Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

grasime monosaturate

Liftingul membrelor superioare (brahioplastia)

Liftingul membrelor superioare (brahioplastia)

Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2022

Dr. Ruxandra Iliescu
Medic rezident - Chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva

Generalitati Brahioplastia a devenit, in ultimii ani, una dintre cele mai cerute operatii din sfera chirurgiei estetice. Aceasta crestere a cererii poate fi pusa pe seama faptului ca un brat frumos duce cu gandul la activitati fizice practicate cu regularitate, pentru a-l contura armonios. Adesea, aspectul bratelor traduce starea de sanatate si este considerat un element ce face parte din standardele de frumusete. Odata cu aparitia a tot mai multe proceduri de scadere ponderala pentru conturare, s-a remarcat o cresetere a necesitatii de interventii la nivelul bratelor, prin modificarile aduse de schimbarile de greutate la nivel anatomic si structural. Este vorba atat de simplele excese tegumentare, pana la cazuri complexe de lipodistrofie, ce pune probleme de diagnostic si tratament. Selectia pacientilor Indicatia principala de efectuare a liftingului de membre superioare o reprezinta lipodistrofia sau excesul tegumentar. In functie de nivelul acestora, se determina tipul de... [continuare]

Liposuctia (coapse)

Liposuctia (coapse)

Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2022

Dr. Ruxandra Iliescu
Medic rezident - Chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva

Ce este liposuctia Liposuctia este, la momentul actual, cea mai accesata interventie chirurgicala din sfera estetica. Aceasta poate fi realizata la nivelul miltiplelor segmente ale corpului, insa, cel mai frecvent, se apeleaza la liposuctia coapselor. Interesul crescut pentru acest tip de interventie poate fi pus pe seama problemelor cu care se confrunta societatea actuala, si anume aspectul fizic, pe care se pune din ce in ce mai mult accentul. Traim intr-o lume in care "influecing-ul" a devenit o meserie, in care imaginea vinde, astfel ca pacientii, deopotriva femei si barbati, se vad nevoiti sa apeleze la astfel de operatii pentru a-si imbunatati aspectul fizic. Popularitatea liposuctiei se datoreaza, cu siguranta, faptului ca ofera rezultate imediate, usor de cuantificat, astfel ca satisfactia pacientilor apare rapid.Cu toate acestea, nu poate fi minimizat riscul procedurii in cazul in care este efectuata de catre persoane neautorizate, indiferent de aparatura... [continuare]

Unt versus margarina

Unt versus margarina

Actualizat la data de: 23 August 2011

Autor: SfatulMedicului

Sunt sanatoase untul si margarina? Multi oameni prefera mai degraba margarina in defavoarea untului. Aceasta are la baza uleiuri vegetale, iar medicii au subliniat tot mai mai des pericolele grasimilor saturate. Totusi, dezbaterea unt versus margarina este un subiect alunecos. Unele tipuri de margarina contin grasimi trans nesanatoase, in timp ce in cazul altora, eticheta produsului nu contine indicatii tocmai clare. Intre timp, alte opinii considera ca untul ar fi o alegere naturala, mult mai buna. Totusi, care este parerea expertilor? Care dintre aceste doua produse alimentare sunt mai daunatoare pentru sanatatea inimii? Indicat ar fi sa se aleaga alimentul care are cea mai scazuta cantitate de grasimi saturate si fara grasimi trans. Daca pe eticheta produsului printre ingrediente apar uleiuri partial hidrogenate, acestea contin grasimi trans (mai putin de 0.5 grame per portie), chiar daca se specifica faptul ca nu exista grasimi trans. Untul In mod natural untul se... [continuare]

10 pericole alimentare

10 pericole alimentare

Actualizat la data de: 13 Aprilie 2021

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta ideala, cea care poate pune bazele unei sanatati de invidiat, se bazeaza pe combinarea echilibrata a celor 3 principii alimentare, astfel: carbohidrati 55%, proteine 15%, lipide sub 30%. Un aport de fibre cuprins intre 20- 30 grame/zi este considerat a fi suficient pentru a regla tranzitul intestinal si a evita neplaceri de tipul constipatiei cronice. Recomandarile dieteticienilor nu sunt insa respectate intotdeauna cu strictetea cu care ar trebui si din cauza modului de viata haotic si dezordonat, stresant si mereu contra cronometru, din ce in ce mai multe persoane calca stramb si aleg mancarea de tip fast-food, gustarile in graba, chipsurile sau alte produse din categoria junk-food. Rezultatele sunt vizibile: procentul populatiei obeze este in crestere, problemele de sanatate cu componenta metabolica sunt resimtite de un numar crescand de persoane (fie ca e vorba de diabet zaharat tip II , dislipidemii severe, sindroame metabolice, boli... [continuare]

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Actualizat la data de: 15 Iulie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele organice au devenit tot mai populare in multe parti ale globului, cererea pentru astfel de produse devenind mai mare decat productia. De ce sunt aceste alimente atat de solicitate? Este hrana bio cu adevarat sanatoasa? Este mai hranitoare? La ce anume se refera denumirile de pe produsele alimentare organice? De ce pretul acestora este mult mai mare decat al produselor obisnuite? Ce sunt alimentele organice? Decizia de a manca sanatos ar putea sta la baza unei vieti sanatoase. Dincolo de consumul de fructe, legume, cereale integrale si grasimi bune, se pune problema consumului in siguranta a alimentelor, a pastrarii corecte a acestora si a perseverentei in mentinerea unui regim sanatos. Modul in care produsele alimentare sunt cultivate sau crescute (atat cele care provin din plante cat si cele care provin din animale) are un impact destul de mare asupra sanatatii si a mediului. Ce inseamna organic? Termenul de organic se refera la... [continuare]

Adio kilograme in plus cu tratamente spa

Adio kilograme in plus cu tratamente spa

Actualizat la data de: 18 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

9 femei din 10 au celulita .Celulita – acel aspect inestetic care ne da batai de cap – este compusa nu doar din celule de grasime supradimensionate, ci si din toxine si lichide In exces. Candva, prin secolul al XVIII-lea, o femeie voluptoasa era considerata atragatoare. Astazi, silueta armonioasa este promovata ca ideal de frumusete. Pe langa dietele clasice, care iti impun o disciplina gastronomica si efortul depus la sala, care la randul lui iti consuma timp, energie si bani au aparut o gama larga de aparate de ultima generatie, printre care amintim TUNELUL ELECTROMAGNETIC ELS 18, DERMOCELL, care, in combinatie cu produse estetice profesionale, prezinta garantia unor efecte imediate si obtinerea siluetei dorite. Acum poti sa slabesti, sa te tonifici si sa te relaxezi intr-un mod placut si natural, cu rezulltate stabile in timp. Vorbim aici de acele proceduri care au drept rezultat o eliminare a excesului de lichide si toxine, o slabire In circumferinte - chiar In kilograme.... [continuare]

Ridicarea coapselor

Ridicarea coapselor

Actualizat la data de: 02 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

In cazul coapselor cu grasime si tegument in exces, poate fi efectuata interventia de ridicare a coapselor. In prezent exista noi proceduri pentru regiunea interna a coapselor. De obicei se efectueaza si interventia de liposuctie in paralel cu cea de lifting al coapselor. Procedura : incizia se face in partea superioara si interna a coapselor, tegumentul si grasimea in exces sunt indepartate. Pacientul nu necesita spitalizare, interventia dureaza pana la patru [continuare]

Pestele ca aliment: beneficii si riscuri

Pestele ca aliment: beneficii si riscuri

Actualizat la data de: 19 Martie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Specialistii considera ca pestele este o parte foarte importanta a unei diete sanatoase. Pestele si fructele de mare sunt importante pentru sanatate, intrucat contin un lant lung de grasimi omega-3 si sunt bogate in substante nutritive cum ar fi vitamina D si seleniu, au un continut ridicat de proteine si scazut in grasimi saturate. Exista dovezi puternice ca includerea in alimentatie a pestelui sau a uleiului de peste ajuta la mentinerea sanatatii inimii si vaselor de sange. O analiza a mai multor studii indica faptul ca introducerea in dieta pe parcursul unei saptamani a 60-90 grame de peste gras (somon, hering, macrou, ansoua sau sardine) reduce cu pana la 36% riscul de deces din cauza unor boli de inima. Pestele, ca parte a alimentatiei, poate lupta impotriva bolilor de inima in mai multe moduri. Grasimile omega-3 din peste protejeaza inima impotriva dezvoltarii tulburarilor de ritm cardiac. Acestea ajuta la scaderea tensiunii arteriale, a frecventei cardiace,... [continuare]

Liposuctia (sub barbie)

Liposuctia (sub barbie)

Actualizat la data de: 02 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Dieta si efectuarea de exercitii fizice nu determina topirea depozitelor de grasime, de aceea unele persoane apeleaza la liposuctie. Aceasta este o optiune pentru indepartarea depozitelor mici de grasime cum ar fi cele situate in regiunea de sub barbie. Procedura implica inserarea unui dispozitiv de aspiratie la nivelul tesutului gras dintre tegument si muschi. Cel mai bun candidat este o persoana sub 50 ani sau in jurul acestei varste sau o persoana care depaseste cu putin greutatea specifica varstei, in buna stare de sanatate, cu tegumente elastice, ferme, si care prezinta o regiune cu un mic [continuare]

Sfaturi medicale de care sa tii cont de sarbatori

Sfaturi medicale de care sa tii cont de sarbatori

Actualizat la data de: 11 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generaliatati Mesele pline de bunatati, mancarea bogata in grasimi, vremea rece, alcoolul, dar si sedentarismul sunt principalele cauze ale dereglajelor organismului, care duc la aparitia diverselor afectiuni. Medicul specialist in Chirurgie Generala si gastroenterologie Simona Filip de la Delta Hospital atrage atentia asupra catorva lucruri esentiale pentru a nu avea probleme majore de sanatate in noul an. In timpul sezonului rece, organismul este slabit si supus unui efort crescut cauzat de regimul termic scazut. De asemenea, alimentatia nu mai este la fel de diversificata, iar sistemul imunitar este serios afectat. Prin urmare, bolile de sezon ataca organismul si il contamineaza cu diverse bacterii si virusi. Pentru a va apara de rinite, faringite, traheobronsite, pneumonii si gripe, e recomandat sa aveti grija cu ce va imbracati si ce alimente consumati in aceasta perioada. Obiceiurile de consum din preajma sarbatorilor sunt o alta problema des invocata de... [continuare]

Cum sa preparati un sandwich sanatos

Cum sa preparati un sandwich sanatos

Actualizat la data de: 13 Iunie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sandwichurile incarcate cu sosuri grase si multa paine poate transforma un simplu pranz intr-o bomba calorica, plina de grasimi. Pentru a prepara un sandwich sanatos trebuie doar sa respectati urmatorii zece pasi. 5 sfaturi pentru prepararea unui sandwich sanatos 1. Incarcati-l cu fructe si legume. Cand vine vorba despre retetele pentru sandwichuri, legumele ocupa, de obicei, un rol secundar. Cu toate acestea, nutritionistii recomanda felii de rosii, dovlecei, castraveti, salata, ridichii sau alte legume combinate in diverse moduri. 2. Sosuri fara grasimi . Multe dintre sandwichuri nu sutn prea sanatoase atunci cand au in componenta multa maioneza sau alte sosuri grase. Pentru a evita acest lucru se vor alege sosurile cu un continut scazut de grasimi. 3. Proteine slabe . Carnea poate fi parte a unui sandwich sanatos, atata timp cat nu contine grasimi si multe calorii. Sunt recomandate feliile din carne de [continuare]

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Actualizat la data de: 11 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Ce reprezinta carnea si leguminoasele? Carnea si leguminoasele sunt principalele componente ale uneia dintre grupele alimentare de baza din noua piramida nutritionala. Care sunt alimentele incluse in grupa carne si leguminoase? Toate preparatele din carne, pestele, mazarea si fasolea uscata, ouale, nucile si semintele, sunt considerate ca facand parte din aceasta grupa. Mazarea si fasolea uscata apartin atat acestei grupe, cat si grupei legumelor. Se recomanda ca sortimentele de carne alese, sa fie carnea macra sau cu continut redus de grasime. Sortimentele cu un continut mai ridicat de grasimi, precum carnea tocata sau carnea de pui cu piele, aduc un plus de grasimi si calorii. Pestele, nucile si semintele contin uleiuri cu efecte benefice, motiv pentru care pot fi considerate substituenti ai carnii, atat alba cat si rosie. Este incurajat consumul cat mai frecvent de peste bogat in acizi grasi Omega-3 (cu efect protector asupra inimii): somon, pastrav, hering.... [continuare]

Legile alimentatiei pentru mentinerea tineretii

Legile alimentatiei pentru mentinerea tineretii

Actualizat la data de: 02 Iunie 2010

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Rolul alimentatiei nu se rezuma doar la satisfacerea papilelor gustative - o alimentatie sanatoasa si echilibrata induce o stare de bine, ajutand doamnele sa se simta si sa ramana vesnic sexy. O alimentatie sanatoasa presupune consumarea a diferite alimente: carne, oua, lactate, fructe si legume, cereale, grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un program de slabit adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in dieta o varietate de alimente. In cele ce urmeaza va prezentam cele 5 legi ale alimentatiei, care asigura mentinerea frumusetii si sanatatii corpului decenii intregi! Legea 1 - Culoarea alimentelor Antioxidantii sunt acele substante care dau culoare alimentelor - rosu pentru tomate, verde pentru... [continuare]

Piramida alimentatiei

Piramida alimentatiei

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

La cat de multe tentatii sunt in jurul nostru nu este de mirare ca fiecare dintre noi si-ar dori sa guste din toate bunatatile. Dar pentru ca mancarea sa nu se "transforme" in celulita, colesterol, grasimi abdominale este indicat ca oamenii sa se hraneasca tinand cont de piramida alimentatiei. Rolul piramidei alimentare este de a usura alegerea alimentelor sanatoase, astfel incat fiecare persoana, familie sa adopte o alimentatie sanatoasa care le ofera o sanatate indelungata si o buna conditie fizica, psihica si intelectuala. Cititi acest articol pentru a afla ce alimente trebuie sa consumam si in ce cantitati! Dulciuri Cantiate: 30 grame de 2 - 3 ori pe saptamana. Optiuni sanatoase: fructe uscate neindulcite, ciocolata neagra, sorbet de fructe, miere. Argumente: ciocolata neagra contine o cantitate semnificativa de antioxidanti. In mod special se recomanda consumul a 30 de grame de ciocolota neagra cu 70% cacao de 2-3 ori pe saptamana. Spre deosebire de alte deserturi cu... [continuare]

Plante care va ajuta sa slabiti

Plante care va ajuta sa slabiti

Actualizat la data de: 13 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Desi nu exista o formula magica de slabit, anumite plante sunt considerate a fi de ajutor in reducerea poftei de mancare si in arderea grasimilor. Exista dovezi ca aceste plante, combinate cu un plan rational de alimentatie si exercitii fizice regulate, pot ajuta la eliminarea surplusului de kilograme si sa atingeti un stil de viata sanatos. Conform traditiei chinezesti, toate plantele sunt ierburi benefice, iar chinezii le folosesc de mii de ani pentru a slabi. Hoodia Gordonii Hoodia Gordonii creste in desertul Africii de Sud. Planta contine un glicozid care suprima pofta de mancare. Hoodia Gordonii nu are efecte secundare cunoscute, atunci cand este consumata ca supliment pentru pierderea in greutate. In prezent se fac studii pentru a demonstra fara echivoc daca planta are totusi efecte secundare in urma utilizarii ei pe termen lung. Garcinia Cambogia Garcinia Cambogia, cunoscuta de asemenea si sub numele de Malabar tamarid, creste in India, unde... [continuare]

Steatoreea

Steatoreea

Actualizat la data de: 22 Noiembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Steatoreea este termenul medical folosit pentru a desemna prezenta grasimilor in scaun. Grasimile din scaun pot schimba aspectul normal al unui scaun, astfel ca fecalele vor avea aspect uleios, vor fi insemnate cantitativ, de consistenta moale, iar mirosul lor va fi fetid. Grasimile sunt prezente in scaun ca urmare a imposibilitatii tractului digestiv de a le absorbi. Steatoreea temporara poate sa rezulte din schimbarile de dieta sau din cauza infectiilor intestinale, in timp ce steatoreea persistenta poate fi rezultatul unor boli ale cailor biliare, pancreasului sau ale intestinelor. Influente Absorbtia grasimii este influentata de activitatea bilei (care este produsa in ficat si stocata in vezicula biliara), de lipazele pancreatice (enzime care descompun grasimi) si de functionarea normala a intestinului. Absenta bilei este deseori cauzata de obstructia cailor biliare si poate avea ca rezultat prezenta unor scaune grasoase si deschise la culoare.... [continuare]

Ridicarea feselor

Ridicarea feselor

Actualizat la data de: 02 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Aceasta procedura poate imbunatati forma si conturul feselor. Este o procedura chirurgicala care implica indepartarea tegumentului si grasimii in exces de la nivel fesier. Este utila in cazul persoanelor care au scazut sever in greutate sau care doresc pur si simplu sa arate bine. Pacientii care doresc o interventie prin liposuctie sunt cei mai buni candidati pentru ridicarea feselor. Liposuctia efectuata singura poate lasa tegument in exces, care atarna si necesita ridicare. Medicii recomanda efectuarea ambelor procedurii in acelasi timp. Procedura : inciziile sunt efectuate sub regiunea fesiera, unde nu sunt vizibile. Ulterior, medicul chirurg va indeparta tegumentul in exces si care atarna. Pentru imbunatatirea aspectului fesel [continuare]

Ce culoare are dieta dumneavoastra?

Ce culoare are dieta dumneavoastra?

Actualizat la data de: 17 Iulie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta "colorata" este o dieta sanatoasa, mai ales una pentru prevenirea cancerului. Nu este in mod deosebit o dieta pentru pierderea in greutate. Aceasta avertizeaza impotriva zaharului si grasimilor, promoveaza efectuarea exercitiului fizic si incurajeaza consumul unor portii echilibrate de alimente sanatoase; de asemenea o persoana care urmeaza aceasta dieta, ar putea sa piarda si in greutate. Autorul dietei este doctorul David Heber, directorul Centrului UCLA de Nutritie Umana. Alimente permise Orice aliment care este intens colorat, poate fi consumat. Autorul se refera bineinteles la rosii intens colorate, nu la carne rosie. Ideea de baza este sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete. Sunt permise: - soia - carnea alba de pui - albus de ou - fructe si legume - cereale integrale - floricele de porumb (preparate la aer) - ulei de masline sau de avocado. Alimente interzise Sunt interzise: - carnea cu continut crescut in grasimi - [continuare]

Pagina 5 din 34 (1000 rezultate)