Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Supa crema de dovleac

Actualizat la data de: 07 Octombrie 2014
Supa crema de dovleac

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Supa crema de dovleac este una dintre cele mai recomandate preparate pentru persoanele diagnosticate cu gastrita sau alte afectiuni gastrice:

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 1 morcov mediu, taiat cubulete
  • 2 cartofi medii, taiati cubulete
  • 1 dovleac mediu, curatat si taiat cubulete
  • 1 l supa concentrata de pui
  • sare, dupa gust

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o tigaie si caleste in el telina, morcovul, cartofii si dovleacul, timp de 5 minute, sau pana cand se rumenesc usor. Adauga apoi 3/4 din cantitatea de supa si lasa totul sa fiarba, la foc mic, cu capac, aproximativ 40 de minute sau pana cand toate legumele se inmoaie.

Transfera toata supa intr-un blender si mixeaza ingredientele pana obtii o crema. Pune crema pe foc, adauga restul de supa si mai las-o sa fiarba 1-2 minute, apoi asezoneaz-o dupa gust.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate