Oamenii de stiinta, mai aproape de realizarea vaccinului universal impotriva gripei
Stire medicala
Oamenii de stiinta sunt tot mai aproape de realizarea unui vaccin universal eficient impotriva mai multor tulpini de virusuri gripale.
Activitatea gripala variaza de la un sezon la altul, astfel ca si vaccinurile se adreseaza doar anumitor virusuri care circula la momentul respectiv.
Odata cu realizarea unui vaccin universal, cercetatorii spera sa poata anihila toate tipurile de virusuri gripale cu el.
Ideea crearii unui vaccin antigripal universal exista de cativa ani, insa pana acum rezultatele nu au fost atat de promitatoare. Ultimele teste realizate pe soareci de laborator arata ca in viitorul apropiat va putea fi creat un vaccin antigripal universal eficient si fara efecte adverse pentru organismul uman.
Noile descoperiri si imbunatatiri apartin oamenilor de stiinta de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (SUA). Acestia au testat un nou tip de vaccin bazat pe feritina, o proteina care se combina cu depozitele de fier din organism si care se poate transforma in nanoparticule de 200 de ori mai mici decat grosimea firului de par uman.
Cand au testat vaccinul nou pe soareci, cercetatorii au descoperit ca o singura doza a produs o imunitate mai mare decat 2 doze dintr-un vaccin antigripal obisnuit.
Mai multe informatii despre gripa gasiti pe StopGripa
Articole recomandate
- Profilaxia cancerului endometrial
- Screeningul pentru cancerul testicular
- Screeningul cancerului esofagian
- Copilul supradotat… speranta secreta a multor parinti
- Prevenirea cancerului esofagian
- Anhedonia - incapacitatea de a simti placere
- Sucul de cirese - riscuri si beneficii pentru sanatate
- Profilaxia cancerului de col uterin
- Screeningul cancerului de col uterin
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?