Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

6 motive pentru care femeile au nevoie de magneziu

Actualizat la data de: 12 Octombrie 2017
6 motive pentru care femeile au nevoie de magneziu

Magneziul reduce starile de anxietate, ajuta la o mai buna putere de concentrare, relaxeaza muschii si participa la peste 300 de procese metabolice in organism.

Lipsa de magneziu poate duce la mai multe afectiuni cronice. Desi este important atat pentru organismul barbatilor, cat si pentru cel al femeilor, el are un rol mai mare pentru sanatatea femeilor.

Iata sase modalitati prin care acest mineral are grija de sanatatea ta:

1. De ajutor in sarcina

Pentru femeile insarcinate, magneziul este un ajutor de nadejde, deoarece ajuta la repararea tesuturilor, dar participa si la formarea unora noi. O deficienta severa a acestui mineral pe perioada sarcinii poate duce la preeclampsie, adica la cresterea tensiunii arteriale, care se manifesta prin greata, dureri de cap, umflarea fetei si a mainilor.

De asemenea, carenta severa de magneziu poate afecta dezvoltarea fatului. Potrivit specialistilor, femeile insarcinate care au intre 19 si 30 de ani au un necesar de 350 mg de magneziu in fiecare zi.

2. Regleaza tensiunea arteriala

Magneziul joaca un rol cheie in reglarea tensiunii arteriale in mod natural. Mineralul ajuta la dilatarea vaselor de sange, pentru a preveni spasmele musculare in peretii inimii si ai vaselor sanguine.

Totodata, previne aparitia cheagurilor de sange si ajuta la dizolvarea cheagurilor de sange existente. Potrivit recomandarilor specialistilor, femeile care au peste 31 de ani au nevoie de 320 mg zilnic pentru a-si mentine sanatatea.

3. Previne osteoporoza

Un alt beneficiu pe care acest mineral il aduce sanatatii femeilor este prevenirea osteoporozei, afectiune care apare din cauza oaselor care incep sa isi piarda din densitate, in special dupa menopauza.

Este important ca o femeie, mai ales dupa varsta de 30 de ani, sa nu aiba deficiente de calciu si vitamina D, minerale esentiale pentru sanatatea osoasa, insa nici de magneziu, spun specialistii.

Exista studii care au constatat ca deficienta de magneziu poate fi un factor de risc suplimentar pentru osteoporoza. Acest lucru se intampla deoarece deficitul de magneziu altereaza metabolismul calciului si hormonii care regleaza nivelul de calciu.

4. Reduce simptomele premenstruale

Potrivit unui studiu recent, la care au luat parte 32 de femei, s-a constatat ca femeile carora le-a fost administrat magneziu cu 15 zile inainte de menstruatie au resimtit mai putin simptomele sindromului premenstrual. In primul rand acestora li s-a imbunatatit starea de spirit, caci nu au mai suferit la fel de mult din cauza schimbarilor bruste de dispozitie.

5. Scade frecventa crampelor la femeile gravide

Un nivel optim de magneziu ajuta la reducerea crampelor musculare cu care se confrunta frecvent femeile insarcinate. Acest lucru s-a constatat in urma unei cercetari la care au luat parte 73 de femei insarcinate.

Unele au primit suplimente cu magneziu, in timp ce altora le-au fost administrate medicamente placebo timp de trei saptamani. Cele care au primit magneziu au experimentat mai putine crampe, spre deosebire de celelalte femei gravide.

6. Te scapa de migrene

S-a constatat ca persoanele care sufera des de migrene au un nivel scazut de magneziu, spre deosebire de cele care nu se confrunta cu astfel de probleme. Mai multe studii sugereaza ca magneziul reduce frecventa migrenelor cu pana la 41%.


Medici specialisti Medicina Generala

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate