Stimuleaza sistemul imunitar cu aceste solutii naturale
„Sistemul nostru imunitar este ca un militar care s-a inrolat in armata: jura sa te apere impotriva tuturor amenintarilor externe si are cativa soldati care il ajuta sa indeplineasca acest lucru”, spunea un imunolog de la Centrul de Sanatate din Houston.
Sistemul imunitar ne protejeaza de boli, infectii si ne ajuta sa ne recuperam dupa o leziune. Este un un ansamblu complex de organe si substante, iar maduva spinarii, vasele limfatice si globulele albe reprezinta cele mai importante componente ale sale. Corpul uman este un mediu optim pentru ca agentii patogeni, cum ar fi bacteriile, virusurile, ciupercile si parazitii sa se dezvolte.
Sistemul imunitar actioneaza pentru a limita accesul acestor agenti in organism si a preveni dezvoltarea lor si cauzarea bolilor si foarte important, memoreaza antigenul pentru a putea reactiona prompt si data viitoare cand il va intalni.
Cum se testeaza imunitatea?
Imunitatea scazuta se poate detecta prin doua teste: hemoleucograma si imunograma. Homoleucograma analizeaza celulele rosii, celulele albe si trombocitele alaturi de alti parametri, iar imunograma identifica anticorpii pe care aceste celule le produc, adica imunoglobulinele: Ig A- un element esential de aparare impotriva bacteriilor si virusurilor, Ig E- imunoglubulina responsabila pentru alergii, Ig M- reprezinta anticorpii majori produi in timpul raspunsului imun primar si Ig G- care are functia de a neutraliza toxinele bacteriene.
Simptome frecvente ale unui sistem imunitar slabit
• Maini reci. Daca vasele de sange sunt inflamate, este mai dificil ca degetele, urechile si nasul sa se incalzeasca. Pielea din aceste zone poate deveni alba, apoi albastra, atunci cand esti expus la frig.
• Diareea. Daca aceasta afectiune dureaza mai mult de 2 pana la 4 saptamani poate insemna ca sistemul dumneavoastra imunitar afecteaza mucoasa intestinului subtire sau a tractului digestiv.
• Ochi uscati. Denota ca sistemul imunitar ataca corpul in loc sa il apere, in cazul unei tulburari autoimune.
• Oboseala. O oboseala asemanatoare ca cea de la gripa este un semn ca ceva se intampla cu sistemul de aparare.
• Usoara febra. O temperatura mai mare decat cea normala poate insemna ca sistemul imunitar incepe sa se suprasolicite. Cauza poate fi o viitoare infectie sau o afectiune autoimuna.
• Dureri de cap. in unele cazuri, durerile de cap pot fi legate de sistemul imunitar. De exemplu, ar putea fi vasculita, care este inflamatia unui vas de sange cauzat de o infectie sau o boala autoimuna.
• Infectii repetate. Daca aveti nevoie sa luati antibiotice mai mult de doua ori pe an, este posibil ca organismul sa nu poata ataca germenii singuri. Alte semne: infectii sinusale cronice, mai multe de 4 infectii ale urechii sau pneumonie frecvente.
Stimuleaza sistemul imunitar cu solutii naturale
Astragalus. Este o planta renumita in primul rand pentru calitatile sale adaptogene si tonice pentru sistemul imunitar. Studiile au aratat ca aceasta regleaza activitatea celulelor albe din sange si stimuleaza celulele NK (celulele natural killer) sa creeze o bariera impotriva agentilor patogeni. Mai mult, creste productia de interferoni, proteine naturale produse de catre celule ale sistemului imunitar ca raspuns la provocarile corpilor straini. Beneficiile suplimentare ale radacinii de Astragalus sunt efectul antibacterian, efectul antiinflamator si capacitatea de a creste rezistenta organismului la stres, reducand nivelul de cortizol.
Ganoderma. Extractul de Ganoderma sau ciuperca Reishi, cunoscuta si drept „ciuperca nemuririi”, este un adevarat tonic imunitar. imbunatateste si regleaza raspunsul imun al organismului si poate fi un real ajutor pentru plamani, in infectii respiratorii. Are efect antibacterian si antifungic datorita componentelor active concentrate pe care le contine, triterpene si polizaharide, substante care se ragesc frecvent in regnul vegetal pentru ca protejeaza, in mod natural, plantele de daunatori. Folosite in suplimente, acesti compusi sunt benefici in tratamentul alergiilor, fortificarea sistemului imunitar si protejarea cailor respiratorii de infectii.
Schizandra. Folosita de peste 2.000 de ani pentru a sprijini procesele naturale de detoxifiere a organismului, Schizandra este un puternic adaptogen, luptand eficient cu oboseala si stresul fizic, crescand rezistenta organismului. Extractul de Schizandra ajuta corpul sa utilizeze eficient oxigenul. in acest fel, asigura schimbul de oxigen de la plamani la celule, avand rol benefic pentru atleti, persoanele astmatice sau cu afectiuni respiratorii si infectii. Beneficiile suplimentare asupra plamanilor sunt efectul astringet si emolient al extractului de Schizandra, fiind indicat pentru tuse uscata sau tuse expectoranta.
Zinc. Este un mineral important pentru organism, intrucat mentine sistemul imunitar puternic, ajuta la vindecarea ranilor si sustine cresterea normala. Are un rol esential in lupta cu infectiile de orice tip, fie pe cauza bacteriana, fie virala. Expunerea curenta la virusuri si bacterii ne consuma aportul nutritional de Zinc, pus in sprijinul imunitatii. Un organism cu deficit de Zinc va consuma inclusiv depozitele de Zinc din ficat, astfel sistemul imunitar ramane expus in fata unei infectii virale sau bacteriene, sau chiar prezinta riscul de a dezvolta boli autoimune.
Vitamina D3. Aceasta intervine asupra celulelor imunitare T care sunt activate pentru a combate virusurile si bacteriile. Celulele T contin receptori ai Vitaminei D3, ceea ce inseamna ca eficienta lor se atinge doar in prezenta acestei vitamine. Drept urmare, o carenta a vitaminei D3 este asociata cu un sistem imunitar predispus la infectii. Vitamina D3 activeaza si un tip de peptide cu efect antimicrobian si permite eliminarea bacteriilor inainte de declansarea infectiei.
DEVIROX- tripla actiune asupra organismului
• Antivirala
• Imunostimulatoare
• De curatare a sistemului respirator
https://www.webmd.com/cold-and-flu/immune-system-disorders#3
https://www.healthline.com/health/immunodeficiency-disorders#risk-factors
https://www.healthline.com/health/immunodeficiency-disorders#treatment
https://www.verywellhealth.com/compromised-immune-system-suppressed-immunity-2615155
https://www.traditionalmedicinals.com/articles/plants/the-basics-herbal-tonics/
https://www.healthline.com/health/cold-flu/fun-facts#Fever-and-inflammation-are-good-signs
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Bolile sistemului imunitar
- Ce se intampla cand sistemul imunitar ataca organismul
- Sistem imunitar slabit: semne care ar trebui sa va puna in garda
- Te imbolnavesti des? Iata cum iti poti intari sistemul imunitar!
- Cele mai bune alimente pentru un sistem imunitar puternic
- 7 sfaturi utile pentru intarirea sistemului imunitar
- Cum iti ajuti sistemul imunitar prin 10 metode simple si naturale
- Intarirea sistemului imunitar la inceputul toamnei
- Metode de intarire a sistemului imunitar toamna