Vaccinul pneumococic conjugat heptavalent reduce riscul de boli cauzate de Streptococcus pneumoniae
Stire medicala
Vaccinul pneumococic conjugat heptavalent, introdus pe piata din Statele Unite ale Americii in anul 2000 si introdus ulterior si in schemele de vaccinari din alte tari, a avut rezultate excelente in ceea ce priveste scaderea riscului de imbolnavire din cauza principalului agent patogen al infectiilor pneumococice, Streptococcus pneumoniae.
Oamenii de stiinta de la Johns Hopkins School of Public Health si de la Centers for Disease Control and Prevention au descoperit ca PCV 7, un vaccin pneumococic conjucat heptavalent, care combate 7 tulpini ale pneumococului, a scazut considerabil riscul de infectii pneumococice invazive, printre acestea numarandu-se pneumonia, meningita si septicemia (bacteriemia).
Vestea este cu atat mai importanta cu cat aproximativ 80% dintre pneumoniile de origine bacteriana sunt cauzate de pneumococ.
Acelasi studiu arata ca vaccinul pneumococic conjugat heptavalent a redus riscul de infectie si in cazul tulpinilor care nu sunt acoperite de vaccin.
"Cea mai importanta descoperire pentru sanatatea publica este aceea ca vaccinul pneumococic heptavalent a redus in ansamblu riscul de imbolnavire la copii", a declarat unul dintre autorii cercetarii. Studiul a fost publicat in revista PLOS Medicine.
Vaccinul pneumococic conjugat heptavalent este foarte eficient in prevenirea infectiilor invazive, mai ales la copiii de pana in 2 ani.
Incepand din aceasta toamna, vaccinul pneumococic este introdus si in Programul National de Imunizari din Romania si este administrat in mod gratuit copiilor de peste 4 luni. Acum nu mai ramane decat convingerea parintilor cu privire la faptul ca acest vaccin este benefic pentru copiii lor, in conditiile in care mortalitatea infantila din cauza pneumoniei este devastatoare.
Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa
Articole recomandate
- Cum putem reduce riscul de aparitie a bursitelor
- Virusurile paragripale: modalitati prin care puteti reduce riscul de transmi ...
- Cum reduci riscul unui atac de cord sau al unui atac cerebral?
- Exista vreo legatura intre masa musculara si riscul de boli cardiovasculare
- Boli cauzate de deficitul de proteine
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Insomnia si riscul aparitiei bolilor de inima
- Factorii de risc ai bolii coronariene ischemice
- E timpul sa ii ascultam pe parinti! – Studiu al GSK Romania despre impactu ...
Citeste pe aceeasi tema
- Cum putem reduce riscul depresiei?
- Aparatele auditive pot reduce riscul de dementa si depresie?
- Infectiile cu pneumococ (Streptococcus pneumoniae)
- Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral
- Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2