Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Tu ai grija de sanatatea rinichilor tai?

Actualizat la data de: 21 Octombrie 2019
Tu ai grija de sanatatea rinichilor tai?

Cate stii despre sanatatea rinichilor tai? Stii cum sa faci o detoxifiere corecta a rinichilor? Ai dureri lombare? Ai probleme cu tensiunea arteriala? Piele este iritata? Ai edem infraorbital? Te balonezi frecvent si picioarele ti se umfla? Retentia de apa este o problema cu care te confrunti?

Rinichii care functioneaza corect sunt vitali pentru sanatatea generala a unei persoane. Acestia lucreaza in permanenta, impreuna cu celelalte organe, pentru a mentine tensiunea arteriala sub control si pentru metabolizarea Vitaminei D.

Cand rinichii tai se curata, nu numai ca elimina toxinele din corp, ci ajuta si la mentinerea tensiunii arteriale sub control, ajuta functia tractului urinar si functia vezicii urinare.
Daca observi simptome asociate problemelor renale, este posibil sa ai nevoie de ajutor suplimentar in curatarea rinichilor.

De ce este necesara o detoxifiere renala corecta?

Rinichii indeplinesc functii esentiale care mentin organismul sanatos: mentin sanatatea tractului urinar, previn aparitia de calculi renali, filtreaza toxinele din sange, echilibreaza nivelul mineralelor, metabolizeaza vitamina D, sodiul, potasiul, fosforul si elimina excesul de apa, care, la randul sau, poate duce la tensiune arteriala crescuta, probleme articulare, fluctuatii in greutate si aparitia neplacutei celulite.

Cand rinichii sunt afectati, organismul iti va da semne: dureri de spate in zona lombara, umflarea extremitatilor si a fetei, iritatii ale pielii, probleme la urinare (modificarea culorii urinei, urinare mai putin frecventa si in cantitati mici).

Ce inseamna o detoxifiere a rinichilor?

Rinichii actioneaza ca un sistem natural de filtrare a organismului, indepartand deseurile, toxinele si excesul de apa din organism. Curatarea rinichilor presupune consumul de alimente si plante specifice care pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism: patrunjel, ghimbir, urzica, papadie, rozmarin, paducel, matase de porumb etc.

Functioneaza detoxifierea renala?

Curele de detoxifiere ale rinichilor implica de obicei consumul unei diete restrictive timp de cateva zile. Aceasta dieta poate include smoothie-uri, sucuri, ceaiuri, plante si alimente care ajuta la imbunatatirea sanatatii generale a organismului.

Cu toate acestea, o dieta restrictiva prezinta numeroase riscuri: scadere brusca in greutate, dureri de cap, oboseala, stare emotionala negativa, dezechilibre minerale si avitaminoze.

Majoritatea oamenilor isi pot mentine rinichii sanatosi hidratandu-se, dar pana si consumul de prea mult apa poate duce la complicatii de sanatate, corpul neputand sa elimine excesul de lichid: reducerea concentratiilor minerale din organism si crearea unui dezechilibru sever al electrolitilor.

Cum curatati eficient rinichii?

Curatarea rinichilor ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la reducerea riscului de boli renale. Puteti lua in considerare hidratarea suficienta, dar nu in exces (pentru a preveni problemele renale), reducerea sarii (pentru a evita cresterea tensiunii arteriale si riscul unei insuficiente renale), eliminarea hranei procesate, a zaharului, alcoolului si cofeinei.

Unele plante medicinale si alimente care sunt utilizate frecvent in programele de curatare a rinichilor au proprietati care tintesc afectiunile renale si promoveaza sanatatea rinichilor.

RENOX Renal DETOX11 plante special selectionate, intr-o formula unica si exclusiva Cosmo Pharm, pentru sanatatea rinichilor tai, cu puternice efecte diuretice, detoxifiante, antiseptice, antiinflamatore, antispastice, hypotensive, tonice si vitalizante:

Coada-calului are efect diuretic, antiinflamator si actioneaza eficient in bolile renale;
Patrunjelul are efect antioxidant, detoxifiant, elimina excesul de apa din organism si antihipertensiv;
Papadia reduce nivelul de sodiu din organism, are efect detoxifiant si depurativ.
Ghimbirul are semnificative proprietati antioxidante, diuretice antiinflamatoare;
Buchu ajuta la mentinerea sanatatii sistemului urinar;
Strugurii-ursului are proprietati antiseptice, antibacteriene, astringente si diuretice.
Urzica are efect diuretic, hemostatic, antiseptic, depurativ si este benefica in afectiunile urinare;
Ghimpele actioneaza ca antiinflamator, anticongestiv, dezinfectant, cicatrizant, fiind benefic in afectiunile prostatei, in litiaza renala, microlitiaza biliara si hipertiroidie;
• Ienuparul trateaza bolile de piele si elimina nisipul existent la nivelul vezicii urinare;
Paducelul sustine functia cardiaca, aportul de oxigen si circulatia sanguina periferica;
• Matasea de porumb are actiune hemostatica, fiind utila in hematurie (sange in urina).

Ai grija de sanatatea rinichilor tai, pana problemele tale nu devin cronice!

Cosmo Pharm iti aduce Sanatate din Natura!


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.