ajuns doar in faza in care ficatul e inflamat.Va rog frumos ajutati-ma cu un regim alimentar corect,ceaiuri ...si tot ce e... [continuare]

Buna .. am si eu o masea .. care a fost cariata si in gaura aceea mi-a crescut ca un fel de carne .. cred ca e gingia .. cum se trateaza la stomatolog?... ce o sa imi faca mai exact?.. o sa doara ?.. sunt speriata .. Astept raspuns .. multumesc [continuare]

Peste tot se discuta despre "cum sa slabim" insa mai rar sunt dicutii despre cei care incearca prin fel si fel de metode sa ia in greutate macar 5kg.... Deci cu ce ma puteti ajuta in a gasi o modaliate prin care sa iau in greutate, am 29 de ani, 1,57cm si am doar 37kg,sex feminin. Cel mai mult am avut 42kg, insa datorita unor infectii la vezica urinara si mai multe colici renale am slabit pana la 34kg si abia am ajuns la 37kg cu indulgenta. Multumesc [continuare]

Comunitate medicala

Despre pangasius

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

.Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut. Sper că informaţiile furnizate aici vor fi importante pentru dumneavoastră şi viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs. Iată de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius: Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el. A se lua aminte : cineva a testat in laborator acest peşte şi ne spune sa evitam consumarea lui, datorită riscurilor mari de contaminare … Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile inca vând publicului larg, chiar daca stiu că sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara... [continuare]

Pagina 1 din 24 (707 rezultate)