O noua descoperire vaccinul implantat care elimina injectiile
Stire medicala
In incercarea de a gasi noi solutii pentru combaterea bolilor grave, oamenii de stiinta au inventat vaccinul implantat. Acesta ramane inactivat in organism si se activeaza nu prin injectie, ci prin inghitirea unei pilule.
O echipa de cercetatori de la Ecole Polytechnique Federale din Lausanne, Elvetia, si de la Universitatea din Freiburg, Germania, a creat prototipul unui vaccin care poate fi implantat in corpul pacientului.
Este vorba despre o capsula de marimea unui bob de mazare, care contine hidrogel (un polimer pe baza de apa, biocompatibil cu organismul uman, care isi poate schimba forma in functie de temperatura, pH sau concentratia de sodiu) si diferite substante de imunizare.
Aceasta capsula se implanteaza sub piele prin injectie, iar iar la urmatoarea doza poate fi activata prin simpla inghitire a unei pilule.
Acest vaccin implantat ar putea fi foarte util in cazul bolilor care necesita administrarea mai multor doze de vaccin, deci presupun injectarea repetata.
"Ideea noastra a fost aceea de a crea un material care sa poata simplifica administrarea vaccinurilor si care sa poata reduce numarul injectiilor", a declarat biochimistul Raphael Gubeli, unul dintre cercetatorii care au contribuit la realizarea ineditului vaccin implantat.
"Este mic, dintr-un material foarte moale. Nu cred ca se va simti in organism", a completat specialistului, explicand textura capsulei cu hidrogel.
Pana in prezent, acest vaccin implantat si controlat prin intermediul unei pilule a fost testat doar pe soareci si urmeaza ca echipa de specialisti sa imbunatateasca produsul, pentru a stabili concentratia optima de substante imunizatoare.
Asadar, vaccinul implantat nu va elimina injectiile repetate prea curand, ci vor mai trece cativa ani pana cand va ajunge pe piata.
Articole recomandate
- Trezitul de dimineata te mentine slab si fericit
- Constipatia la copil
- Infectii ale tractului urinar
- Pierdeti in greutate fara dieta
- Divortul parintilor, cauza frecventa a obezitatii infantile
- Migrena sau o simpla durere de cap - cum le deosebim?
- Implantul cohlear - electrozi la nivelul urechii interne
- Defecte congenitale de cord
- Insuficienta cardiaca