Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

consumul excesiv de bere

Efectele consumului de alcool asupra organismului

Efectele consumului de alcool asupra organismului

Actualizat la data de: 25 Mai 2021

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Generalitati De cele mai multe ori consumarea de bauturi alcoolice nu cauzeaza probleme dar consumarea lor peste limita poate fi daunatoare. Cel mai important este sa stim sa delimitam pana unde merg beneficiile si unde intervin riscurile. Conform unor studii barbatii nu ar trebui sa consume zilnic mai mult de 3-4 unitati de alcool iar femeile 2-3 ( o unitate de alcool reprezentand 10 ml de alcool pur). Dupa un episod de consum excesiv de alcool, se recomanda abtinerea de la consum cel putin 48 de ore pentru a permite organismului sa isi revina. Acestea este doar o masura temporara iar cei care consuma frecvent bauturi alcoolice in cantitati mari ar trebui sa apeleze la un ajutor profesionist. Particularitatile alcoolului Alcoolul este utilizat in acelsi timp ca substanta psihoactiva si aliment. Alcoolul consumat in cantitati mici este savurat de cei care apreciaza gustul si aroma bauturii respective si de cei ce beau la ocazii. Intre trecerea de la un consum inofensiv,... [continuare]

Consumul nociv de etanol - implicatii si preventie

Consumul nociv de etanol - implicatii si preventie

Actualizat la data de: 12 Martie 2025

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Ce este etanolul? Etanolul reprezinta o substanta chimica apartinand categoriei alcoolilor. Este principalul ingredient activ din bauturile alcoolice, rezultat in urma fermentarii zaharurilor din diverse surse vegetale. Aceasta molecula simpla are capacitatea remarcabila de a traversa bariera hemato-encefalica, ajungand astfel la creier si producand efecte imediate asupra sistemului nervos central. Desi multi considera consumul ocazional ca fiind inofensiv, etanolul ramane o substanta toxica pentru organismul uman, iar efectele sale pot fi devastatoare atunci cand este consumat in cantitati mari sau pe perioade indelungate. Etanolul - prieten versus inamic Imaginati-va un inamic tacut care se ascunde in paharul de la petrecere, in sticla de pe masa restaurantului sau chiar in racoritorul din frigiderul de acasa. Un inamic care, la inceput, pare un prieten ce aduce bucurie, relaxare si socializare, dar care in realitate poate deveni unul dintre cei mai mari dusmani ai... [continuare]

Cat timp sta alcoolul in sange si care sunt efectele excesului de alcool

Cat timp sta alcoolul in sange si care sunt efectele excesului de alcool

Actualizat la data de: 22 August 2025

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Generalitati Alcoolul ramane in sange pentru o perioada variabila, in functie de cantitatea consumata, de metabolismul fiecarei persoane si de alti factori, cum ar fi varsta si greutatea corporala. Consumul excesiv de alcool poate duce la o serie de efecte negative, precum intoxicatie severa, afectarea functiilor cognitive si motorii, probleme de sanatate pe termen lung (precum afectiuni hepatice sau cardiovasculare) si riscuri de accidente sau comportamente periculoase. Abuzul de alcool Alcoolul este cea mai folosita substanta cu potential adictiv din intreaga lume. Doar in Statele Unite, alcoolul ucide 88.000 de persoane, iar unul din 12 adulti sufera de dependenta sau abuz de alcool. In Uniunea Europeana, alcoolul reprezinta al treilea factor de risc pentru moarte prematura, dupa fumat si hipertensiune arteriala. Statistica nu plaseaza nici Romania foarte favorabil, Ministerul Sanatatii sustinand in anul 2011 ca 17.000 de decese sunt atribuite alcoolismului in... [continuare]

Alcoolul: de la obisnuinta, la abuz si dependenta

Alcoolul: de la obisnuinta, la abuz si dependenta

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2024

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Generalitati Consumatorii de alcool au devenit in ultimii ani centrul atentiei, mai ales datorita informatiilor provenite din diverse studii/cercetari conform carora alcoolul consumat in cantitati moderate pare a avea chiar efect benefic asupra organismului uman. Aceasta afirmatie insa trebuie facuta cu prudenta, deoarece este foarte dificil, daca nu chiar imposibil de stabilit limitele unui „consum moderat” de alcool; aceasta deoarece exista o toleranta la alcool diferita de la o persoana la alta; ceea ce pentru unii poate fi benefic, pentru altii poate fi foarte daunator, chiar fatal. Un studiu recent sugereaza chiar ca orice cantitate de alcool consumata afecteaza sanatatea creierului intr-o oarecare masura. Sunt persoane care au consumat cantitati mari de alcool, timp de 30-40 de ani, fara urmari grave, in timp ce altii dupa un consum cronic, moderat de alcool timp de 10-15 ani au dezvoltat ciroza hepatica. Majoritatea oamenilor consuma alcool in diferite cantitati si cu... [continuare]

Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta

Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta

Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2018

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Generalitati Majoritatea adultilor care consuma alcool stiu cat si cand sa consume alcool; cu toate acestea exista alte persoane care nu pot sa-si controleze aceste obiceiuri. Aproximativ un numar de 3 adulti din 10, consuma alcool irational si au probleme din aceasta cauza. Orice persoana care nu este capabila sa-si controleze apetitul excesiv pentru alcool, este posibil sa sufere de alcoolism sau de dependenta de alcool. Abuzul de alcool, inseamna dobandirea unor obiceiuri nesanatoase si chiar periculoase in legatura cu consumul de alcool, in sensul unui consum exagerat sau inadecvat. Dependenta de alcool are si un impact social neplacut, de multe ori intalnirea cu alte persoane din anturaj poate deveni neplacuta datorita acestui obicei. In unele cazuri poate avea si implicatii legale, cum este de exemplu sofatul sub influenta alcoolului. Daca dependenta de alcool nu este tratata corespunzator, de cele mai multe ori aceasta duce la alcoolism (etilism) cronic. Putem spune ca... [continuare]

Guta, boala asociata cu un consum excesiv de carne

Guta, boala asociata cu un consum excesiv de carne

Actualizat la data de: 26 Martie 2019

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Guta este o forma comuna si complexa de artrita ce cauzeaza durere intensa, inflamatie si rigiditate la nivelul articulatiilor. In foarte multe cazuri, boala afecteaza degetul mare al piciorului (halucele). Episoadele bolii pot sa apara rapid si revina periodic, lezand lent tesuturile din regiunea inflamata. In plus, guta a fost corelata cu o incidenta crescuta a bolilor cardiovasculare si metabolice. Este cea mai frecventa forma de artrita inflamatorie la barbati, dar si femeile pot fi afectate, mai ales dupa instalarea menopauzei. Cauze si factori de risc In mod normal, acidul uric este dizolvat in sange si este eliminat din organism prin urina. Daca se produce prea mult acid uric sau nu este eliminat corespunzator, se pot forma urati ce se pot acumula la nivelul articulatiilor producand tabloul clinic al gutei. Excesul de acid uric din sange poarta numele de hiperuricemie si poate fi consecinta consumarii unor alimente bogate in aceasta substanta, precum... [continuare]

Consumul de alcool si diabetul zaharat

Consumul de alcool si diabetul zaharat

Actualizat la data de: 31 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In cazul pacientilor cu diabet zaharat, consumul de alcool conduce la cresterea nivelului de zahar din sange. Din acest motiv, pacientii care sufera de aceasta afectiune pot consuma numai ocazional alcool sau atunci cand nivelul de zahar din sange este bine controlat. De regula, pacientii cu diabet zaharat, supraponderabilitate, hipertensiune arteriala sau care au un nivel ridicat de trigliceride trebuie sa consulte medicul curant daca doresc sa consume bauturi alcoolice. Alcoolul si organismul uman Alcoolul este metabolizat la nivelul ficatului, iar in cazul unei persoane cu greutate corporala normala metabolizarea unui pahar de alcool dureaza aproximativ 2 ore. Cand o cantitate ridicata de alcool este consumata intr-un interval scurt de timp, organismul nu metabolizeaza intreaga cantitate de alcool iar excesul este raspandit si la nivelul altor organe, cum ar fi creierul. Astfel, se explica starile de greata, durerile de cap, somnolenta si... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate oferite de bere

Beneficiile pentru sanatate oferite de bere

Actualizat la data de: 17 Ianuarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale berii includ reducerea riscului de cancer si boli cardiovasculare, cresterea densitatii osoase, prevenirea dementei si a bolilor coronariene, imbunatatirea functiei sistemului digestiv. In plus, berea are proprietati anti-imbatranire, combate diabetul zaharat, formarea calculilor biliari si a pietrelor la rinichi. Berea mai poate contribui la tratarea hipertensiunii arteriale, are proprietati diuretice si poate reduce stresul. Efectele pozitive ale berii pentru mentinerea sanatatii organismului - Proprietati anti-cancer. Un compus flavonoid numit Xantohumol, care se gaseste in hameiul utilizat pentru producerea berii, joaca un rol major in prevenirea cancerului, inclusiv a celui de prostata. Potrivit cercetatorilor, berea este si o sursa buna de polifenoli, datorita [continuare]

Beneficii si contraindicatii ale drojdiei de bere

Beneficii si contraindicatii ale drojdiei de bere

Actualizat la data de: 15 Februarie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Drojdia de bere este un ingredient folosit la fabricarea berii si a painii. Este formata dintr-o ciuperca numita Saccharomyces cerevisiae. Gustul acestui ingredient este amar. Drojdia de bere este folosita ca un supliment nutritiv. Este o sursa bogata in crom care poate ajuta organismul sa mentina nivelurile normale ale glicemiei. Este, de asemenea, o sursa bogata in vitamina B. Drojdia de bere este considerata un probiotic si este utilizata pentru ca digestia sa fie in parametri buni. Utilizarea drojdiei de bere la fabricarea painii si a berii dateaza inca din perioada egiptenilor. In mod traditional, drojdia de bere este un supliment alimentar, in special pentru persoanele vegetariene, deoarece contine vitamina B. De asemenea, drojdia este folosita ca un energizant si potentiator imunitar, precum si in tratamentul diareei si acneei. Saccharomyces cerevisiae serveste ca o sursa abundenta din complexul vitaminei B, mineralelor si proteinelor, fiind in acelasi... [continuare]

Adevarul despre consumul de bere si abdomenul marit

Adevarul despre consumul de bere si abdomenul marit

Actualizat la data de: 18 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati De-a lungul anilor, consumul de bere v-a transformat abdomenul intr-un "butoi"? Consumatorii de bere din intreaga lume, in special persoanele in varsta si de sex masculin, se confrunta cu aparitia unui abdomen marit, balonat. Totusi, este adevarat ca berea determina cresterea in volum a abdomenului? Volumul abdomenului si consumul de bere Talia are de suferit nu neaparat din cauza consumului de bere, ci din cauza caloriilor continute de aceasta. Caloriile asimilate din bauturi alcoolice, carbogazoase, energizante sau alimentatie favorizeaza depunerea grasimii pe abdomen. Cu toate acestea, rareori consumul de alcool este asociat cu formarea burtii. Potrivit medicilor, consumul de alcool ingrasa deoarece ficatul transforma bautura in grasime. O bere obisnuita de 330 ml contine 150 calorii, insa in momentul in care cantitatea de bere consumata este mai mare, implict creste si numarul de calorii asimilate. De asemenea, alcoolul conduce la... [continuare]

Comunitate medicala

Exces de ceai?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Nu stiu daca se poate considera alcoolism dar timp de aproximativ 4 ani am consumat bere in loc de apa... in jur de 4-5 litri zilnic. Stiu ca a fost o prostie dar ajunsese o obisnuinta, practic inlocuisem orice lichid cu berea. In timp multe s-au schimbat, nu sunt sigur de la ce. De exemplu nu mai suport nimic dulce, de la ciocolata la sucuri. Si, bine inteles mi-am nenorocit ficatul. Am renuntat recent la bere, la tigari si alte chestii nocive(ilegale) de care nu vreau sa amintesc. Am reusit sa inlocuiesc berea cu ceaiurile (tot nu suport sucurile, iar cu apa nu rezist... sunt tentat de bere din nou). Doar ceaiurile neindulcite inlocuiesc berea momentan. Intrebarea mea este: Sunt nocive ceaiurile in exces? Consum ceai negru, verde, de menta, de fructe, ceva amestecuri de ceaiuri africane... ce se gaseste in comert la noi. Evit sa beau zilnic acelasi tip de ceai, le mai combin, fac pauze etc. Va rog sa-mi spuneti daca 4 litri de ceai zilnic imi fac rau. Inainte sa imi raspundeti va... [continuare]

Prietenul meu a fost diagnosticat cu epilepsie. La inceputul relatiei noastre mi-a zis ca are aceasta boala, insa nu mi-am dat seama ce inseamna acest lucru pana cand nu a avut prima criza..a fost oribil, m-am speriat atat de tare incat de atunci traiesc cu frica in mine ca va avea alta criza, din pacate nu reusesc sa ma linistesc. Vreau doar sa stiu daca e ok sa bea acool. Din pacate ii cam place sa bea si cred ca acest lucru nu ii face bine (neurologul lui i-a zis ca poate sa bea alcool, dar sa nu faca excese). Din experienta voastra, consumul moderat de alcool poate provoca crize? Multumeesc! [continuare]

Salutare . De vreo 2 ani am inceput sa consum prenandez( maxim de 2 ori pe saptamana) , initial fumam marijuana . M-am lasat de marijuana din cauza ca nu mai imi placeau efectele si faptul ca de la un timp imi crestea pulsul dupa ce fumam . Am multi prieteni care consuma prenandez si cunosc foarte foarte multi care trag asa ceva insa multi nu recunosc , asa ca am inceput sa consum si eu(initial nici nu vroiam sa aud de asa ceva) . Efectele imi placeau foarte mult , sunt de tip halucinogen , nu mai imi crestea pulsul , totul era foarte tare . Insa de la un timp , la inceput cand incepeam sa trag imi crestea pulsul , dar ma lasa pe parcurs . Insa dintr-o data am inceput sa fac atacuri de panica , imi crestea pulsul ff mult , simteam ca imi vine sa lesin si aveam senzatie ca mor in secunda 2 . M-am lasat de prenandez , nu mai consum de 3 luni , dar crizele tot continuau , asa ca m-am apucat sa iau magne b6 si denoxinal . Crizele m-au lasat , dar daca de exemplu daca iau o gura de... [continuare]

In primul rand, buna ziua si imi cer scuze daca am postat in articolul gresit. Am si eu o mare problema, des intalnita din cate am observat pe acest site insa nu exista nici un raspuns concret care ar putea sa ma ajute. Problema mea fiind in felul urmator, am 21 de ani si de la varsta de 12 ani am inceput sa ma masturbez, acesta devenind in cele din urma un un mare viciu , defapt drog cred ca e cel mai potrivit cuvant. Pana la varsta de 16-17 ani ma masturbam des, iar dupa din ce in ce mai excesiv. Orice lucru vedeam cu un continut minuscul de nudiditate ducea la o masturbare excesiva in ziua respectiva. Mai putin in cazul in care eram in locuri publice cu prietenii/prietena s.a. si totusi gaseam eu o scapare si peste aceste lucruri. Credeam ca sexul cu partenera ma va face sa trec peste acest lucru, dar e cea mai mare pacaleala. Am citit carti, m-am documentat de unul singur insa intr-o carte scrisa de "specialisti" scrie un anumit lucru iar in alta cu totul opus si alta... [continuare]

Comunitate medicala

Bere

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alcoolism

sunt consumator de bere si de vreo cateva luni am observat ca atunci cand ma ridic din pat sau atunci cand maridic ca si cum as face abdomene am o umflatura din cosul pieptului pana la buric.va rog sa-mi dati un raspuns... [continuare]

Comunitate medicala

Fibre in exces

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Buna ziua. Eu am tinut in vara o dieta pe baza de fibre si am slabit mult, am fost foarte multumita. Din pacate, am inceput iar sa mananc dulciuri in exces si, usor, usor, am inceput sa ma ingras. Acum iar mananc alimente cu multe fibre, inclusiv cate un pliculet de fibre naturale pe zi. Am inceput sa ma simt cam rau, ma balonez.. Prea multe fibre imi pot face rau? Fibrele din pliculete sunt sanatoase? Multumesc! [continuare]

sotul meu bea in fiecare seara 1 L de bere, si cam o data la 2 saptamani sare calul si bea 2 L, atunci se imbata si doarme, noaptea se trezeste si vomita cateodata. Nu stiu ce sa fac cu el, daca ii spun ceva se enerveaza si imi zice ca lucreaza toata ziua si are si el voie sa bea o bere.... [continuare]

Comunitate medicala

Berea si ficatul

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alcoolism

Puteti va rog sa-mi spuneti daca berea fara alcool afecteaza ficatul si daca da, de ce? Multumiri anticipate! [continuare]

Bună seara am și eu o problemă foarte mare cu soțul așa o consider eu,el mă ia în râs și m-am săturat să îi tot spun .. Muncește in Germania și spune că acolo nu consumă atâta alcool (bere în special) foarte multă mi se pare mie de vreo două luni a venit acasă pentru renovarea casei, muncește foarte mult dar din cauza stresului bănuiesc eu,se gândește și la faptul că ar trebui să se întoarcă acolo dar de asemenea consumă exagerat de multa bere vreo 6 din alea la jumătate pe zi, fumează și un pachet la zi uneori un pachet și jumătate și când e vorba de stat la masă , mănâncă foarte repede gabdinduse mereu la ce mai are de făcut,seara la somn mai ronțăie ceva și consumă suc sau apa...Ideea ce mă disperă pe mine este că nu asculta ceea ce îi spun mereu pentru că atunci când bea acea bere multă vomită și vomită foarte mult,aaa și mai este un aspect când bea doar bere rade,glumește ...eii când consumă amestecat cum ar fi bere... [continuare]

Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta

Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta

Actualizat la data de: 19 Octombrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Guta este o forma dureroasa de artrita care a fost asociata cu regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare si alcool. Ca urmare, tratamentul gutei include restrictii alimentare severe. De aceea, dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta este destul de greu de urmat. Din fericire, In multe aspecte, aceasta dieta seamana cu planurile de alimentatie sanatoasa recomandate pentru majoritatea oamenilor. Alaturi de contributia pe care o are la mentinerea sub control a gutei, dieta poate ajuta la prevenirea multor boli cronice. Guta se declanseaza atunci cand in sangele unei persoane acidul uric atinge un nivel ridicat, iar cristalele rezultate se acumuleaza in jurul articulatiilor. Organismul unei persoane produce acid uric in urma procesului de descompunere a purinelor. Desi se gasesc in mod natural in corpul uman, totusi exista anumite alimente (organe, hamsii, hering, sparanghel, ciuperci), care... [continuare]

Alcoolul, 'alimentul' toxic

Alcoolul, 'alimentul' toxic

Actualizat la data de: 15 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Desi s-au cunoscut mereu efectele nocive ale consumului excesiv, omul a avut o atractie continua pentru bauturile alcoolice, din motive lesne de inteles. Au fost mitizate in multe dintre culturile lumii, utilizate ca remedii pentru diverse afectiuni, produse cu mestesug in majoritatea culturilor traditionale. „Alcoolul este viata si viata e alcoolul”, spun versurile unei cunoscute melodii… nu este deloc asa. Alcoolul este de fapt anti viata. Pentru ca suntem in luna sarbatorilor de iarna, iar acestea sunt legate indisolubil de o crestere a consumului de alcool, vom incerca, in cele ce urmeaza, sa demontam miturile legate de acesta. Bauturile alcoolice, sarace in substante nutritive Din start trebuie precizat ca termenul „aliment” defineste o substanta care contribuie la desfasurarea normala a proceselor metabolice, asigura materialul necesar constructiei de celule care le inlocuiesc pe cele uzate si aduce energia necesara proceselor... [continuare]

7 semne de alcoolism

7 semne de alcoolism

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Cum putem recunoaste un alcoolic? Cunoasterea semnelor dependentei de alcool este foarte importanta pentru toti cei ce suspecteaza un membru al familiei sau o persoana apropiata de adictie. Unele persoane dezvolta dependenta fizica de alcool; pentru altele, abuzul de alcool conduce la consumul in exces, fara prezenta dependentei fizice. Alcoolismul si abuzul de alcool afecteaza atat sanatatea fizica si psihica a individului cat si pe cea a familiei. Va prezentam 7 semne importante care pot sugera nevoia tratamentului specializat. Cele 7 semne ale alcoolismului 1. Consumarea de alcool pe ascuns Consumarea de alcool pe ascuns este unul dintre cele mai importante semnale de alarma. Consumul moderat nu este considerat nociv pentru adultii sanatosi si se incadreaza in limita a 2 portii/zi pentru barbati si 1 portie/zi pentru femei. Persoanele care consuma alcool pe ascuns in vederea evitarii criticilor si confruntarii cu familia/anturajul, prezinta dependenta si in cele mai... [continuare]

Sarcina: ce alimente trebuie evitate

Sarcina: ce alimente trebuie evitate

Actualizat la data de: 08 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Unele tipuri de branzeturi Consumul de branzeturi moi in timpul sarcinii poate fi riscant. Cele care contin lapte nepasteurizat pot contine bacterii de listeria, afectiune care poate determina avort spontan, nastere prematura si chiar decesul fatului. De aceea, in timpul sarcinii se vor evita branzeturile cu mucegai, brie, camembert, feta, queso blanco, queso fesca, cu exceptia situatiei in care pe eticheta se specifica faptul ca acestea sunt pasteurizate. Daca exista vreun dubiu sau nu se pot obtine informatiile necesare, mai bine se va evita consumul acestora. Carne insuficient gatita Carne gatita in sange poate fi gustoasa, dar pe parcursul sarcinii se recomanda sa se manance doar carne bine gatita. Cea cruda sau insuficient preparata poate contine toxoplasmoza, dar si alte bacterii care pot influenta in mod negativ dezvoltarea fatului. Sucul proaspat Sucul proaspat stors in restaurante si baruri, pentru ca nu este pasteurizat ar putea contine bacterii cum ar... [continuare]

Alcoolism

Din Dictionar Termeni

Dependenta fata de alcool si ansamblul manifestarilor patologice care rezulta de aici. Determina tremur, halucinatii, delir, anxietate. Termenul de alcoolism desemneaza deci atat consecintele patologice ale unui consum excesiv si prelungit de alcool (alcoolopatie), cat si dependenta de alcool (alcoolodependenta). Incidenta alcoolismului creste in lume de ani de zile in societatile industrializate, alcoolismul constituie a treia cauza de deces dupa afectiunile cardiovasculare si diferitele tipuri de cancere. Cauze - personalitatea alcoolicului a dat loc unor numeroase investigatii (psihanalitice, genetice, sociologice): se retine adesea o identificare a efectelor daunatoare ale unui tata, ale unei mame, concomitent tiranici si supraprotectori, ceea ce ar antrena la subiect un sentiment de nesiguranta, o dificultate in afirmarea sa, precum si o agresivitate prost stapanita. La femei, alcoolismul apare adesea intr-un context de frustrare narcisista, de insatisfactie familiala,... [continuare]

Orezul (oryza sativa)

Din Plante medicinale

Planta anuala de cultura, intalnita in zone cu climat bland si umed. Radacina este fasciculata, se prelungeste aerian cu o tulpina cilindrica de pana la 1.3 m inaltime care prezinta frunze ce au lingula triungiulara, urechiuse dezvoltate ce inconjoara tulpina. Inflorescenta apare in iulie-august, sub forma de panicul, care se transforma in fructe cariopse, concrescute cu paleele. Planta contine celuloza, proteine, grasimi, substante extractive neazotate, minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, sodiu, sulf, magneziu, mangan, clor, iord, zinc, fluor, arsenic) si vitamine A, B1, B6, b12 continute in coaja care din pacate se pierde in procesul de prelucrare. Cariopsele contin: 13.7 % apa, 10.4% fibre, 2.3% lipide, 5.8% proteine, 73.7% glucide. In scop fitoterapeutic se utilizeaza boabele de orez decorticate partial sau integral (orezul cargo – orezul curatat de prima lui invelitoare, de pleava, apoi orezul semi-complet care a suferit o prima prelucrare si orezul alb sau... [continuare]

Compozitie Substanta activa este linezolidul. Dupa constituire cu 123 ml apa se obtin 150 ml suspensie orala,. Fiecare 5 ml de suspensie reconstituita contine 100 mg linezolid. Celelalte componente sunt: zahar, manitol (E 421), celuloza microcristalina (E 460), carboximetilceluloza sodica (E 466), aspartam (E 951), dioxid de siliciu coloidal, anhidru (E 551), citrat de sodiu (E 331), guma Xanthan (E 415), benzoat de sodiu (E 211), acid citric anhidru (E 330), clorura de sodiu, edulcoranti (fructoza, maltodextrina, glicirizinat de monoamoniu, sorbitol), aromatizanti Orange, Orange Cream, Peppermint, Vanilla (acetoin, alfa-tocoferol aldehida, aldehida anisica, beta-cariofilen, acid n-butiric, lactat de butil butiril, delta-decalactona, dimetil benzil carb acetat, alcool etilic, butirat de etil, etil maltol, etil vanilin, furaneol, terpeni de grapefruit, heliotropina, maltodextrina, amidon alimentar modificat, succinat de monometil, aldehida de portocale, ulei de portocale FLA CP,... [continuare]

Buna seara.Ma numesc Florin si am 33 de ani.Va rog mult sa cititi pana la capat despre cosmarul de il traiesc de 8 luni:In Sfanta zii de Florii,2011 am iesit la iarba verde la un gratar sa-mi aniversez ziua impreuna cu sotia mea si alte doua cupluri.Friptura si bere din belsug !!!.La finalul acestei iesiri deabia mai ma tineam pe picioare(cred ca am consumat peste 15 beri la 0,5l golden brau),am hotarat sa mergem acasa.M-am pus in pat sa adorm cu gandul ca a 2-a zii o sa-mi fie rau dar o sa imi revin a 3-a zii exact cu faceam de vre-o 5-6 ani.Mi-a fost rau a 2-a zii iar a 3-a zii nu mai eram mahmur dar aveam ameteli,tremuraturi,stare de teama,instabilitate pe picioare,panica ceea ce nu mi se intamplase niciodata in 33 de ani.A trecut o zi,a trecut 2,a trecut o saptamana... aceste stari tot se agravau din ce in ce mai rau,in plus ma lua cu ameteli de la ceafa si mi se inclestau muschii de la picioare(pulpele),pana cand intr-o zii m-a luat ambulanta din aceasta cauza.M-a internat de... [continuare]

Pagina 1 din 7 (210 rezultate)