Cati oameni au fost salvati gratie vaccinurilor impotriva bolilor infectioase?
Stire medicala
In ultimul secol, numai pe teritoriul SUA au fost inregistrate 88 de milioane de cazuri de boli infectioase. Nici numarul bolilor nu este unul de neglijat s-au inregistrat 56 de tipuri diferite de afectiuni de natura infectioasa, arata o cercetare realizata de sociologii de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.
Dupa ce au realizat diferite analize si au adunat date despre cazurile de boli infectioase, specialistii au ajuns la concluzia ca era nevoie de o astfel de cercetare pentru a se putea observa concret care a fost dinamica transmiterii germenilor si care a fost impactul asupra populatiei.
Multe dintre bolile infectioase aparute la inceputul anilor 1900 au fost eliminate, dar au aparut altele noi. Studiul se concentreaza asupra a 7 boli care pot fi prevenite prin vaccinare rujeola, rubeola, oreion, hepatita A, difterie, tuse convulsiva si poliomielita. In total, specialistii cred ca datorita vaccinurilor, 103 milioane de americani au fost salvati din 1924 pana in prezent.
Publicata in revista "New England Journal of Medicine", cercetarea specialistilor de la Universitatea din Pittsburgh evidentiaza si importanta vaccinarii pe termen lung. Ei sustin ca realizarea si urmarea unui plan de vaccinare va contribui in timp la eradicarea bolilor infectioase periculoase, care ameninta sanatatea oamenilor.
Din pacate, oamenii de stiinta arata si faptul ca refuzul vaccinarii este unul dintre motivele pentru care anumite boli infectioase care ar fi trebuit sa fie deja eradicate, cum ar fi poliomielita si tusea convulsiva, inca mai reusesc sa faca victime si sa lase urmari adanci pe corpurile pacientilor.
"Refuzul vaccinarii contribuie la reaparitia unor boli, inclusiv a epidemiei de tuse convulsiva din 2012. Cand vaccinurile functioneaza bine si o boala incepe sa fie eradicata, lumea nu se mai teme de ea si subapreciaza vaccinul. Acest lucru se intampla in prezent", a declarat pentru huffingtonpost.com Donald Burke, decan a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Pittsburgh.
Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa
Articole recomandate
- De ce poti raci chiar daca te vaccinezi antigripal?
- Hepatita B - Sa cunoastem realitatea!
- Imunizarea - este mai simplu sa prevenim decat sa vindecam
- Polenul de albine - sanatos sau, mai degraba.....periculos ?
- Cum este influentata starea de spirit de pandemia de coronavirus
- Cum se transmite variola maimutei?
- Sfaturi nutritionale pentru afectiunile frecvente primavara
- Cistita interstitiala: nu ignorati durerea pelvina
- HIV