Vaccinarea antivaricela scade riscul dezvoltarii zonei zoster
Stire medicala
Varicela este una dintre cele mai comune boli infctioase ale copilariei, dar multi parinti nu isi vaccineaza copiii impotriva acestei afectiuni, intrucat considera ca este mai bine ca acestia sa o dezvolte la varste fragede, decat sa se confrunte cu ea cand ajung adulti.
Din pacate, varicela nu este o boala pe care o persoana o face o singura data in viata. Ea se poate reactiva sub forma de zona zoster.
Motivul virusul varicelei ramane inactiv in organism dupa vindecarea bolii. Mai tarziu in viata, pe fondul unui sistem imunitar slabit, al tratamentului cu antibiotice sau al unei boli, virusul se reactiveaza.
Medicii de la Center for Health Research de la spitalul Kaiser Permanente Northwest (SUA) sustin ca vaccinarea antivaricela in copilarie previne imbolnavirea de zona zoster mai tarziu in viata.
Studiul a fost realizat pe 322 de copii si adolescenti care au fost diagnosticati cu herpesul zoster din mai 2005 pana in septembrie 2009. La participantii care nu au fost vaccinati impotriva variacelei, incidenta zonei zoster era mult mai mare decat la cei care au fost vaccinati impotriva varicelei.
Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa
Articole recomandate
- Beneficiile consumului de alimente in stare naturala
- Varicela
- Alimente care determina constipatia
- Un mar pe zi tine departe 5 tipuri de cancer
- Nefropatia diabetica
- Sfaturi pentru sanatatea cardiovasculara
- Cancerul de colon si fumatul
- Fumatul si efectele sale asupra longevitatii
- 8 exercitii fizice pe care oricine le poate face