Supa crema de dovleac
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Supa crema de dovleac este una dintre cele mai recomandate preparate pentru persoanele diagnosticate cu gastrita sau alte afectiuni gastrice:
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- 1 tija de telina, tocata marunt
- 1 morcov mediu, taiat cubulete
- 2 cartofi medii, taiati cubulete
- 1 dovleac mediu, curatat si taiat cubulete
- 1 l supa concentrata de pui
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie si caleste in el telina, morcovul, cartofii si dovleacul, timp de 5 minute, sau pana cand se rumenesc usor. Adauga apoi 3/4 din cantitatea de supa si lasa totul sa fiarba, la foc mic, cu capac, aproximativ 40 de minute sau pana cand toate legumele se inmoaie.
Transfera toata supa intr-un blender si mixeaza ingredientele pana obtii o crema. Pune crema pe foc, adauga restul de supa si mai las-o sa fiarba 1-2 minute, apoi asezoneaz-o dupa gust.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Alimentatia sanatoasa cand suntem bolnavi!
- Cum puteti lua in greutate?
- Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima
- 24 de moduri de a slabi fara dieta
- Alimentatia sanatoasa la persoanele cu intoleranta la lactoza
- Ce sa mancati cand suferiti de diaree
- 8 categorii de alimente care declanseaza sindromul de colon iritabil
- Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
- 10 instrumente din bucatarie care ajuta la pierderea in greutate
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare