Vaccinul care ajuta la prevenirea rinitei alergice
Stire medicala
Cercetatorii promit ca in mai putin de 2 ani vor da in folosinta vaccinul care previne aparitia rinitei alergice sau „febra fanului”, cum mai este numita. Spre deosebire de actuala optiune de tratament care consta in injectarea a 90 de preparate in decurs de 3-5 ani, vaccinul presupune administrarea a 4 preparate injectabile in decurs de 3 saptamani.
Oamenii de stiinta au dezvoltat si ipoteza ca vaccinarea timp de 3 ani consecutivi conduce la vindecarea definitiva a rinitei alergice, insa sunt necesare o serie de teste pentru a confirma aceasta ipoteza. Totodata, acestia sustin ca vaccinul poate conduce si la reducerea riscului aparitiei astmului – afectiune despre care se stie ca este de 3 ori mai frecventa in randul pacientilor cu rinita alergica.
Vaccinul actioneaza la nivelul sistemului imunitar, dand nastere unor raspunsuri pozitive si rapide impotriva rinitei alergice.
Keith Carter, cel care a creat vaccinul, sustine ca acesta actioneaza rapid si este mai usor de administrat in comparatie cu tratamentele recomandate momentan – preparate injectabile, tablete si spray-uri. „Rinita alergica are un impact profund negativ asupra oamenilor iar vaccinul este o arma care conduce sigur la o stare de bine”.
Articole recomandate
- 10 instrumente din bucatarie care ajuta la pierderea in greutate
- Boli care se pot confunda cu alergiile
- 10 alimente care ajuta la tratarea celor mai comune probleme ale pielii
- 10 alimente de vara care ajuta la pierderea in greutate
- Alimente care ajuta pancreasul sa produca insulina
- 9 alimente care ajuta la tratarea rapida a racelii
- Metode care ajuta in cazul incontinentei urinare
- Efectele merisorului in prevenirea si tratarea infectiilor urinare la femei
- Dr. Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergolog, despre sensibilizarea a ...
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?