Anticorpi antifosfolipidici totali
Descriere
Sindromul antifosfolipidic poate provoca trombi (cheaguri) de sange arteriale sau venoase. Exista asocieri intre anticorpii antifosfolipidici si durerile de cap.
Testarea anticorpilor antifosfolipidici este recomandata persoanelor cu tromboza venoasa sau in cazul unui avort spontan.
Este recomandat ca pacientii care sunt suspectati de sindrom antifosfolipidic sa fie supusi testelor pentru cei 3 anticorpi: LAC, ACL, anti-2-GPI. Pentru diagnosticare este suficienta prezenta unui singur anticorp.
Rezultatul negativ al testului indica faptul ca niciun tip de anticorp specific nu a fost prezent in momentul testului. Testul se poate repeta la intervale regulate, pentru a detecta formarea anticorpilor antifosfolipidici.
Rezultatul pozitiv al testului se interpreteaza cu atentie. Nivelul scazut al anticorpilor poate aparea in urma consumului de medicamente, a unei infectii, a unor tipuri de cancer sau HIV.
Recomandari
Testarea anticorpilor antifosfolipidici este recomandata persoanelor cu tromboza venoasa sau in cazul unui avort spontan.
Pregatire pacient
Pregatirea este necesara in functie de fiecare pacient, la recomandarea medicului.
Metoda
Se va folosi metoda ELISA.
Limite si interferente
Testul se interpreteaza impreuna cu semnele si simptomele clinice ale persoanei.
Pentru a utiliza ghidul de interpretare al analizelor trebuie sa urmati pasii de mai jos.
- Selectati optiunea barbat / femei / copil in functie de persoana care a efectuat analiza;
- Introduceti valoarea din buletinul de analize in prima casuta;
- Selectati unitatea de masura a acesteia din a doua casuta (acolo unde este cazul);
- Apasati butonul "Interpreteaza" pentru a interpreta analiza
Informare cu privire la protectia datelor personale
Datele introduse in aceasta sectiune nu sunt salvate pe niciun mediu de stocare al Sfatulmedicului.ro. Orice actiune este complet anonima si imposibil de a fi corelata cu un anumit vizitator.
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter